FlightCheck

  Markzware FlightCheck

  A dokumentumellenőrzés specialistája
  FlightCheck

  Aki kiadványszerkesztéssel foglalkozik, tudja, hogy nemcsak professzionális tervezésre és kivitelezésre van szükség ahhoz, hogy a dokumentum igényes, jó megjelenésű legyen - rendkívül fontos a publikálás előtti utolsó, átfogó ellenőrzés is.

  Áttekintés

  Aki kiadványszerkesztéssel foglalkozik, tudja, hogy nemcsak professzionális tervezésre és kivitelezésre van szükség ahhoz, hogy a dokumentum igényes, jó megjelenésű legyen - rendkívül fontos a publikálás előtti utolsó, átfogó ellenőrzés (preflight) is. Nincs bosszantóbb annál, ha a végtermék tele van hibákkal, vagy ha nem úgy néz ki, ahogy azt mi eredetileg elképzeltük. Saját, ill. cégünk igényeit szem előtt tartva az alábbi kiváló dokumentumellenőrző programok közül választhatunk:

  Markzware FlightCheck Designer A Markzware FlightCheck Designer, a Markzware FlightCheck Professional program (ld. később) egyszerűsített változata. Arculattervezőként és kiadványszerkesztőként az egyszerű "drag-and-drop" technikára alapuló dokumentumellenőrzési funkcióval gyorsan megbizonyosodhatunk arról, hogy készülő kiadványunk színei, betűtípusai és képei rendben vannak-e vagy sem. Az ellenőrzés után természetesen lehetőségünk nyílik a kiszűrt hibák javítására. A Designer változat némileg egyszerűbb kezelhetősége és kevesebb funkciója a komolyabb háttértudással nem rendelkező felhasználók igényeit elégíti ki.

  Markzware FlightCheck Professional A Markzware FlightCheck Professional a legtökéletesebb eszköz a professzionális dokumentumellenőrzés terén. Dolgozzunk a nyomdaipar bármely területén: legyünk akár kreatív arculattervezők, kiadványszerkesztők, foglalkozzunk nyomdai kivitelezéssel vagy interneten való publikálással, a program minden igényünket ki fogja elégíteni, függetlenül az általunk használt szoftvertől. A program több száz szempont alapján vizsgálja a kiválasztott fájlt, majd tudatja velünk, hogy a dokumentum átment-e a teszten vagy sem. Ha nem, természetesen lehetőségünk nyílik javítani a hibákat.

  Markzware FlightCheck Studio A Markzware FlightCheck Studio egy hatékony dokumentumellenőrző szoftver, amely képes szinte minden olyan hiba kiszűrésére, ami a nyomtatásra vagy az internetre szánt fájl esetében felmerülhet. A program megjeleníti az olyan apró hibákat is, amelyek szabad szemmel fel sem tűnnének. (Például ha egy képet véletlenül 1-2 fokkal elforgattunk.) A kilistázott hibák valamelyikére kattintva a szoftver a dokumentum megfelelő helyére ugrik, így azonnal megkezdhetjük az adott elem javítását vagy módosítását. A program további előnye, hogy egységes ellenőrzési beállítások figyelembevételével is képes ellenőrizni a dokumentumo(ka)t. A bővítmény egyelőre kizárólag Macintosh rendszer alatt működik, az Adobe InDesign vagy a Quark QuarkXPress programok segítőtársaként.

  Markzware FlightCheck Workflow A szervertechnológiára épülő Markzware FlightCheck Workflow egyszerűsíti és automatizálja a nyomdai előkészítés munkafolyamatát, elvégzi helyettünk az eddig sok időt és fáradságot igénylő feladatokat. A szoftver automatikusan megvizsgálja a PDF vagy más DTP fájlformátumban elkészített kiadványokat, kijavítja hibáikat, ily módon megbízhatóbb és gyorsabb munkát biztosít.

  Végezetül figyelmébe ajánljuk a Studio, a Designer és a Professional változatokat összehasonlító táblázatot!

  Funkció Studio Designer Professional
  Önállóan működő program nem igen igen
  Bővítmény igen nem nem
  Macintosh OS 9 és OS X alatt futtatható igen igen igen
  Microsoft Windows NT, 2000 és XP alatt futtatható nem igen igen
  Kijavítja az alapvető dokumentumhibákat igen nem nem
  Részletes, kimerítő hibaleírás igen igen igen
  Elmenthető ellenőrzési beállítások igen igen igen
  Ellenőrzési beállítások felhasználása más platformokon nem igen igen
  Többféle formátumú fájl ellenőrzésére is képes nem igen igen
  Csak a befogadó program fájljait képes ellenőrizni igen nem nem
  PDF nyomtatási beállítások ellenőrzése igen igen igen
  Részletes PDF ellenőrzés nem igen igen
  Jelszóval védhető szabálycsomagok igen igen igen
  Hibák, problémás részek vizuális megjelenítése igen nem igen
  Kiváló tanulóeszköz kiadványszerkesztéssel foglalkozó felhasználóknak igen igen igen
  Munka közben is képes ellenőrizni a dokumentumot igen nem nem
  Csak elmentett dokumentumok ellenőrzésére képes nem igen igen
  Tökéletes együttműködés a Markzware FlightCheck Designer és a Markzware FlightCheck Professional programokkal igen nem nem
  Tökéletes együttműködés a Markzware FlightCheck Studio programmal nem igen igen