A mindentudás egy szóban: ChatGPT

2023-01-16 15:45
Érdekel, hogy lehet megírni egy kódrészletet, hogyan készül a töltött káposzta, vagy mik a lépései egy adott alkalmazás telepítésének? Ezekre és szinte a létező összes más kérdésre is tudja a válasz a ChatGPT.   Régebben még nagy durranásnak számított, hogy az interneten szinte azonnal választ kaphattunk szinte bármilyen kérdésünkre. Ma már teljesen természetes, hogy, ha valamire […]

Érdekel, hogy lehet megírni egy kódrészletet, hogyan készül a töltött káposzta, vagy mik a lépései egy adott alkalmazás telepítésének? Ezekre és szinte a létező összes más kérdésre is tudja a válasz a ChatGPT.


0_bFu1qQNJn5YloboI.png

 

Régebben még nagy durranásnak számított, hogy az interneten szinte azonnal választ kaphattunk szinte bármilyen kérdésünkre. Ma már teljesen természetes, hogy, ha valamire nem tudjuk a választ, arra rákeresünk és jó eséllyel meg is találjuk a megoldást az adott problémára. A ChatGPT azonban az egész internetes keresést teljesen új dimenziókba repíti.

A ChatGPT egy OpenAI bot, melynek bármilyen kérdést feltehetünk, az pedig azonnal válaszolni fog rá. Nincs 1-2 perces várakozás sem, az AI szinte azonnal elkezdi pötyögni a választ. A mesterséges intelligenciának köszönhetően a válasz pedig nem valami zavaros, nehezen érthető zagyvaság lesz, hanem az esetek 90%-ban szinte tűpontos választ kapunk. Természetesen a ChatGPT nem megoldás arra, hogy mostantól 100%-ban mindent ezzel az eszközzel csináljunk. Néha még a mesterséges intelligencia is mellé tud nyúlni, ezért érdemes mindig ellenőrizni a válaszait, azonban így is hihetetlenül felgyorsítja kérdéseink megválaszolásának folyamatát.

 

{"preview_thumbnail":"/wp-content/uploads/2022/migra/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/o5MutYFWsM8.jpg?itok=akJeQp0C","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=o5MutYFWsM8","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":1},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó, autoplaying)."]}

 

Az pedig, hogy "bármilyen kérdést feltehetünk a chatbotnak", szó szerint értendő. Például megkérhetjük, hogy írjon nekünk egy formális, 300 szóból álló, az általunk megadott kulcsszavakat használó emailt, amiben arra kérjük a főnökünket, hogy mehessünk szabadságra a jövő héten. Megkérhetjük, hogy elemezze József Attila Mama című versét. Vagy akár arról is érdeklődhetünk, hogy Pythonban miként kell leprogramozni valamit. Legutóbbi esetben a ChatGPT nem csak az utasításokat mondja el, hanem konkrétan a kódot is "kiköpi nekünk".

Ha pedig nem vagyunk elégedettek a válasszal, vagy a részletesebb leírásra vagyunk kíváncsiak, csak újból írnunk kell a chatbe, mintha egy mindentudó emberrel beszélnénk, a ChatGPT pedig rögtön válaszol is.

Próbáld ki a ChatGPT-t ide kattintva.

 

(ChatGPT)

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább


Autodesk Fusion - 3 előfizetés 2 áráért

2024 február 7 és 2025 január 31 között elérhető az Autodesk Fusion 3 for 2 ajánlata, melynek keretében hatalmas kedvezmények várnak rád.


Wacom termékbemutató nyílt nap - Újdonságok és inspirációk

Múlt héten tartottuk a kivételes Wacom termékbemutató nyílt napunkat. Nézd meg milyen volt!


Adobe Acrobat - A felsőoktatás nélkülözhetetlen eszköze

Fedezd fel, hogyan segíti az Adobe Acrobat megjegyzések funkciója a hallgatókat a hatékony tanulásban és együttműködésben a felsőoktatásban, valamint hogyan alkalmazható lépésről lépésre a digitális dokumentumkezelésben.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram