Három új profi Quadro kártya az Nvidiától


Professzionális felhasználásra, megfizethető áron.


Az Nvidia műhelyében jelenleg is készülnek a gyártó első DirectX 11-es támogatással rendelkező videokártyái, amelyek a legfrissebb hírek szerint valamikor a jövő év első negyedévében kerülnek forgalomba. A gyártó addig sem hagyja újdonságok nélkül a videokártya piacot: most a professzionális alkalmazások felhasználói örülhetnek, ugyanis az Nvidia kínálatában két új mobil-, illetve egy új, asztali gépekbe szánt Quadro sorozatú videokártya jelent meg. 

Az asztali megoldás a Quadro FX 380 LP típusjelzést viseli, és felépítését tekintve nem más, mint egy alacsony profilú termék. A 169 dollárba kerülő újdonság 16 darab stream processzorral büszkélkedik és 512 MB-nyi fedélzeti memóriával van felvértezve; a memória chipek 64 bites adatsínen keresztül kapcsolódnak a grafikus processzorhoz. A GPU DirectX 10.1-es és CUDA támogatásokkal érkezik. A DVI és DisplayPort kimenetekkel ellátott kártya 28W-os fogyasztás mellett üzemel. 

A két mobil megoldás a Quadro FX 3800M és a Quadro FX 2800M neveket kapta. Az újdonságok közül az erősebbik, azaz az FX 3800M GPU-ja 128 darab stream processzort tartalmaz, a kártyán pedig 1 GB-nyi GDDR3-as típusú fedélzeti memória van jelen. A GPU és a memória chipek között itt már 256 bites memória interfész teremt kapcsolatot. Az FX 2800M esetében csak 96 darab stream processzor áll rendelkezésre, de a fedélzeti memória mennyisége és az adatsín típusa megegyezik az FX 3800M-nél már leírtakkal. Mindkét kártya 30-bites megjelenítést kínál, így több, mint egymilliárd színárnyalat leképezésére adnak lehetőséget megfelelő monitor alkalmazása esetén. 

A mobil videó vezérlők számos vállalat mobil munkaállomásában kaphatnak helyet a közeljövőben, a Dell Precision M6500-as mobil munkaállomásához már most is kérhetjük az új kártyák valamelyikét. Az újdonságokat az NVIDIA kifejezetten az Autodesk alkalmazásait használók számára készítette: a gyártó állítása szerint az Autodesk AutoCAD 2007 és az Autodesk 3ds Max 2010 alkalmazásokban a termékek használatával növelhető a produktivitás, azaz zökkenőmentesebbé és gyorsabbá tehető a munkavégzés. 

A fenti termékek aktuális verziói elérhetők a hazai forgalmazó, a Pixel Rendszerház kínálatában. 

Bővebb információ: www.pixel.hu

 

Várjuk Olvasóink véleményét a Fórumba

 

Forrás: iPon 

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram