Mit kell tudni az Adobe Photoshop CC újdonságairól?

  Első cikkünkben az Adobe Photoshop CC újdonságait fogjuk kifejteni nektek, minden lényeges és hasznos praktikával.

  Akkor lássuk őket egyenként!

  Touch Bar-támogatás MacBook Prohoz

   

  MacBook-Pro-with-Touch-Bar.png

   

  Ezzel az újítással azonnal hozzáférhetünk kedvenc eszközeinkhez az új MacBook Pro számítógépen. Egyetlen érintéssel választhatunk Photoshop parancsokat, módosíthatunk keverési módokat és színeket, sőt akár el is érhetjük a parancsokat.

   

  Alkalmazáson belüli keresés

   

  gyors keresés.png  gyors kereses 2.png

   

  Gyorsan kereshetünk Photoshop-eszközöket, paneleket, menüket, Adobe Stock-kellékeket, súgótartalmakat és oktatóanyagokat az alkalmazáson belül a kezünk ügyébe eső új keresőpanelen. A keresést a Photoshop elindítása, vagy több dokumentum megnyitása után is elindíthatjuk.

   

  Szorosabb integráció az Adobe XD-vel

   

  adobe-xd.jpg

   

  A Photoshop CC-kellékeit mostantól átvihetjük közvetlenül az Adobe Experience Design CC (Előzetes verzió) alkalmazásba, a webhelyek és mobilalkalmazások felhasználói élményének tervezésére és prototípusának létrehozására szolgáló új mindenes eszközbe. Mostantól a vágólapra másolhatjuk az SVG-elemeket, így könnyedén beilleszthetjük a Photoshop tervezési kellékeit az alkalmazásba.

   

  Gyorsabb kezdés az Adobe Stock sablonokkal

   

  tempaltes.png

   

  A könnyen elérhető készletekkel és a közvetlenül a Fájl > Új menüből elérhető ingyenes Adobe Stock-sablonokkal most még gyorsabban kezdhetünk neki munkánknak. A sablonok között jogdíjmentes objektumok és illusztrációk is találhatók, amelyeket alapul vehetünk a projektek készítéséhez. A sablonokkal megnyitás után ugyanúgy dolgozhatunk, mint bármilyen más Photoshop dokumentummal.

   

  Továbbfejlesztett Tulajdonságok panel

   

  A Tulajdonságok panel mostantól a gyakori rétegtípusokról és a dokumentumról is megjelenít információt, így könnyebb pontos módosításokat végezni.

   

  SVG OpenType betűtípusok támogatása

   

  opentype svg.jpg

   

  A készülékünkön telepített bármely SVG-betűtípus elérhető a Photoshop Betűtípus menüjéből. Kitűnően használható rugalmas tervezéshez, mivel az SVG-betűtípusok támogatják a több szín és színátmenet alkalmazását, akár raszter, akár vektor típusúak.

   

  A Creative Cloud Libraries új lehetőségei

   

  creative-cloud-libraries.jpg

   

  A Photoshop könyvtárai mostantól támogatják az Adobe Stock-sablonok használatát. Emellett a hivatkozásküldési funkció frissítése révén a megosztható nyilvános könyvtárak csak olvasási elérése is megosztható. Ha követünk egy könyvtárat, az megjelenik a Könyvtárak panelen, és automatikusan frissül.

  A Creative Cloud-kellékek fejlesztései

   

  A Creative Cloud szolgáltatásban tárolt összes kellékét archiválhatjuk és visszaállíthatjuk: a Creative Cloud Libraries könyvtárában szereplő kellékektől kezdve az asztali alkalmazásokkal készítetteken át a mobilprojektekben szereplőkig.

   

  Bemutatkozik a Typekit Marketplace

  adobe-typekit.jpg

   

  Mostantól a legnagyobb iparági szereplőktől vásárolhatunk betűtípusokat Photoshop-projektjeiben való felhasználásra. Az Adobe Typekit saját betűtípus-szinkronizálási és webes technológiáival juttatja a Marketplace-betűtípusokat tetszőleges felhasználási helyükre.

   

  Jobb általános teljesítmény

   

  A Cseppfolyósítás eszköz gyorsításának és más teljesítménynövelő fejlesztésnek köszönhetően a Photoshop mostantól hatékonyabban működik.

  További újdonságok: A szemek függetlenül módosíthatók az Arcérzékeny cseppfolyósítás eszközben, a Betűtípus-illesztés jobban használható, és más újdonságok.

  liquify.jpg