Smart Catalog

  WoodWing Smart Catalog CS3

  Készítse el prospektusát könnyen és gyorsan
  Smart Catalog

  A WoodWing Smart Catalog egy kiváló eszköz arra, hogy különböző forrásból származó adatokat Adobe InDesign dokumentumokhoz kapcsoljunk, majd tovább dolgozzunk velük. A bővítményt olyan árlisták, katalógusok, brosúrák stb. elkészítésére használhatjuk, amelyek megszerkesztésekor az adatokat külső forrásból nyerjük. 

  Áttekintés

  A WoodWing Smart Catalog egy kiváló eszköz arra, hogy különböző forrásból származó adatokat Adobe InDesign dokumentumokhoz kapcsoljunk, majd tovább dolgozzunk velük. A bővítményt olyan árlisták, katalógusok, brosúrák stb. elkészítésére használhatjuk, amelyek megszerkesztésekor az adatokat külső forrásból nyerjük. Az adatok nem épülnek bele az Adobe InDesign fájlba - a WoodWing Smart Catalog élő kapcsolatot teremt a forrás és a dokumentum között, így az adatok akár részleges megváltozása esetén is rendkívül könnyen frissíthetjük a dokumentumot. A szoftver tehát kiváló arra, hogy rendszeresen megjelenő, gyakran változó tartamú, de változatlan arculattal rendelkező kiadványokat készítsünk. Ha több funkcióra vágyik, a legkülönfélébb modulokkal (pl. ODBC modul, XML modul stb.) bővítheti a programot. Számos jelentős nemzetközi cég nagy megelégedéssel használja a programot, ilyen pl. az angol Guardian Newspapers Ltd. is, a The Guardian és a The Observer újságok kiadója.

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Microsoft Windows 2000, XP
  Egyéb
  Apple
  Rendszer
  Mac OS X
  Egyéb
  Funkciók

  Egyszerű adatkapcsolás: A program segítségével különböző forrásokból (pl. adatfájl, adatbázis, XML fájl) származó adatokat (pl. kép, szöveg, stb.) kapcsolhatunk Adobe InDesign dokumentumokhoz. A szoftver akár nagy mennyiségű szöveg kezelésére is képes, biztosítva ezzel a lehető legnagyobb rugalmasságot.

  Segítség a layout elkészítésében: A szoftver a kiadvány kiviteli tervének (layout) készítésekor is segítséget nyújt (pl. beállíthatjuk a képeket úgy, hogy pontosan beleilleszkedjenek a keretbe, egységesíthetjük a pénznemet, stb.). Gyorsan és egyszerűen tölthetjük ki a táblázatokat is tartalommal.

  Gyors és biztonságos dokumentumfrissítés: Bizonyos esetekben - pl. ha a forrásként felhasznált adatok gyakran változnak (vegyünk csak egy állandóan változó árlistát) - rendkívül fontossá válik a dokumentum gyors, de egyben biztonságos frissítése. Az egész dokumentum frissítése mellett (Update Document) lehetőségünk van a mezők egyenkénti frissítésére is (Update Field).

  Kiegészítő modulok: A WoodWing Smart Catalog egy fokozatosan bővíthető program, így csak azokért a funkciókért kell fizetnünk, amelyeket valóban használunk. A szoftver alapváltozata a fent ismertetett főbb funkciókat tartalmazza, míg az alábbi kiegészítéseket külön vásárolhatjuk meg.

  • ODBC modul: kapcsolódhatunk bármely ODBC jellegű adatbázishoz (MySQL vagy Microsoft SQL szerver, FileMaker, Sybase, Oracle), és az innen nyert adatokat az Adobe InDesign dokumentumhoz kapcsolhatjuk.
  • XML modul: összeköttetést teremthetünk XML fájlok és Adobe InDesign dokumentumok között, így kihasználhatjuk a jól strukturált, rugalmas felépítésű XML nyújtotta lehetőségeket.
  • Robot modul: automatizálhatjuk a teljes katalogizáló folyamatot, figyelhetjük az adatok változását és kontrollálhatjuk a frissítési folyamatot - a szkripteléstől egészen a kivitelezésig.
  • Layout modul: lehetőséget biztosít összetett szöveges, ill. képi elemekkel teletűzdelt sablonok (product block) létrehozására, amelyek kiválóan alkalmasak a már elkészült, de még layouttal nem rendelkező dokumentumok formázására.
  • Styles modul: további lehetőséget biztosít Adobe InDesign dokumentumaink formázására.
  • Workgroup modul: tökéletes összeköttetést teremt az Adobe InDesign és az Adobe InCopy között.
  Kinek ajánljuk?

  A WoodWing Smart Catalog kiváló arra, hogy rendszeresen megjelenő, gyakran változó tartalmú, de változatlan arculattal rendelkező kiadványokat (árlistákat, katalógusokat, programfüzeteket, stb.) készítsünk, ezért mindenkinek ajánljuk, aki hasonló kiadványok szerkesztésével foglalkozik.