Egy szlovák fotóművész különleges sorozata a bezártságról


Michal Zahornacky különleges képei szokatlan kompozíciók sokaságával ülteti át a bezártságot egy új dimenzióba.


leadkep_72.jpg

 

Michal Zahornacky szlovák fotós különösen ismert egyedi művészi megközelítéseiről, szinte minden műfajban. Alkotásai jellemzően valahol a valóság és a fikció közötti vékony határvonalon helyezkednek el. Az elmúlt években olyan témák inspirálták, mint az identitás, a dinamika, a hagyományok vagy az emberi test. Fényképei erősek és fókuszáltak, nehezen megfoghatóak tartalom tekintetében. Egyedülálló fény- és árnyékhasználata révén az elemek struktúrát teremtenek és kiemelik a téma szépségét. 

Alkotásai olyan országok és városok galériáiban szerepelnek, mint Sanghaj, Peking, Párizs, Pozsony, Krnov, Belchatow. 

Close (Bezárva) című fotósorozata a járvány kezdetén, a karantén ideje alatt készült, amikor csak egy panellakás ablakán keresztül szemlélte a világot. Különleges képein szabályos tömbök pasztellárnyalatokban és szokatlan, sűrű kompozíciókban jelennek meg, ezáltal egyfajta fojtogató bezártság érzetet generálva a nézőben.

 

kep1_61.jpg

kep2_57.jpgkep3_44.jpg

 

A szériáért pedig már egy komoly elismerést is bezsebelhetett, hiszen 1. helyezett lett a FAPA, Fine Art Photography Awardson Építészet kategóriában.

További hasonló képekért kattints ide!

 

(HYPEANDHYPER)

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram