Alkoss még hatékonyabban és kreatívabban a Painter 2023-mal!


A Painter 2023 még egyszerűbb munkafolyamatot és új, kreatív eszközöket kínál, annak érdekében, hogy kivételes műveket alkothassunk.


3_3.png

 

Ebben a cikkben a Painter 2023 újdonságait mutatjuk be.

 

Fluid Paint

A Fluid Paint segítségével minden eddiginél simább ecsetvonásokat készíthetünk. Ezen eszköz használatával minden ecsetvonás olyan, mintha egy valódi vásznon festenénk.

 

4_8.png

 

Az alkotók testreszabhatják kedvenc ecseteiket, hogy a lehető legjobban kihasználják a Fluid Paint által nyújtott előnyöket. Ezen kívül 25 Fluid Paint ecset közül is választhatunk, plusz a legújabb verzió 15 újfajta papírral bővíti a Paper libraryt.

Nézd meg ezt a videót, ha szeretnél többet megtudni a Fluid Paintről.

 

 

Frissítések a kijelölés terén

A továbbfejlesztett kijelölésekkel gyorsabban festhetünk át felületeket és szerkeszthetjük munkánkat.

Az új frissítésnek köszönhetően a kiválasztott területek átláthatóbbak, ezen kívül a leggyakrabban használt kijelölési eszközöket is úgy fejlesztették, hogy még jobban megfeleljenek a feladatnak. Ilyen újítás például, hogy a kiválasztott területek jobb átláthatósága érdekében a kiválasztási eszközök esetében elérhető egy színes átfedési opció. Ez különösen hasznos lehet az összetett formájú és átlátszó kijelöléseknél.

Ezen felül az átfedések testreszabhatók és előre beállított értékekként menthetők bizonyos projektekhez. Emellett a Lasso és a Polygonal új kurzora könnyebben látható, ez tovább könnyíti a kijelölést.

 

5_6.png

 

A felsoroltakon kívül számos egyéb fejlesztés teszi gyorsabbá és kiszámíthatóbbá a kijelölést. Ilyen például, hogy a kijelölés automatikusan alkalmazásra kerül maszk létrehozásakor.

Nézd meg ezt a tutorialt, ha többet szeretnél tudni a kijelölésről.

 

 

Területek kijelölése színek alapján

A Magic Wand és a Selection Brush eszközök használatával gyorsan kiválaszthatjuk a kép egyes részeit színek alapján. Így könnyen megváltoztathatjuk a színeket vagy a világítást egy adott területen, ezen kívül effekteket és textúrákat is könnyedén hozzáadhatunk az adott területhez.

 

6_1.png

 

Ehhez csak válasszunk egy Selection Brush-t, ezután válasszunk ki egy, vagy több területet színek alapján. A praktikus csúszkák segítségével könnyen beállíthatjuk a színnel és egyéb dolgokkal kapcsolatos opciókat.

Az alábbi videóban részletesen elmagyarázzák ezt a területet.

 

 

Felhasználói igények alapján formált frissítés

A legújabb frissítés során a Corel figyelembe vette a Painter felhasználóinak visszajelzéseit és ezek alapján hajtott végre bizonyos változtatásokat a programban. Például könnyebb lett a képelhelyezés, valamint a középre igazítás, ezen felül reszponzívabb lett a kezelőfelület.

A Corel Painter 2023-mal kapcsolatban további információkat itt találsz!

 

(Corel)

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram