Jetbrains áremelés

  Az IDE-k, .NET Tools és az All Products Pack előfizetési árainak emelése 2022 októberében lép életbe.

  A Jetbrains az előfizetések hét évvel ezelőtti bevezetése óta nem emelte az IDE-k, a .NET Tools és az All Products Pack árait. Ez idő alatt új termékeket vezettek be, amelyeket minden, az utóbbiakat használó felhasználó számára ingyenesen mellékeltek. Ezen kívül gyakori volt, hogy az előfizetések megújításkor akár 40%-kal csökkentették az előfizetések árát, így köszönve meg a vásárlóik hűségét.

   

   

  A Jetbrains azonban most 2022-ben elérkezett arra a pontra, amikor úgy döntöttek, hogy meg kell emelniük az előfizetési áraikat. Az új árak az IDE-ket, a .NET Tools-t, a dotUltimate-ot és az All Products Pack-ot érintik, és 2022. október 1-jén lépnek hatályba. Az új és a jelenlegi árak egyaránt megtalálhatók a weboldal árazási oldalain.

   

  Előfizetés a jelenlegi áron egy évnél hosszabb időre

  Mind az új, mind a meglévő ügyfelek számára meghosszabbították a maximálisan megengedett megújítási időszakot. Ez egyéni előfizetések esetében mostantól három év, üzleti előfizetések esetében pedig két év. Ez ugyan előlegfizetést igényel, de lehetővé teszi, hogy egy évnél hosszabb ideig a jelenlegi áron újítson. 

  Fontos: az előfizetés új lejárati ideje a megújítás napjától számít, és az árat a jelenlegi előfizetésből hátralévő idő figyelembevételével módosítják. Más szóval, ha ma 2 évre újítaná meg az előfizetését, de még 3 hónapja van hátra, akkor a megújítási árat csökkenteni fogjuk, hogy figyelembe vegyük ezt a 3 hónapot. Az előfizetése azonban 2 év múlva jár le. 

  A JetBrains közleményében hangsúlyozza, hogy elfogadják, hogy az áremelkedés nem kívánatos. Azonban továbbra is mindent elkövetnek azért, hogy ezeket a jövőben minimalizálják.