Elérhetővé vált a Cinema 4D R18

  Jó hír a 3D-s tervezés világában. A Maxon bejelentette a Cinema 4D R18 megjelenését, ami most még több lehetőséget ad a tárgyak három dimenziós megtervezésére és ízekre szedésére. Már most imádjuk az innovációkat mind a modellezésben, mind az animációban. Az újítás fejlettebb eszközöket kínál a tárgy analizálására, robbantására, a mozgások követésére és több megjelenítést biztosít a felületeken csak úgy, mint az olajfoltok és az Anyag Festő segítségével létrehozott textúrák.

  Új Knife Eszköz

  A teljesen megújult vágó eszköz lehetővé teszi, hogy a felhasználó megrajzolja a vágásokat az objektumon, ívelt vágásokat hozzon létre rajtuk vagy akár megsokszorozza őket mozgás közben egy interaktív előnézetben. Továbbá zárolhatja az új éleket és ezáltal kiiktathatja az oda nem illő részeket. Az új Plane Cut eszközzel új éleket lehet létrehozni a Local, World és Camera használatával. Másik módszer, hogy egy vonal húzásával meghatározzuk a sík felületet, beállítjuk a vágás helyzetét és forgatását számszerűen vagy a manipulátorral. A Loop/Path Cut eszköz szimmetrikus hurkokat képez és megőrzi görbületüket új élek kialakításakor.

  maxresdefault.jpg

   

  Displacement Beégetés

  Az R18-ban lehetőség nyílik az egyenetlenségek optimalizálására, ezzel lehetővé téve egyszerűbb geometriai és részletesen kidolgozott karakterek könnyebb animálását.

  csm_zen_sculpt_baked_688b3ee447.png

   

  Beállítható UVW Vetítés

  Ezzel az eszközzel egyszerűen lehet kicsomagolni az objektumokat és gyorsan hozhatunk létre és frissíthetünk UV koordinátákat megtöbbszörözött formákhoz.

  UVW-From-Projection-Video.jpg

   

  MoGraph

  A MoGraph eszközkészlet forradalmasította az ipart hatékony új eszközeivel és egy továbbfejlesztett munkafolyamattal.

  Fracturing_Male.png

   

  Voronoi Fracturing Eszköz

  Az új Fracture Voronoi-val, vagyis a Roncsolásmentes Megsemmisítő Eszközzel szinte bármilyen objektumot szisztematikusan összetörhetünk pontos tördelékekre ( például összezúzhatunk falakat ).

  vfracture_checker.jpg

   

  Cloner Enhancements Eszköz

  A Klónozó eszközzel alkalmunk nyílik fejleszteni a mozgóképeket. Az új méhsejt rács móddal könnyedén felépíthetünk téglafalakat és hatszögletű rácsokat. Ez egy új lehetőség is a klónok automatikus méretezésére amikor létrehozzuk a polygonokat.

  mtp2016_Push_Apart_rnd_v001-5568.jpg

   

  Push Apart Effector

  A „Szétlökő” effekt a nem kívánt kereszteződések elkerülésére lett kifejlesztve. Egyszerűen adjuk meg a rádiuszt és a klónokat ezután szét lehet húzni, külön lehet őket méretezni, eltüntetni vagy akár mozgatni a térben.

  csm_Push_Apart_5_ee6c123252.png

  Az alábbi animált rövidfilmet a londoni ManVsMachine studio készítette a Cinema 4D R18 bemutatása céljából a felhasználók lenyűgözésére.