Az Adobe kiadja a Substance 3D Designer 12.2-t


Az Adobe bemutatta a Substance 3D Designer 12.2-t, a material készítő szoftverének legújabb verzióját.


A frissítés natív támogatást ad az Apple M-sorozatú processzoraihoz, így egyes feladatok "akár kétszer gyorsabbak" lesznek a jelenlegi Mac-eken, mint a régebbi Intel-gépeken, és javítja a munkafolyamatokat a szoftver node kezelésében.

 

A natív Apple Silicon támogatás javítja a teljesítményt a jelenlegi Mac-eken

A Substance 3D Designer 12.2 fő változása kevéssé meglepő: részben azért, mert a többi Substance-alkalmazásban is folyamatosan bevezetésre kerül, részben pedig azért, mert az Adobe elhamarkodottan jelentette be.

A cég egy múlt havi sajtóközleményben azt állította, hogy a Substance 3D Designer már rendelkezik natív támogatással az Apple M-sorozatú processzoraihoz - mint kiderült, tévesen.

Most, hogy a natív Apple Silicon támogatás valóban elérhető a nyilvános buildben, javulnia kell a teljesítménynek a jelenlegi Mac-eken, amelyeken a Substance 3D Designer korábban az Apple Rosetta 2 emulátorával futott.

Az Adobe blogbejegyzése nem számszerűsíti az ebből adódó sebességnövekedést, de azt írja, hogy a Substance 3D Designer "akár kétszer gyorsabban" fut az Apple Silicon Maceken, mint a hasonló, korábbi generációs Intel gépeken.

 

 

A modell- és composit graph munkafolyamat-fejlesztései

Emellett a modellgráf - a Substance 3D Designer új procedurális modellezési eszközkészletének része - számos minőségi fejlesztéssel bővül.

A node-ok mostantól a könyvtárban és a grafikon nézetben tooltippekkel magyarázzák el, hogy mit csinálnak, és a grafikon nézetben a node-ok menüje mostantól úgy van szűrve, hogy csak az éppen kiválasztott csomóponttal kompatibilis csomópontokat mutatja.

A felhasználók mostantól egyéni billentyűparancsokat is beállíthatnak a node-ok létrehozásához.

Az anyagok létrehozásához használt compositing graph már a szoftver 2D és a 3D nézetben is biztosítja a preview-t.

 

Szabványfrissítések és elavult funkciók

A pipelilne-integráció érdekében a Substance 3D Designer függőségeit frissítették, hogy megfeleljenek a CY2022 specifikációnak, a VFX Reference Platform aktuális verziójának.

A frissítés egy új sablonnal is kiegészül a CLO 3D ruhatervező eszközbe történő anyagexportáláshoz.

Ezen kívül néhány régi renderelési funkciót eltávolítottak: a Silicon Studio Yebis 2 middleware-jén alapuló poszt effekt rendszert, valamint a 3D View menüből a renderelések ArtStationbe való mentésének lehetőségét.

 

Árak és elérhetőség

A Substance 3D Designer 12.2 elérhető Windows 10+, CentOS 7.0/Ubuntu 18.04+ és macOS 10.16+ operációs rendszerekhez.

Az Adobe Substance 3D előfizetéseken keresztül érhető el. A Substance 3D Texturing előfizetések ára 19,99 $/hó vagy 219,88 $/év; a Substance 3D Collection előfizetések ára 49,99 $/hó vagy 549,88 $/év.

A Linux kiadás előfizetéseihez Creative Cloud Plan for Teams csomagra van szükség, amelynek ára 1.198,88 USD/év.

A szoftver örökös licencek a Steamen keresztül érhetőek el, és 149,99 dollárba kerülnek.

(CG Channel)

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram