Exposure

  Alien Skin Exposure 3

  Filmszerű hatások digitális képeinken
  Exposure

  Az Alien Skin Exposure bővítmény napjaink legnépszerűbb képszerkesztő szoftvereivel (Adobe Photoshop, Adobe Photoshop Elements, Lightroom) együttműködve digitális fotóinkból és képeinkből a hagyományos fotózást szimuláló, filmszerű, fekete-fehér vagy színes képeket tud generálni.

  Áttekintés

  A szoftverrel digitálisan szimulálhatjuk az összetéveszthetetlen Velvia, Kodachrome és Ektachrome hatásokat, valamint a régebbi filmekből jól ismert szemcsés képhatást. A szoftverrel egészen finom fény- és színkorrekciókat is elvégezhetünk. Az eredmény: művészi, igényes képek, amelyeket az (üzleti) élet bármely területén felhasználhatunk.

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows XP SP3, Vista vagy Windows 7
  Processzor
  1.6GHz vagy gyorsabb processzor
  Memória
  1 GB
  Tárhely
  4 GB
  Képernyő
  1024x576
  Egyéb
  • Az alábbi képszerkesztő szoftverek egyike:
  • Adobe Photoshop CS3 vagy újabb
  • Adobe Lightroom 2 vagy újabb
  • Adobe Photoshop Elements 7 vagy újabb
  Apple
  Rendszer
  Mac OS X v10.5.8 vagy újabb
  Processzor
  Többmagos Intel processzor
  Memória
  1 GB
  Tárhely
  4 GB
  Képernyő
  1024x768
  Egyéb
  • Az alábbi képszerkesztő szoftverek egyike:
  • Adobe Photoshop CS3 vagy újabb
  • Adobe Lightroom 2 vagy újabb
  • Adobe Photoshop Elements 7 vagy újabb
  Funkciók
  • 64 bites integráció Az Exposure immáron kompatibilis a Photoshop 64 bites verziójával is, így értelemszerűen még nagyobb teljesítményt érhetünk el a több rendelkezésre álló memória miatt.
  • Több, mint 500 effektus Az Exposure 3-ban több, mint 500 gondosan megtervezett gyári beállítás áll a rendelkezésünkre. Teljesen új kategóriák jöttek létre, mint példáula a Cinematography és a Lo-Fi, és új beállítások készültek a már létező kategóriákhoz is.
  • Még több retró Új vintage hatások kerültek a csomagba, mint például a Technicolor filmhatás, korai verziójú Kodachrome és az Autochrome. Még hatásosabb illuziót teremthetünk olyan új beállítási lehetőségekkel, mint a por és a karcolás.

   

  Az Alien Skin Exposure bővítménnyel a következő hatásokat érhetjük el: Fuji Velvia 100 szimuláció A Fuji Velvia 100 film telített színeit szimulálja.


  Kodachrome 200 szimuláció A Kodachrome 200 film klasszikus, mással összetéveszthetetlen hangulatát szimulálja.


  GAF 500 szimuláció A GAF 500 filmet szimulálja nagyméretű, valósághű filmszemcsék hozzáadásával.


  E6 film szimuláció A C41-gyel kezelt E6 filmet szimulálja, aminek következtében képeink világosabbak, élénkebb színűek lesznek.


  TRI-X 400 film szimuláció A TRI-X 400 filmet szimulálja nagyméretű szemcsék és erős kontraszt hozzáadásával.


  Ektachrome EES film szimuláció Az Ektachrome EES filmet szimulálja oly módon, hogy különböző erősségű szemcséket ad az árnyékos, a közepesen sötét és a világos részekhez.


  Melegebb/hidegebb színek A kép témájának és hangulatának függvényében kiemelhetjük a melegebb vagy a hidegebb színeket, s ezzel plusz ízt adhatunk a képhez.


  Rosszul sikerült színek korrekciója Ha képeink színei rosszul sikerültek, semmi probléma, a bővítmény ebben az esetben is segítséget nyújt.


  Jó minőségű fekete-fehér konverzió Színes képeinket anélkül alakíthatjuk át fekete-fehérré, hogy a kép világossága számottevően megváltozna.


  Meleg/hideg színek kontrasztja A meleg és hideg színek különbségének kiemelésével igen érdekes, izgalmas hangulatú képeket készíthetünk.


  Kellemes, lágy színek Az enyhe erősségűre állított homályosító effektussal kellemes, lány színű és hangulatú képeket készíthetünk. Kiváló lehet különböző családi fotók, portrék esetén.


  Valósághű képélesítés A képélesítő funkció nem okoz olyan mértékű torzítást, hogy az már zavaró lenne, így megőrizhetjük képeink természetes színeit, hangulatát.


  Az Alien Skin Exposure kezelőfelülete logikus, jól átlátható, ezért gyorsabbá és könnyebbé teszi a munkát.


  Kinek ajánljuk?

  Az Alien Skin Exposure bővítményt azon fotográfusoknak ajánljuk, akik a hagyományos módon készített képek hívei, de már áttértek a digitális fotózásra. Nagy hasznát vehetik a szoftvernek azon kreatív stúdiók, reklámügynökségek, arculattervező és weblapfejlesztő cégek, amelyek számára fontos, hogy egy kép művészi, érzékletes és látványos legyen.