10 eszköz, ami könnyebbé teheti az illusztrátorok munkáját 2018-ban

  Mutatunk pár eszközt, amivel hatékonyabbá teheted munkafolyamataidat és fejlesztheted a kreativitásod. 2017 egy mozgalmas év volt, ami az illusztrációs eszközöket illeti és úgy tűnik, hogy a cégek minden eddiginél jobban azon vannak, hogy a grafikusok életét könnyebbé tegyék. Ám nehéz lépést tartani ezzel a sok újdonsággal, ami megjelenik a piacon. Ebben a cikkben megmutatjuk a kedvenc új eszközeinket, amelyek 2017-ben megjelentek.

  Mutatunk pár eszközt, amivel hatékonyabbá teheted munkafolyamataidat és fejlesztheted a kreativitásod. 2017 egy mozgalmas év volt, ami az illusztrációs eszközöket illeti és úgy tűnik, hogy a cégek minden eddiginél jobban azon vannak, hogy a grafikusok életét könnyebbé tegyék. Ám nehéz lépést tartani ezzel a sok újdonsággal, ami megjelenik a piacon.Ebben a cikkben megmutatjuk a kedvenc új eszközeinket, amelyek 2017-ben megjelentek.

  01. Kyle Brush ecsetek

  n86ZyRFqZ4aHZaHKjwEjM8-650-80.jpg

  Több mint 1000 ecset ingyenesen elérhető a Kyle Brush készletből a Creative Cloud felhasználók számára.

   

  Volt egy olyan Photoshop ecsetkészlet, amiről mindenki beszélt idén, Kyle T Websteré, aki az Adobe-val közösen több mint 1000 ecsetet készített, melyeket a Creative Cloud felhasználók ingyenesen érhetnek el. Az ecseteket a Photoshopban a Libraries panelben találhatjuk meg (a „Kyle Brushes” kiválasztásával). Harry Sussams, egy szabadúszó illusztrátor Bristolból, Kyle nagy rajongója. „Kyle ecsetei megváltoztatták digitális munkámat” - meséli. „A Photoshopban nagy választékban találhatóak különböző ecsetek, de úgy vélem, hogy az övéi a legjobbak közé tartoznak.”

  „Mivel nagyon élvezem, ha a hagyományos vonalak és textúrák a digitálisan színezett formákkal keverednek, ez egy fantasztikus eszköz a kettő ötvözésére. Az ecsetek minősége és a választéka épp olyan remek a digitális szakértők számára, mint azoknak az illusztrátoroknak, akik szeretik a kézzel alkotott formákat, ám szeretnének digitális munkákat készíteni.”

  02. Wacom tabletek

  p9FdCQUGMczRPGpR94Z8N8-650-80.jpg

  A Wacom továbbra is az első számú választás a tervezőgrafikusok számára.

   

  2017-ben egyre több és több grafikus tablet jelent meg, melyek a digitális illusztrátorok számára készültek és a technológia folyamatosan fejlődik. Számos márkából válogathatnak az illusztrátorok, mégis a Wacom táblákat szeretik a legjobban.
  „A Cintiq 13HD a legújabb szerzeményem és fantasztikus” - lelkendezik Jane Faraar, egy szabadúszó illusztrátor és dizájner Cheltenhamból. „Egy kreatív Facebook csoportban ajánlották nekem ezt a tabletet, amikor azt kérdeztem, hogy melyik a legjobb hardver, amellyel azonnal rajzolni tudok.”
  „Olyan, mint egy Wacom tábla egy tollal, azzal a különbséggel, hogy ahelyett, hogy a padra rajzolnék és mindig fel kéne néznem a képernyőre, rajzolhatok a képernyőre” - magyarázza.

  „A Photoshop CC nagy választékú ecseteivel és azzal a lehetőséggel, hogy állítani lehet az ecsetvonás sebességét, álomszerűen működik” - magyarázza. „Azt nem állítanám, hogy olyan jó, mintha tollal és papírral dolgoznék, de még mindig ez áll legközelebb ehhez a típusú technikához és gyakran fogom használni rajzolásra és szkennelésre.”
  Ebben az évben megjelentek a Wacom Cintiq Pro és a Wacom Mobile Studio Pro táblák, melyek jelentős fejlesztéseket tartalmaznak.

  03. Adobe Illustrator CC 22.0

  ZaXUXbi75uDiUrzDj7DRN8-650-80.jpg

  Érd el a színes témákat közvetlenül az Illustrator CC programmal, az új Color Themes panel segítségével.


  A digitális illusztráció készítés iparágában még mindig ez a standard. Az Adobe vektorkezelő nagy fejlesztésen ment keresztül most áprilisban a 30. évforduló ünneplésekor. A nagy hír pedig az, hogy ezentúl nem kell a Photoshopra váltanunk, ha körbe szeretnénk vágni egy képet: az új Image Crop eszköz lehetővé teszi ezt közvetlenül az Illustratorban.
  Nos, amikor egy képet beillesztünk egy dokumentumba, megjelenik egy vágási opció, amellyel módosíthatjuk az egyszerű vágás beállításait. A kivágott képek kihagyják a kép felesleges részeit, így csökkentve a fájlméretet.
  Az Illustrator CC 2017-es verziójához hozzá tartozik egy új színtéma panel, ami lehetővé teszi, hogy mentsünk és visszanyerjünk színtémákat különböző Adobe alkalmazások között.
  És ez még nem minden. Az Adobe a Max rendezvényén, októberben kiadta az Illustrator 22.0-t, amelynek egyik fő funkciója az új Puppet Warp eszköz. Ez ugyanaz az eszköz, ami a Photoshopban is van: lehetővé teszi, hogy pontokkal körberajzoljunk egy képi elemet és, hogy könnyen kivághassuk őket.

  04. Affinity Photo az iPadnak

  va6fhQcq9myMN74MaREiN8-650-80.jpg


  Az Affinity Photo nem csak egy fotószerkesztő eszköz, hanem tökéletes az illusztrációra is és most a teljes verzió elérhető iPaden.


  Ha a Photoshopban dolgoztál eddig, de eleged van az Adobe előfizetésből, akkor volt egy új ok ebben az évben, ami miatt érdemes volt áttérni a csúcskategóriás alternatívára, az Affinity Photora: megjelent a szoftver iPadre írt teljes értékű verziója.
  Ez nem egy alapverziója a programnak, hanem egy minden képességet magában foglaló változat az Apple tabletjére: valami olyan, amit a Photoshop jelenleg nem tud nyújtani. Hogy megtudd, milyen használni a programot a gyakorlatban, nézd meg a programról készült oktatóanyagot: Kezdj rajzolni az Affinity Photoval.


  05. Corel Painter 2018

  zMBQaw44ng4dwyBUEmKRN8-650-80.jpg


  A Corel Painter most lehetővé teszi, hogy a digitális festéket vékony rétegekben használd, csakúgy, mint a valóságban.


  A Corel Painter (digitális tervezőprogram) egy nagy újítással rukkolt elő idén. A nagy hír a 2018-as frissítéssel kapcsolatban a Thick Paint volt, aminek a célja, hogy a hagyományos, fizikai festés érzését adja vissza digitális vásznon. Speciális ecsetek és kaparókések lehetővé teszik, a digitális festék rétegekben történő alkalmazását, mely azt jelenti, hogy a tollunkkal húzhatjuk, tolhatjuk, kaparhatjuk és felépíthetjük a művűnket, mintha valódi vásznon dolgoznánk (a nagy felfordulás elkerülésével).
  A 2018-as verzió egy másik újítása a Texture Synthesis eszköz, mely lehetővé teszi, hogy a kép egy részletét kiválasszuk és automatikusan létrehozzunk egy nagyobb képet a textúrája alapján. Fedezd fel a Corel Painter 2018 új funkcióit!


  06. CorelDRAW 2017

  BVYdgCK5qHhgFHC65fGAnk-650-80.jpg


  A CorelDRAW új verziója mesterséges intelligenciát használ arra a célra, hogy a tablet természetesebben rajzoljon.


