Veriato Cerebral

ÁTTEKINTÉS

A Cerebral egy AI-alapú biztonsági platform, amely integrálja a User & Entity Behavior Analytics (UEBA) és a User Activity Monitoring (UAM) elemzést, lehetővé téve a gyors Data Breach Response (DBR) megoldást.

A fenyegetések levadászásának képessége a kockázat jeleinek proaktív felismerésével - például az alkalmazottak hozzáállásában és viselkedési mintáiban bekövetkező változásokkal -, lehetővé teszi, hogy a biztonsági hozzáállást a reaktívról a proaktívra állítsa át.

A hálózatfigyeléssel vagy a dokumentumkövetéssel ellentétben a Cerebral azonnal figyelmezteti arra, hogy ki mutatja a kockázat jeleit, megmutatja a kapcsolódó képernyőképeket, így azonnal megállapíthatja az incidens valódi természetét. Ez a láthatóság képessé teszi IT-biztonsági csapatát a gyors intézkedésre (100%-os biztonsággal), miközben összegyűjti a jogi lépésekhez elengedhetetlen bizonyítékokat.

 




RENDSZERKÖVETELMÉNYEK
FUNKCIÓK

Integrált és intelligens A Cerebral egy AI-alapú biztonsági platform, amely integrálja a User & Entity Behavior Analytics (UEBA) és a User Activity Monitoring (UAM) elemzést, lehetővé téve a gyors Data Breach Response (DBR) megoldást. 

Webes tevékenység A böngészési előzményeknél lényegesen kifinomultabb Cerebral rögzíti és tárolja a webes tevékenységre vonatkozó információkat, beleértve a webmail-használatot, a fájlfeltöltéseket, valamint azt, hogy a felhasználó mennyi ideig volt aktív vagy aktív egy webhelyen

Kompromittált hitelesítő adatok A Cerebral felügyeli a munkaállomásokhoz és kiszolgálókhoz való hozzáférést a szokatlan hozzáférések tekintetében IP-címek, földrajzi elhelyezkedés és egyéb adatok alapján.

E-mail tevékenység A hagyományos e-mail kliensek, valamint számos népszerű webmail szolgáltatás kommunikációs tevékenységének rögzítése. Figyelmeztethető és jelenthető rekordok kereshető rendszere.

Chat és IM tevékenység Az általánosan használt üzenetküldő alkalmazásokban előforduló kommunikációs tevékenységek rögzítése, vizsgálata, riasztása és jelentése; a rendszer végleges nyilvántartást hoz létre a megfelelőségi és nyomozati célokra.

Pszicholingvisztikai elemzés A Cerebral számítógépes nyelvészeti elemzés segítségével képes azonosítani és kategorizálni az e-mail szövegben kifejezett véleményeket, meghatározni az író hangulatát és a hangulatváltozásokat, amelyek elégedetlen munkavállalókra és lehetséges biztonsági kockázatokra utalhatnak.

Hálózati tevékenység Önállóan rögzíti az alkalmazások által létrehozott kapcsolatokat, beleértve a használt portokat és a felhasznált sávszélességet, valamint a kapcsolat idejét és helyét.

Fájlok és dokumentumok nyomon követése Nyomon követi a helyi, cserélhető és felhőalapú tárolókon végzett tevékenységeket, valamint a nyomtatási műveleteket. Láthatjuk, hogy mikor hoztak létre, szerkesztettek, töröltek vagy neveztek át fájlokat.

Billentyűleütés-naplózás Szükség esetén adott a lehetőség minden billentyűleütés rögzítésére, beleértve a "rejtett" karaktereket és kombinációkat is, biztosítja a szükséges átláthatóságot a nagy privilégiumokkal rendelkező felhasználók tevékenységéről. A Cerebral keylogger funkcióval minden billentyűleütés rögzíthető.

Alkalmazási tevékenység Rögzíti az összes alkalmazáshasználatot, hogy valós jelentést nyújtson arról, hogy milyen alkalmazások vannak nyitva, melyeket ki, mennyi ideig és aktívan használ.

Geolokáció Az Android-eszköz helyére vonatkozó adatok nyomon követhetők, valamint konfigurálhatók a biztonsági riasztásra, ha a felhasználói eszköz korlátozott helyre lép, vagy egy meghatározott földrajzi területen kívülre kerül.

Felhasználói státusz Pontos nyilvántartást készít a munkamenet idejéről és tevékenységéről. Nyomon követi a bejelentkezést és a kijelentkezést, de nem a kijelentkezésre támaszkodik a munkamenet befejezésének azonosításához.

Darkweb követés Figyelmeztetést kapunk, ha az alkalmazottak a Tor böngésző segítségével belépnek a darkwebre.

Kockázatértékelés A műveletek és tevékenységek mind szerepet játszanak a hálózaton lévő minden egyes felhasználó átfogó kockázati pontszámának kialakításában. Ezek a tevékenységi adatok ezután a kockázatos felhasználók rangsorolására szolgálnak egy megfigyelési listán, amely hatékonyan használható a potenciális fenyegetések rangsorolására, előrejelzésére és megelőzésére. A pontszám több tényezőn alapul, beleértve a letöltött fájloktól kezdve az ismeretlen földrajzi helyről történő jogosulatlan hozzáférésig mindent. A pontszámok gyorsan áttekinthetők a Risk Score Dashboard-on. Továbbá, amint egy alkalmazott elér egy bizonyos (a biztonsági csapat által meghatározott) küszöbértéket, riasztást küld, és intézkedni lehet. A kockázati pontszámok segítenek a vállalatoknak a hatékonyság maximalizálásában és a kiberbiztonsági erőfeszítések rangsorolásában.

Anomália-érzékelés Érzékeli a megállapított mintáktól való eltéréseket, lehetővé téve a belső fenyegetések korai figyelmeztetését.

Báziskijelölés Az egyének és csoportok viselkedési mintáinak fejlett gépi tanulással vezérelt öntanítása lehetővé teszi, hogy a környezetében mindenki számára érintés nélkül megértsük, hogy mi a normális.

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram