Mit kell tudni az Adobe Illustrator CC újdonságairól?

  Ebben a cikkünkben az Adobe Illustrator CC újdonságairól fogunk részletesen beszámolni.

  Tudjatok meg minél többet a legújabb beállításokról, görbékről és grafikai újításokról!

  Felhasználói felület frissítése

  felhasznaloi elmeny.png

   

  Az Adobe Illustrator most egy teljesen új felhasználói felületet kapott, amely lapos, modern és kellemes a szemnek. Az eszközök és panelek új ikont kaptak. Mostantól testreszabhatjuk a felületet és választhat az optimális felhasználói élményre tervezett négy színbeállítás közül: Sötét, Közepesen sötét, Közepesen világos és Világos.

   

  Képpont pontosságú grafikák

   

  pixel-perfect_1477304530843.png

   

  Minden képpontjában tökéletes grafika készítése az Illustrator programban most könnyebb, mint bármikor és intuitívabb, mint valaha. Képpont-tökéletességű grafikát rajzolhatunk, ami a képernyőkön élesen és tisztán látszik különböző vonalszélesség és igazítási lehetőségek mellett. Egy meglévő objektumot a képpontrácshoz igazíthatunk egyetlen kattintással, vagy egy új objektumot jobbra rajzolás közben. Megőrizhető a képpontrácshoz igazítás is az objektumok átalakítása közben, a grafika torzulása nélkül. A képpontrácshoz igazítás objektumokkal ugyanúgy
  működik, mint egyedi görbeszegmensekkel, amelyek alkotják őket.
   
   
   

  Szöveg importálása egy görbére/alakzatba

   

  shape_text_1477304527013.png

   

  Szöveg elhelyezése egy objektumba (pl. alakzatba) egy támogatott fájlból. Elhelyezhetünk szöveget .txt vagy .rtf formátumú fájlokból, vagy szövegszerkesztő alkalmazásokból származó fájlokból. Például elhelyezhet szöveget .rtf fájlból sokszög formába.

   

   

  Szövegobjektumok kitöltése helyőrző szöveggel

   

  szovegobjektumok.png

   

   

  A szövegobjektumok kitöltése helyőrző szöveggel segít a terv jobb láthatóvá tételében. Mostantól alapértelmezésben az Illustrator automatikusan kitölti a Szöveg eszközökkel létrehozott új objektumokat helyőrző szöveggel. A helyőrző szöveg megtartja az előző szövegobjektumra alkalmazott betűtípust és -méretet.

   

   

  Gyorsabban megtalálható betűtípusok

   

  Ai_fonts_2_1477304607323.png

   
  Megjelölhetünk egyedi betűtípusokat kedvencként, hogy szükség esetén gyorsan megtaláljuk őket. A listát szűrve megtekinthetjük a legutóbb használt betűtípusokat, és a kedvenceinkhez hasonló más betűtípusokat is kereshetünk, és osztályozási paraméterek alapján - például talpas vagy kézírásos – is kereshetünk.
   
   

  Betűtípus- és szövegfejlesztések

   

  betutipus elonezet.png

  special-character_1_1477304525601.png

   

  Kijelölt szöveg esetén az egérmutatót a betűtípuslista fölé mozgatva megtekinthetjük előnézetét. Könnyedén dolgozhatunk olyan szövegobjektumokkal, amelyek közös betűtípuscsaládba tartoznak, de eltérő stílusúak, és megfordítva.
   

   

  Kijelölés nagyítása

   

  Most, hogy bármilyen kijelölést ki tudunk nagyítani – egy aktív pontot, egy szegmenst, egy görbevonalat vagy egy objektumot – gyorsabban szerkeszthetjük azokat és tekinthetjük meg a részleteket.