  A CorelDRAW egy népszerű vektor illusztrátor és grafikai eszköz Windowsra. A 2017 áprilisában megjelent verzió számos frissítést tartogat, ám ezek közül kiemelkedik egy, mégpedig a LiveSketch, ami nem mást, mint mesterséges intelligencia által vezérelt vázlatot biztosító eszköz.
  Az új funkció ötletét az adta, hogy a rajzolás közvetlenül a tablet képernyőjén, tollal történjen, s így természetesebb érzést biztosítson. A LiveSketch mesterséges intelligenciát és machine learning technológiát használ a kézzel rajzolt ecsetvonások intelligens értelmezéséhez, beállítja őket és a meglévő vektorgörbékhez igazítja őket, így a végeredmény jobban egyezik majd a kezdeti elgondolásunkkal. A cél az, hogy a végeredmény az illusztrátor segítségével jobban hasonlítson az elképzeléseidhez, mint amit papíron tollal alkothattál volna.
  A legfrissebb CorelDRAW verzióhoz a teljes leírást itt találod!


  07. ArtRage 5

  WXCkH5K39p3FC6Fht9qfnk-650-80.jpg


  Az ArtRage-et a legutóbbi frissítésben új funkciókkal látták el.


  Ez a program egy népszerű digitális festő és rajz alkalmazás az Ambient Designtól, mely számítógépen és mobileszközön is fut. Eredetileg hobbi eszközként indult, ám egyre inkább professzionális megoldássá vált az évek során. Ez a folyamat pedig az ArtRage 5 ez év februárjában történő megjelenésével folytatódott Windowsra és macOS-ra.
  A teljesen új kinézettel együtt az ArtRage 5 számos más új, jelentős szerkesztő és festő eszközzel együtt érkezik. Ezek között megtalálható az egyéni ecsettervező, a perspektívakezelés, útmutatók és az élethű ceruzaeszközök. Ezenkívül további képszerkesztési effektusokat is tartalmaz, melyek lehetővé teszik kiemelések, árnyékok, kidomborítások és folyékony effektek hozzáadását egy réteghez.


  08. Moleskine Smart Writing Set

  oLDmHyaApKGJ8diNFyJZrk-650-80.jpg


  A Moleskine Smart Writing Set megkönnyíti a vázlatok digitalizálását több eszközön.


  Minden művész és illusztrátor szereti a Moleskineket. Az elmúlt években egy olasz notebook guru megpróbált új módszereket találni a papír és a képpontok együttes működéséhez. A legutóbb megjelent változat e kettőt úgy kapcsolja össze, mint eddig még semmi soha.
  A Moleskine Smart Writing Set tartalmaz egy jegyzettömböt, egy speciális Moleskine vázlatfüzetet, amely a Pen+-al párhuzamosan működik és egy digitális tollat, ami felismeri a notebookot és követi a felhasználó kezének mozgását. A Pen+ egy applikációval együtt működik, így bármely jegyzet, vázlat, vagy rajz, amelyet papírra készítünk, azonnal digitalizálható, szerkeszthető, vagy megosztható.
  Ha mindez túlságosan bonyolultnak hangzik, nem az: Nézd meg, hogyan működik mindez a gyakorlatban!


  09. Inkscape 0.92

  UdKa42ygcdTz5cB3k5bMnk-650-80.jpg


  Az Inkscape új verziója hálószerű átmenetekkel és új effektekkel érkezik.


  Az Inkscape egy ingyenes, nyílt forráskódú eszköz vektorgrafikák alkotásához a Windowsban, Macen és Linuxon. Bár ebből a közösség által formált szoftverből hiányzik számos fizetett vektorszerkesztő programból ismert funkció, mégis meglehetősen erős és a legutóbbi verzió, ami januárban érkezett, számos új funkciót tartalmaz.
  Ezek közé tartoznak a hálószerű átmenetek, a fejlesztett SVG2 és CSS3 támogatás, az új effektek, interaktív simítás a ceruzának és egy új panel az összes rajzelem közvetlen vezérléséhez.


  10. Autodesk SketchBook 8.4

  AkB3ze54VwRCtnbLyd8rsk-650-80.png


  A SketchBook Pro legutóbbi verzióját a Surface Dialra optimalizálták.


  A SketchBook Pro egy rajz alkalmazás, amit profi művészek és műszaki illusztrátorok számára készítettek Windowsra, Macre, iOS-re és Androidra. Márciusban az Autodesk kiadta a szoftver új verzióját Windows 10-re, valamint fejlesztette, hogy profitálhasson a Surface Studio és a Surface Dial lehetőségeiből (felül).
  Például be- és kizoomolhatsz a vászonról a Surface Dial eszközzel, csakúgy, mint az undo és a redo műveletek esetében is. Ebben a cikkben tudhatsz meg többet a frissítésről.