Megjelent a Propellerhead Reason 9.1 Ableton Link kapcsolattal

  Az ingyenes Reason 9 frissítés támogatja a legújabb Ableton Link formátumot, így a Reason tulajdonosok a Link támogatott mobil és asztali platformokon jammelhetnek egymással.

  A Reason az első digitális audio szekvenszer (DAW), amelyik támogatja az Ableton cég Link technológiáját. A Reason 9.1 felhasználók könnyedén szinkronizálhatják a saját zeneszerkesztő alkalmazásaikat a wifi hálózaton keresztül, miközben a Link az összes alkalmazást tempóban és ritmusban tartja. A Link-be bármikor be lehet csatlakozni vagy ki lehet lépni onnan. Váltsunk tempót az egyik eszközön és az összes kapcsolódó Link alkalmazás követni fogja a változást.

   

   

  A Link-el kapcsolódó Reasont használjuk együtt barátainkkal, akár Ableton Live-al vagy bármilyen más Link-képes desktop vagy mobil alkalmazással. De használhatjuk a Link-et arra is hogy a saját kedvenc iOS alkalmazásunk hangját felvegyük a Reason-be, tökéletes szinkron mellett.

  Hogyan használjuk a Linket?

  A Link használata pofonegyszerű: a Reason 9.1-ben az Ableton Link egy új szinkron módként jelenik meg a Transport panelen. Azonnal látható, hogy hány Link érhető el kapcsolódva és egy grafikon mutatja a timing információkat. Amikor lenyomjuk a lejátszás gombot a Reason-ben, akkor elkezdi lejátszani a zenét szinkronban a következő hangsúlyos ütéssel. Amikor leállítjuk, akkor az többi kapcsolódó alkalmazás még folytatja a lejátszást, azaz egyik eszköz sem viselkedik szinkron vezérlőként. Ez megkönnyíti, hogy bármikor bekapcsolódjunk az improvizálásba.


  A Reason 9.1 ingyenes a jelenlegi Reason 9 felhasználók számára. A frissítéshez egyszerűen csak indítsuk el a Reason auto updater-t és induláskor érzékelni fogja a frissítést.