Cutline Filter

  Andromeda Cutline Filter 1.11

  A gravírozás és a fametszet mestere
  Cutline Filter

  Az Andromeda Cutline Filter bővítménnyel és az Adobe Photoshop és/vagy az Adobe Photoshop Elements képszerkesztő programokkal kővéset- vagy fametszet-szerű hatást érhetünk el képeinken. Az eredmény látványos, egyedi, izgalmas és művészi lesz.

  Áttekintés

  Az Andromeda Cutline Filter bővítménnyel és az Adobe Photoshop és/vagy az Adobe Photoshop Elements képszerkesztő programokkal kővéset- vagy fametszet-szerű hatást érhetünk el képeinken. Az eredmény látványos, egyedi, izgalmas és művészi lesz.Az Andromeda Cutline Filter bővítménnyel és az Adobe Photoshop és/vagy az Adobe Photoshop Elements képszerkesztő programokkal kővéset- vagy fametszet-szerű hatást érhetünk el képeinken. A filter a kiválasztott képet vonalakra, ill. pontokra bontja. A kép (szürke) árnyalatait a különböző vastagságú, fehér alapon fekete vonalak szimulálják. Minél sűrűbben vannak a vonalak, annál sötétebb lesz a kép árnyalata. Vastagabb vonalak esetén ugyanakkor már merőleges keresztvonalak is megjelennek, ami szemcsésebbé, pontszerűbbé teszi a képet. Az eredmény látványos, egyedi, izgalmas és művészi lesz. A legjobb hatást az egységes tónusú grayscale, azaz különböző árnyalatú szürke pixelekből álló képeknél érhetjük el. (A grayscale képek a szürke több millió árnyalatát tartalmazhatják, míg a sima fekete-fehér képek csak két színből, a feketéből és a fehérből állnak.)

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Microsoft Windows 98, ME, 2000, XP
  Processzor
  Intel Pentium II 200 MHz vagy nagyobb teljesítményû
  Memória
  64 MB
  Képernyő
  800x600 - 16 bit
  Egyéb
  • A bővítmény a következő programokkal képes együttműködni:
  Apple
  Rendszer
  Mac OS 9.x, OS X
  Processzor
  PowerPC G3 vagy nagyobb teljesítményû
  Memória
  64 MB
  Képernyő
  800x600 - 16 bit
  Egyéb
  • A bővítmény a következő programokkal képes együttműködni:
  Funkciók
  • A grayscale kép bármely részén alkalmazhatjuk 10-35 LPI minőségben.
  • A Stamper eszközzel beállíthatjuk a vonalak dőlésszögét és görbületét.
  • A kiválasztott gravírozási típust a kép világos, közepesen sötét és sötét részein egyaránt felhasználhatjuk.
  • A gravírozáshoz egyenes, hullámos, görbített vonalakat, ill. az utóbbi kettő kombinált változatát használhatjuk.

  A program négyfajta gravírozási technikát ismer: Cutlines - sima keresztvonalak Egyszerű keresztvonalak rögzített 13 fokos dőlésszöggel. Az eredmény ránézésre sokkal szabályosabb, szimmetrikusabb lesz, mint a többi megoldás esetében.


  Wavy Cutlines - hullámos keresztvonalak Hullámos keresztvonalak szintén rögzített 13 fokos dőlésszöggel. A vonalak hossza, magassága és dőlésszöge nem állítható. Az eredmény valamivel lágyabb lesz, a kontúrok jobban kijönnek, mint az első esetben.


  Elliptical Cutlines - görbített keresztvonalak Körkörös, görbített keresztvonalak, amelyek esetében a dőlésszöget és a görbület mértékét mi határozhatjuk meg. Ezt a megoldást elsősorban sima felületek szimulálása esetén célszerű használnunk.


  Wavy Ellipses - hullámos és görbített keresztvonalak Az előző két megoldás keveréke, szintén állítható paraméterekkel, egyben a legbonyolultabb gravírozási fajta. A helyes arányok megtalálása nehéz lesz, a végeredmény azonban megéri a fáradságot: egyedi felületet kapunk, amelyen az árnyalatok fokozottabb hangsúlyt kapnak.


  Kinek ajánljuk?

  Az Andromeda Cutline Filter bővítményt azon kreatív fotósoknak, grafikusoknak ajánljuk, akik a látványos, izgalmas gravírozási technikát is szeretnék alkalmazni az Adobe Photoshop vagy az Adobe Photoshop Elements programokkal való munkájuk során, eddig azonban nem találtak olyan eszközt, ami minőségi végeredményt produkált volna.