Jelentősen változik az Adobe terjesztési stratégiája a régiónkban

  Lényegesen kevesebb hivatalos forgalmazóval dolgozik majd az Adobe.

  Az amerikai cégóriás Magyarországon mostantól ismét egyetlen hivatalos disztribútor partnerrel, a szoftver.hu-t is üzemeltető Trans-Europe Kft-vel működik együtt.

  2014. október 1-től változtat közép-európai üzletpolitikáján az Adobe, amely jelentősen érinti a disztribúciós stratégiát is. Itthon az elmúlt években több céggel működtek együtt, mostantól viszont újra a Trans-Europe Kft. lesz az egyedüli hivatalos magyarországi Adobe disztribútor.

  „Nagy örömünkre szolgál, hogy az évtizedek óta tartó szakértő és elkötelezett disztribútori együttműködésünk az Adobe-val újra megerősítést nyert és biztosak vagyunk abban, hogy ez az Adobe felhasználók számára is pozitív változásokat hoz a magyarországi piacon.” – nyilatkozott Kafka György, a Trans-Europe Kft. ügyvezető igazgatója.

  A változások összhangban vannak az amerikai fejlesztőcég utóbbi években tett lépéseivel. A korábban hagyományos dobozos szoftvereket és örökérvényű licenceket értékesítő vállalat kivezette a piacról ezeket a klasszikus terjesztési modelleket. Kreatív programjaik idén június óta csak felhő alapon, előfizetéses rendszerben érhetők el.

  A Creative Cloud for Teams elnevezésű szoftverbérlet alapú megoldás legfontosabb jellemzője, hogy a felhasználók az előfizetés ideje alatt mindig a legfrissebb szoftvereket érik el, fájljaikat felhőben tárolhatják, azokhoz különböző platformokról egyszerre többen is hozzáférhetnek, így lehetővé válik a gördülékeny egyidejű csoportmunka is.

  Ez a változás maga után vonta a disztribúciós stratégia szemléletváltását is, és az egyes forgalmazókkal, viszonteladókkal szemben új kihívásokat állított. Az eladási számok teljesítése csak akkor volt tartható, ha a kiemelt partnerek a korábbinál nagyobb hangsúlyt fektettek az online kommunikációra, valamint a vevők és viszonteladók oktatására. 

  „Az évek során szoros szakmai kapcsolat alakult ki az Adobe képviselőivel, de az új hivatalos megbízatást sokkal inkább köszönhetjük annak, hogy jól tudtunk igazodni a megváltozott terjesztési igényekhez.” – mondta Tóth Edgár, a Trans-Europe Kft. kereskedelmi vezetője.

   

   

  A vállalat már több mint 20 éve dolgozik együtt az amerikai szoftverfejlesztő céggel, és ez idő alatt a hagyományos kereskedelmi feladatok betöltése mellett több kapcsolódó szolgáltatást is folyamatosan biztosít a hazai piac számára. Portfóliójukban megtalálható kifejezetten egy oktatással, valamint egy technikai szaktanácsadással foglalkozó honlap is, de tematikus hírportált is üzemeltetnek, ahol igyekeznek közösséget építeni. Itt minden olyan információ megtalálható, amely az általuk képviselt kreatív szoftver- és hardverkínálathoz kapcsolódik.

  A magyar kreatív szakma is kezd azonosulni az új termékkínálattal, hiszen a bevezetés óta eltelt 2 év alatt már több ezer – az Adobe összes kreatív szoftveréhez és online szolgáltatásához hozzáférést biztosító - Creative Cloud for Teams előfizetés és elégedett felhasználó van a hazai KKV szektorban.