Smart Layout

  WoodWing Smart Layout CS3

  Szerkesztők és tördelők kiváló segítőtársa
  Smart Layout

  A WoodWing Smart Layout egy kiváló bővítmény az Adobe InDesign és az Adobe InCopy kiadványszerkesztő programokhoz. A szoftver segítségével a magazin-, újság- és katalógusszerkesztők számára nagyságrendekkel könnyebbé és gyorsabbá válik a munka.

  Áttekintés

  A WoodWing Smart Layout egy kiváló bővítmény az Adobe InDesign és az Adobe InCopy kiadványszerkesztő programokhoz. A szoftver segítségével a magazin-, újság- és katalógusszerkesztők számára nagyságrendekkel könnyebbé és gyorsabbá válik a munka.A WoodWing Smart Layout egy kiváló bővítmény az Adobe InDesign és az Adobe InCopy kiadványszerkesztő programokhoz. A szoftver segítségével a magazin-, újság- vagy katalógusszerkesztők számára nagyságrendekkel könnyebbé és gyorsabbá válik a munka. Egy cikk több elemből áll, ilyenek pl. a főcím, a bevezető, a szövegtörzs, stb. Az Adobe InDesign ezeket az elemeket - habár összetartoznak - külön kezeli. A WoodWing Smart Layout újítása az, hogy összefogja a cikk elemeit, és egyetlen lapelemként (Page Item) kezeli őket - természetesen úgy, hogy az egyes elemek külön-külön továbbra is szerkeszthetők maradnak.

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Microsoft Windows NT 4, 98 SE, ME, 2000, XP
  Egyéb
  Apple
  Rendszer
  Mac OS 9.x, OS X
  Egyéb
  Funkciók

  Különböző területek egyértelmű elhatárolása: A WoodWing Smart Layout hagy némi helyet az egyes elemek között, így azok egyértelműen megkülönböztethetők lesznek. Az eszköz akkor válhat fontossá, ha egy adott területet el szeretnénk különíteni, hogy oda pl. képe(ke)t illesszünk be.


  Több elem együttes kezelése: Bármely Adobe InDesign dokumentum alkotóeleme - beleértve a képeket is - része lehet a Smart Layoutnak. Amikor elmozdítunk egy Smart elemet (Smart Element), az összes többi elem - ami a kereten belül található - együtt mozog vele. Minden Smart elem egyetlen elemként viselkedik, így bizonyos műveleteket sokkal könnyebben végezhetünk el. Amikor megváltoztatunk valamit az oldalon (pl. kiveszünk vagy berakunk egy képet), a program automatikusan úgy igazítja a szöveget, hogy minden helyet kitöltsön.


  Kényelmes átméretezés: Pár egyszerű lépéssel átméretezhetjük a Smart elemeket - természetesen az alapértelmezett oszlopbeállítások megmaradnak, így a szöveg nem fog összekuszálódni. Lehetőségünk nyílik arra is, hogy csak bizonyos elemeket mozgassunk el vagy méretezzünk át. Így megoldható például, hogy a cím változatlan helyen, változatlan méretű maradjon, míg a többi szövegrész elrendezése megváltozik.
  Intelligens rácshálózat: A Smart elemeknek saját rácshálózatuk lehet. Amikor ezeket átméretezzük, a Smart elem keretei is automatikusan átméreteződnek. Egy cikken belül az oszlopok számát egyetlen kattintással növelhetjük vagy csökkenthetjük.


  Az Adobe InDesign alaphelyzetben csak olyan hosszú alapvonalakat (baseline) képes generálni, amilyen széles maga az oldal. A probléma akkor jelentkezhet, ha pl. be szeretnénk illeszteni néhány alcímet a szöveg közé: ilyenkor a szöveg elcsúszik az Adobe InDesign által generált vonalakról. A Smart Grid segítségével önálló, független alapvonalakat generálhatunk.
  Keret és kitöltés: A Smart elemeknek saját keretük és kitöltésük lehet. Ha átméretezünk vagy áthelyezünk egy ilyen elemet, a keret és a kitöltés is átméreteződik, ill. áthelyeződik. Nem szükséges többé külön kereteket létrehoznunk, s ezzel sok időt takaríthatunk meg. A keret és a szöveg közti margó nagyságát is meghatározhatjuk - ezzel egy időben automatikusan megváltoznak az oszlopok méretei is. A kitöltéshez természetesen használhatjuk az Adobe InDesign standard kitöltési stílusait.
  Átlátható könyvtárszerkezet: Az Adobe InDesign programba beépített könyvtárszerkezet a WoodWing Smart Layouttal is kiválóan működik. Ezt felhasználva több elemből álló, komplex Smart elemeket menthetünk el.


  Smart Layout és Smart Styles együttműködés: A WoodWing Smart Layout és a Woodwing Smart Styles együtt még hatékonyabb segítőtársai lehetnek a kiadványszerkesztőnek. A WoodWing Smart Styles segítségével a Smart elemeket mindössze egyetlen kattintással átformázhatjuk! Ez a lehetőség hihetetlenül hasznosnak bizonyul abban az esetben, ha több, azonos kinézetű cikket vagy kiadványt szeretnénk készíteni.


  Kinek ajánljuk?

  A WoodWing Smart Layout egy kiváló eszköz, aminek elsősorban a magazinok, újságok vagy egyéb kiadványok szerkesztői, tördelői vehetik nagy hasznát, mivel hihetetlenül leegyszerűsíti az amúgy bonyolult és hosszadalmas munkát igénylő tördelési folyamatot.