Bejelentették a Sony Vegas Pro 14-et

  Mikor néhány hónappal ezelőtt bejelentette a MAGIX, hogy felvásárolta a video és audio szoftvereket a Sony Creative Software-től, az alkalmazásokat használó közösség összességében pozitívan fogadta a hírt.

  A két fő kérdés ami felmerült: lesz-e új Vegas verzió és a Vega Pro kap-e előremutató fejlesztéseket? A MAGIX még akkor bejelentette, hogy 2016 szeptember végére megjelenik egy új verzió, ami szintén lelkes fogadtatást kapott. A tapasztalt VEGAS fejlesztők népes csapata Madisonban az utóbbi hetekben keményen dolgozott, így most már csak néhány nap választ el minkdet a VEGAS Pro 14 megjelenésétől.

  Nézzük, hogy milyen újdonságokra számíthatunk a VEGAS Pro 14-ben!

   

  Vegas Pro
  Vegas Pro termékscsalád

   

  Mindenekelőtt a felhasználóktól rengeteg kérés érkezett a hibajavításokra és új funkciók bevezetésére. Meglepően jó volt a visszajelzések minősége és relevanciája, ami segítette a fejlesztést. Az összes kérést rögzítettük, majd elkészül a feladatok prioritizálása, hozzárendelt határidőkkel a jövőbeli fejlesztések esetén. Kezdésnek a fejlesztő csapat a stabilitásra helyezte a hangsúlyt és a 30 nagyobb bug-ot sikerült kiküszöbölni. Ezek a javítások a program funkcióinak széles körét fedik, így a Vegas Pro 14 egy sokkal stabilabb és hatékonyabb eszközzé válik a korábbi verziókhoz képest.

  Számos új funkció megjelenésére is számíthatunk, beleértve a HEVC és a natív ProRes formátum támogatást. A HEVC technológia teszi lehetővé hogy sokkal jobb minőség megtartása mellett tömörebb, kisebb méretű videó fájlokat generálhassunk. Ez azt jelenti, hogy a videókat jobb minőségben és gyorsabb fel- és letöltési sebesség mellett oszthatjuk meg. Ez lehetővé teszi a magas minőségű streaminget és csökkenti a filetárolási költségeket. A lehetséges külső szabadalmak által okozott problémákat kiküszöbölendő a VEGAS Pro 14 robusztus natív ProRes file támogatást kínál. A technológia pontosan megőrzi a 10-bites ProRes fájlokat így a videóminőség sosem szenved csorbát.

  Végül – ha már professzionális videószerkesztő szoftverről van szó – lényeges volt fejleszteni a külső hardverek támogatását. A ma népszerű RED és Panasonic kamerák illetve AJA és Blackmagic Design kártyák támogatásával a felhasználók sokkal több féle kamera által rögzített anyagot szerkeszthetnek, élvezve így a rugalmasságot a videós és filmes projektjeikben.

  A kritikus hibajavításokkal és innovatív újdonságok bevezetésével a cél egy hatékony, gyors és intuitív szoftver elkészítése volt, ami a profi szerkesztők igényeit kielégíti. És ez még csak a  kezdet - a VEGAS Pro 14 megerősíti a MAGIX elkötelezettségét a videó szerkesztő közösség felé és a videó szerkesztés izgalmas új korszakát hozza el!