Move One: AI motion capture mobillal

2023-11-30 10:10
A Move AI kiadta a Move One-t, a régóta várt AI-alapú marker nélküli iOS mocap alkalmazást, mely az alkotás teljesen új dimenzióit nyitja meg.

Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a felhasználók kinyerjék az Iphone-on rögzített videóból a színész mozgását FBX vagy USD formátumban, majd felhasználhassák azt olyan DCC szoftverekben és játékmotorokban mint a Blender, Maya, vagy az Unreal Engine 5.

Magas minőségű test és ujj mocap Iphone-on rögzített videóból

Az év elején kiadott és pozitív visszajelzéseket bezsebelő Move.ai célja, hogy produkciós minőségű mocap adatokat generáljon 2-6, tripodra szerelt Iphone-on rögzített videókból. 

A Move One ugyanezt a marker nélküli mocap technológiát kínálja egykamerás felvételekhez. 

A felhasználók Iphone-on rögzítik a színész mozgását "A" pózból indulva, figyelve rá, hogy a frame-n belül maradjon, majd feltöltik a videót az online feldolgozásához. 

A feldolgozott animáció FBX vagy USD (.usdc) formátumban tölthető le DCC-alkalmazásokban vagy játékmotorokban való használatra, az új Chrome bővítmény pedig lehetővé teszi az adatok közvetlen PC-re küldését.

Legfeljebb 60 másodpercet klipeket támogat, ahonnan az eredeti videó exportálható az FBX fájl mellett. Ez tartalmazza a full-body és finger tracking-et, de az arcanimációt nem. 

A Move AI honlapján, a Move One oldalon képet kaphatunk a minőségről, melyeket az app béta tesztelői készítettek. 

Miben különbözik a Move One az eredeti Move.ai-tól?

A Move One egyetlen kamerából nyer ki adatokat, így nyilvánvalóan van pár korlátozó tényező a többkamerás setup-hoz képest. Míg a többkamerás rendszer több színészt is támogat, a Move One jelenleg csak egy színész mozgását tudja rögzíteni.

Úgy tűnik, hogy nem lehet egyéni karakterre retarget-elt Blender vagy Maya HIK fájlt generálni, ellentétben a multi-camera setup-oknál. Az online dokumentációban található áttekintés a Move One-ban generált animációs adatok manuális retarget-eléséhez kínál lehetőséget a Blender-ben, Cinema 4D-ben, Maya-ban, Unity-ben és Unreal Engine-ben.

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább

,
[WEBINÁR]: Adobe Acrobat - Kezdjük az alapoktól, 2. rész!

Legutóbbi webinárunk során az Adobe Acrobat tanfolyam első részében a szoftver alapjaival ismerkedtünk meg.
Most, a második részben tovább lépünk, és a haladó funkciók világába kalauzoljuk el résztvevőinket.

,
Megérkezett az AI új generációja a Photoshopba

A generatív mesterséges intelligencia következő generációja már elérhető a Photoshop bétában. De mit is jelent ez pontosan?

,
Wacom OLED kijelzővel: Wacom Movink

Megérkezett a Wacom Movink! Miért érdemes az Wacom első OLED képernyős digitális rajztábláját választani? Kiderül a cikkből!

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram