Elérhetővé vált a Cinema 4D R18


Jó hír a 3D-s tervezés világában. A Maxon bejelentette a Cinema 4D R18 megjelenését, ami most még több lehetőséget ad a tárgyak három dimenziós megtervezésére és ízekre szedésére. Már most imádjuk az innovációkat mind a modellezésben, mind az animációban. Az újítás fejlettebb eszközöket kínál a tárgy analizálására, robbantására, a mozgások követésére és több megjelenítést biztosít a felületeken csak úgy, mint az olajfoltok és az Anyag Festő segítségével létrehozott textúrák.


Új Knife Eszköz

A teljesen megújult vágó eszköz lehetővé teszi, hogy a felhasználó megrajzolja a vágásokat az objektumon, ívelt vágásokat hozzon létre rajtuk vagy akár megsokszorozza őket mozgás közben egy interaktív előnézetben. Továbbá zárolhatja az új éleket és ezáltal kiiktathatja az oda nem illő részeket. Az új Plane Cut eszközzel új éleket lehet létrehozni a Local, World és Camera használatával. Másik módszer, hogy egy vonal húzásával meghatározzuk a sík felületet, beállítjuk a vágás helyzetét és forgatását számszerűen vagy a manipulátorral. A Loop/Path Cut eszköz szimmetrikus hurkokat képez és megőrzi görbületüket új élek kialakításakor.

maxresdefault.jpg

 

Displacement Beégetés

Az R18-ban lehetőség nyílik az egyenetlenségek optimalizálására, ezzel lehetővé téve egyszerűbb geometriai és részletesen kidolgozott karakterek könnyebb animálását.

csm_zen_sculpt_baked_688b3ee447.png

 

Beállítható UVW Vetítés

Ezzel az eszközzel egyszerűen lehet kicsomagolni az objektumokat és gyorsan hozhatunk létre és frissíthetünk UV koordinátákat megtöbbszörözött formákhoz.

UVW-From-Projection-Video.jpg

 

MoGraph

A MoGraph eszközkészlet forradalmasította az ipart hatékony új eszközeivel és egy továbbfejlesztett munkafolyamattal.

Fracturing_Male.png

 

Voronoi Fracturing Eszköz

Az új Fracture Voronoi-val, vagyis a Roncsolásmentes Megsemmisítő Eszközzel szinte bármilyen objektumot szisztematikusan összetörhetünk pontos tördelékekre ( például összezúzhatunk falakat ).

vfracture_checker.jpg

 

Cloner Enhancements Eszköz

A Klónozó eszközzel alkalmunk nyílik fejleszteni a mozgóképeket. Az új méhsejt rács móddal könnyedén felépíthetünk téglafalakat és hatszögletű rácsokat. Ez egy új lehetőség is a klónok automatikus méretezésére amikor létrehozzuk a polygonokat.

mtp2016_Push_Apart_rnd_v001-5568.jpg

 

Push Apart Effector

A „Szétlökő” effekt a nem kívánt kereszteződések elkerülésére lett kifejlesztve. Egyszerűen adjuk meg a rádiuszt és a klónokat ezután szét lehet húzni, külön lehet őket méretezni, eltüntetni vagy akár mozgatni a térben.

csm_Push_Apart_5_ee6c123252.png

Az alábbi animált rövidfilmet a londoni ManVsMachine studio készítette a Cinema 4D R18 bemutatása céljából a felhasználók lenyűgözésére.

{"preview_thumbnail":"/wp-content/uploads/2022/migra/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/ehc22_CGA1s.jpg?itok=5lBPpMWi","video_url":"https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=ehc22_CGA1s","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

 

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram