[Sajtóközlemény] Az Adobe bejelentette az Adobe Connect 9 szoftvert

A termék számos újdonsággal jelentkezik a webes előadások, illetve a mobilalapú együttműködés és oktatás terén

SAN JOSÉ, Kalifornia 2012. június 12. – Az Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) a mai napon bejelentette az Adobe® Connect™ 9 szoftvert, a vállalat nagyvállalatoknak és kormányzati szerveknek szánt webkonferencia-megoldásának legújabb verzióját. Az Adobe Connect 9 átfogó megoldást nyújt webes előadások létrehozásához, valamint több újdonságot kínál a mobilalapú együttműködés és oktatás terén.

A webes előadások készítését lehető tevő Adobe Connect 9 segítséget nyújt a marketingszakembereknek a költségek és az informatikai osztálytól való függőség csökkentéséhez a gazdagon formázott, márkaarculatot tükröző regisztrációs nyitólapok létrehozásakor, az elemzési képességek révén pedig lehetővé teszi az eseményhirdetések optimalizálását. Az Adobe CQ webes tartalomkezelési szoftverre és az Adobe SiteCatalyst® online elemzési eszközre épülő Adobe Connect 9 segítségével események egyéni mikrooldalai és e-mailjei készíthetők el, interaktív események küldhetők akár 1500 résztvevő számára, továbbá mérhető a kampányok és felszólalók hatékonysága.

Az új Adobe Connect Mobile 2.0 szoftverrel együtt használva az Adobe Connect 9 emellett a vállalati mobilstratégia új szintre emelését is lehetővé teszi a szervezetek számára a táblagépeken és okostelefonokon folytatható mobilalapú együttműködés révén. Az Apple iOS, Android és BlackBerry PlayBook eszközök felhasználói mostantól ugyanolyan rugalmasan és hatékonyan hozhatnak létre online értekezleteket, illetve vehetnek részt azokban eszközük használatával, mint asztali számítógépeken.

Az Adobe Connect 9 elektronikus oktatási szolgáltatásaival emellett kiváló, mobilalapú oktatási képességek állnak az oktatók rendelkezésére, amelyekkel közvetlenül eszközükről tarthatnak virtuális órákat, míg a diákok táblagép vagy okostelefon használatával vehetnek részt azokon. A legújabb kiadás támogatja a HTML5 tartalmakat, például az Adobe Creative Suite® szoftver segítségével létrehozott, valamint a webes alapú oktatásban elterjedten használt SCORM 1.2 és 2004 tartalmakat is.

A legfontosabb új képességek:

· Testre szabható üdvözlő oldalak és katalógusok eseményekhez – A sablonok használatával gyorsan hozhat létre üdvözlő oldalakat, felszólalókkal kapcsolatos információkat, regisztrációs oldalakat és bejelentkezési oldalakat. A sablonok gazdag összetevők, például képek, táblázatok, diagramok és választóelemek használatával szabhatók testre.

· Sablonalapú e-mail tartalmak és aktiválók– Gyorsan és egyszerűen hozhat létre szabványos vagy egyéni e-mail sablonokat az új, áthúzással működő képességekkel. E-mail aktiválók hozhatók létre adott regisztrációs csoportokra és előre meghatározott időpontokra vonatkozóan.

· Aktivitást nyomon követő vezérlőpult– Valós időben figyelheti meg az eseményeken való részvételt. Színkódolt mérőeszköz segíti az események házigazdáit a mondanivaló hatékonyságának követésében. A kritikus fontosságú információk nyomon követésével a jövőbeni események fejleszthetők.

· Online elemzés– Az eseményszervezők elemezhetik a részvételi aktivitást, és azonosíthatják a leghatékonyabb eseményelemeket és -témákat. A dinamikus elemzési képességek valós idejű betekintést engednek az egyes marketingpromóciók és programok általános hatékonyságába.

· Fejlett mobiltámogatás értekezletekhez és oktatáshoz– A megbeszélések házigazdái nagyobb rugalmassággal tarthatnak bemutatókat mobileszközeikről, írótábla- és feliratozó eszközöket alkalmazhatnak, továbbá dokumentumokat oszthatnak meg táblagépekről és felhőalapú szolgáltatásokból. Az oktatók ugyanezen bemutató- és megosztási lehetőségekkel felügyelhetik a virtuális osztálytermeket és konferenciahelyiségeket.

Idézetek

Arun Anantharaman, az Adobe alelnöke és vezérigazgatója

·„A webkonferencia elterjedt és üzleti szempontból rendkívül fontos eszközzé vált a vállalatok és kormányzati szervek számára, hiszen a szervezetek erre támaszkodnak a képzés, az alkalmazottak együttműködése és az állampolgárok bevonásának megvalósítása érdekében. Ugyanakkor egyre sürgetőbbé válik a mobileszközökkel folytatott együttműködésre való képesség. Az Adobe Connect 9 azzal támogatja az előre tekintő szervezeteket, hogy egységes megoldást kínál tartalomban gazdag webes előadások, az elektronikus oktatás és a webkonferenciák számára bármikor, bárhol és bármilyen eszközön.

Melissa Webster, az IDC tartalmi és digitális médiatechnológiákkal foglalkozó programjának alelnöke

· „A mobileszközök és a képernyőn való egyszerű megosztást meghaladó elvárások elterjedésével jelentős mértékben továbbfejlődtek a webkonferenciákkal szemben támasztott vállalati követelmények. A szervezetek már több éve használják az Adobe Connect megoldást az alkalmazottak, felhasználók és közreműködők közötti kommunikáció és együttműködés javítása érdekében. Jó látni, hogy az Adobe erre a folyamatos fejlődésre a szoftver legújabb verziójával válaszol, beleértve a webes előadásokhoz készült megoldás frissítését is.

Jana Kodel, a Mrs. Fields Famous Brands fejlesztési projektekért felelős vezetője

· „Az Adobe Connect 9 pénzt és időt takarít meg a webes előadások egyéni üdvözlő oldalainak létrehozása során, a mikrooldalak készítésére szolgáló gazdag, beépített eszközkészletnek köszönhetően. Az Adobe Connect új sablonjai emellett lehetővé teszik a belső csapat számára lebilincselő, a márkaarculatot tükröző tartalom létrehozását minden egyes eseményhez. Ez azért komoly előny, mert javítja a toborzási folyamatot, és általában pozitív hatást gyakorol látogatóinkra.”

Brian McFadden, a MedPoint Communications műszaki szolgáltatásokért felelős igazgatója

· „Az Adobe Connect 9 szoftver fejlett elemzési eszközei révén a gyakorlatban is hasznosítható, valós idejű információkhoz juthatunk. Nagyon fontos a jelentéskészítés egyénivé tétele, különösen akkor, amikor a webes előadások hatékonyságát mérjük. Az Adobe Connect segítségével a meghívástól a regisztráláson át a részvételig követhető a folyamat. Ezen információkkal egyszerűen javítható a részvétel, az előadások minősége és a lehetőségek kezelése.”