A Wacom bejelentette az eddigi legnagyobb táblamonitorát

  Úgy néz ki, a Wacom most már félévente megörvendeztet minket valamilyen újdonsággal. Most azonban minden eddigi bejelentését felülmúlta a legnagyobb Cintiq Pro táblamonitorral. Egyelőre kevés az információ, de azt mind összegyűjtöttük.

  wacom-cntiq-pro-slide-4.jpg

   

  Mikor két évvel ezelőtt megjelent a Cintiq 27QHD, akkor azt hittük, hogy az lesz a táblamonitorok csúcsa és a Wacom kimaxolta a Cintiq témakört.

  Erre tessék, 2017 júliusa van, és már elkezdtek szivárogni az információk a minden eddiginél nagyobb, 32 inch-es Cintiq-ről. A design-t illetően számíthatunk az elmúlt években is jellemző fényes, letisztult felületre és a gombok is valószínűleg érzékelősek lesznek.

   

   

  Hogy mekkora is az akkora?

  sizecomparison.jpg

  forrás: Petapixel.com

  A komoly méretek mellett komoly színtérrel (több, mint 1 billió szín) és 4K felbontással is számolhatunk majd, ami tényleg az eddigi legerősebb táblájává teszi a Wacom kínálatában.

  Az új táblákhoz a Cintiq Pro 13 és 16-os tábláknál már megismert Wacom Pro Pen 2 toll technológiája fog érkezni, 8192-es szintű különböző nyomásérzékenységgel.

  A további információk valószínűleg folyamatosan érkezni fognak, reméljük hamarosan több képet, esetleg videót is kapunk - viszont a konkrét megjelenés csak karácsony/jövő január táján várható. Gyűjtögetni mindenesetre már nem árt most elkezdeni, hiszen a Cintiq Pro 32" ára 3300$ körül lesz, a 24-esé pedig 2000$...