A Woodwing már Android-os megoldásokat is támogat

    A digitális kiadványok workflow menedzsmentjének specialistája, a WoodWing bejelentette az Android alapú tablet-ek támogatását a lapkiadók számára.

    Talán nincs is más olyan digitális kiadványokkal kapcsolatos technológia, ami a kiadóktól és az olvasóktól akkora nyilvánosságot kap manapság, mint a "tablet-publishing", azaz a sajtótermékek digitális formátumú megjelenítése a legmodernebb táblagépeken.

    A többcsatornás publikálás (nyomtatott,web,e-book,stb.) specialista Woodwing már most vezető ezen a területen. A cég korábban megkezdte az Apple iPad-ra publikáláshoz szükséges Digital Magazine Tools fejlesztését, melynek első verziója az iPad április 3-i megjelenésével egy időben elérhető volt. Ugyanezen a napon az TIME Magazine a Woodwing technológiát használva alkalmazásként is megjelent az Apple Store-ban.

    Bár jelenleg egyértelműen az iPad a tablet piac húzóterméke, számos Android-alapú tablet termék is várható a jövőben. Bár ennek kiteljesedésére az Android 3-as verziójának megjelenéséig várnunk kell, már most is vannak ígéretes próbálkozások.A Samsung Galaxy Tab első generációs termék, a Woodwing és a Samsung máris közösen gőzerővel dolgozik az Android-os publikációs lehetőségeken. A sikerre minden esély megvan, hiszen a Woodwing egy olyan módszert dolgozott ki, mely a képernyő felbontástól és pixelaránytól függetlenül mindenhol jól néz ki anélkül, hogy bármilyen layout elemet újra kellene méretezni vagy tervezni.