Az Adobe bemutatja a Creative Cloud legújabb újdonságait

  Az Adobe bemutatja az IBC 2016 rendezvényen a videós eszközökkel kapcsolatos Creative Cloud újdonságokat. Az újdonságok új együttműködési lehetőséget biztosítanak a csapatok számára, továbbfejlesztették a VR videó munkafolyamatot, valamint frissítették a béta verziójú Character Animator szoftvert. Továbbá növelték a teljesítményt, így mostantól gyorsabban tudjuk szerkeszteni videóinkat a különböző munkafolyamatokban. 

  Az új együttműködési funkciók lehetővé teszik a csapatok számára az együttműködést Premiere Pro, After Effects és Prelude alatt. Könnyedén hozzáférhetnek a csapatok projektjeikhez, dedikált szerver működtetése nélkül. Tartalmazza a verzió ellenőrzést, beleértve az automatikus konfliktuskezelést, így ha mindenki ugyanazzal a fájllal dolgozik, nem áll fenn a veszély, hogy valaki felülírja a másik munkáját. A projektjeinket egyszerűen átalakíthatjuk csapat projektekké.

   

  ae-team-projects_0.png

   

  A csapat-központú funkciókon kívül, szeretnénk kiemelni a következő eszközöket: VR, 3D és animációkészítés. Az egyik jelentős újdonság, hogy az Adobe Premiere automatikusan érzékeli a VR forrásvideót és megfelelően beállítja a stereocopic vagy a monoscopic kimenetet és alkalmazza a megfelelő beállításokat.

  Az Élő Szöveg Sablonok (Live Text Templates) megkönnyítik a Premierben történő munkát anélkül, hogy ki kellene lépnünk az After Effectsbe. Egy új fájlformátum került bevezetésre, az Élő Szöveg Sablonok számára, amely leegyszerűsíti a megosztást (még akkor is, ha csak Premiere előfizetésünk van, After Effects előfizetésünk pedig nincsen).
  Sokkal könnyebben készíthetünk és szerkeszthetünk szövegeket különböző nyelveken, ami egy nagyszerű dolog a Facebookon használt videóknál.

   

  premiere-pro-captions-update.png

   

  Az Adobe további Audition finombeállításokat tesz lehetővé a Premiere Pro használata során a közvetlen audió szerkesztés során, amelyek további segítséget nyújtanak az egész videószerkesztési munkafolyamatban.

  A Premiereben mostantól lehetőségünk nyílik a Behance-ben történő publikálására, megkönnyítve ezzel a videók közvetlen közzétételét az Adobe tulajdonában lévő kreatív hálózaton, támogatja továbbá a HDR10-et, amely lehetővé teszi a szerzőknek a tartalom könnyebb szerkesztését és megjelenítését HDR TV-ken és egyéb kijelzőkön.

  after-effects-realtime-source-footage-playback.png


  Az After Effects egy új 3D Render Montort kapott, amely javítja a renderelési teljesítményt számtalan eszközön, az egyéb fejlesztések pedig lehetővé teszik a valós idejű, nyers videók lejátszását. A további funkciók kihasználják a grafikus processzort (GPU), így nem kell várnunk sokáig, bizonyos folyamatok betöltésére.

  Az Adobe Character Animator, amelynek az első előzetese tavaly jelent meg, szintén frissítést kapott. A szoftver lehetővé teszi a számítógép webkamerájának használatával, egy saját rajzfilmfigura elkészítését, gyors és egyszerű animált szegmensek segítségével.

   

  character-animator-max-2016-2.jpeg

   

  Az új frissítés segítségével gyorsabban készíthetjük el a bábukat, lehetővé téve a különböző összetevők, illusztrációk és bábuk gyorsabb létrehozását. Könnyebé vált a szerkesztés is, Adobe Photoshopban és Illustratorban. Azt gondolom, hogy ez egyike a legjobb dolgoknak, amit az Adobe a közelmúltban készített.

  Az Audition szintén néhány új fejlesztést kapott. Ezek többségükben a meglévő funkciók kiemelésére koncentrálnak új felhasználók számára. Valamint tartalmazzák a háttérzaj eltávolítás, illetve a podcast készítés funkciót is.

  Valamennyi frissítés várhatóan idén ősszel fog megjelenni, de a pontos megjelenési időpontokat az Adobe még nem jelentette be.