Összegzés a 2022-es JetBrains újdonságokról


Számos újdonság érkezett idén a JetBrains IDE és .NET verziókhoz. Nézzük mivel lett még könnyebb a munka a fejlesztőknek köszönhetően!


jetbrains_friss_lead.png

 

A JetBrains professzionális eszközökkel segíti az átlátható és minőségi forráskód elkészítését, valamint az elkészült szoftverek minél gyorsabb közzétételét. 

Az IntelliJ IDEA minden egyes eleme azzal a szándékkal készült, hogy a lehető leghatékonyabban szolgálhassa a fejlesztői produktivitást. Minden olyan eszközt tartalmaz, ami elengedhetetlen a minőségi fejlesztéshez: intelligens szerkesztőt, kód analizátort, magas szintű refactoring funkciókat, illetve számos programozói nyelv, keretrendszer és technológia támogatását.

A .NET első stabil verziója még 2017-ben jelent meg. A Rider a JetBrains hagyományos termékeiben is használt IntelliJ platformját, valamint a ReSharper eszközkészletét kombinálja össze egy új, teljesen független és több rendszeren is futtatható fejlesztőkörnyezetbe, amit kifejezetten a .NET projektek támogatásához hoztak létre. 

Természetesen az idei év sem telhetett el fejlesztések nélkül az IDE és a.NET berkein belül. Nézzük néhány újdonságot!

 

Új felhasználói felület

Az év elején bejelentetették, hogy a legújabb, teljesen átdolgozott felhasználói felület már mindenki számára elérhető. Alapos tesztelés után bebizonyosodott, hogy sok felhasználó számára egyszerre működőképes és sokkal könnyebben használható. Ha pedig mi is frissíteni szeretnénk kedvenc IDE-ket, a Beállítások/Beállítások | Megjelenés és viselkedés | Új felhasználói felület előnézete menüpontnál tesztelhetjük!

 

Beállítások - Szinkronizálás

A Beállítások szinkronizálása az egyéni felhasználói beállítások szinkronizálásának és biztonsági mentésének új megoldása. Ilyen például a platform megosztható beállításai, a csomagban lévő bővítmények és harmadik féltől származó beépülő modulok. Az új Settings Sync beépülő modulról és az áttelepítési folyamatról további részletekért kattints ide.

Azt azonban fontos figyelembe venni, hogy a Settings Sync beépülő modul nem érhető el a Riderben.

 

.NET-eszközök és VS-bővítmények

Mind a ReSharper, mind a Rider bevezette az alapvető támogatást a legújabb C# 11 funkciókhoz.

A ReSharper 2022.3 átdolgozott kódkiemelést és adatbázis-ellenőrzést is kínál a Dynamic Program Analysis szolgáltatásból.

A Rider 2022.3 jelentős teljesítménynövekedést, a .NET 7 SDK és WSL 2 támogatását, valamint az eszközablakok dokkolásának lehetőségét kínálja a többmonitoros beállításokhoz. Ez a kiadás szorosabb integrációt biztosít a Unity és az Unreal szerkesztőkkel.

A ReSharper C++ 2022.3 kísérleti támogatást nyújt a C++20 modulokhoz, és zökkenőmentes integrációt biztosít a Clang-formátummal.

További részletekért kattints ide!

 

(JetBrains Blog)

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram