A világ leggazdagabb emberei egy kicsit másképp

2023-05-12 09:23
Egy művész az AI segítségével elképzelte, hogyan nézhetnének ki a világ leggazdagabbjai, ha szegények lennének.

Egy művész az AI segítségével elképzelte, hogyan nézhetnének ki a világ leggazdagabbjai, ha szegények lennének.


leadkep_84.jpg

Játszunk el a gondolattal, hogy eltaláljuk a lottószámokat, aláírunk egy jövedelmező üzleti megállapodást, vagy akár egy olyan mértékű vagyon hullik az ölünkbe, amely elképzelhetetlen gazdagságot hoz számunkra. Ugyanakkor egyetlen szerencsétlen esemény, mint például egy tőzsdei összeomlás, egy természeti katasztrófa vagy egy súlyos betegség, gyorsan eltüntetheti az ember megtakarításait, és teljes nyomorba taszíthatja. Az ilyen véletlenszerű események bizonytalansága emlékeztet minket arra, hogy a pénzügyi siker nem kizárólag a kemény munkán és a kitartáson múlik, hanem a szerencsén és az időzítésen is.

Mindezt szem előtt tartva, Gokul Pillai elképzelte, hogyan nézhetnének ki a világ leggazdagabb emberei, ha szegények lennének. Azt mondta, hogy a témát egy hollywoodi film, a "Gettómilliomos" ihlette. 

Az AI segítségével generált képek rendkívül élethűek, és sokkolóan mutatnak rá arra, hogy a gazdagok és szegények közötti különbségek gyakran véletlenszerű eseményeken múlnak. A vizuális ábrázolás révén sokkal könnyebben tudunk azonosulni az elképzelt szituációval, és megérteni, milyen nehézségekkel küzdenek a kevésbé szerencsések.

Emellett persze a projekt egy érdekes kihívásként is felfogható Gokul Pillai számára, aki számos, az alábbihoz hasonló képet készített az AI segítségével.

Elon-Musk.jpg

Jeff-Bezos.jpg

Hasonló képekért kattints ide!

(Boredpanda)

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább

,
Prezentáció készítése ChatGPT-vel | AI. sorozat 23. rész

AI sorozatunk 23. részében bemutatjuk, hogyan is segít a ChatGPT a prezentációk hatékony tervezésében és elkészítésében, akárcsak egy virtuális asszisztens.


Helló! Ez itt a ChaosBot! | AI sorozat 1. rész

AI sorozat 1. rész: Miról is fog szólni ez a cikksorozat? Miket veszünk sorra és milyen módon? Ha érdekel az AI világa, olvass tovább!


WordPress blog lementése és elemzése | AI sorozat 2. rész

AI sorozat 2. rész: Hogyan használhatjuk a ChatGPT haladó funkcióit? Hogyan képes az AI óriási adathalmazokat fájlokba tömöríteni? Kiderül.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram