Az Autodesk felvásárolja a Moxion Cloud Solution-t


A tranzakció az Autodesk média- és szórakoztatóipari platformját a forgatási munkafolyamatokat kezelő platformmal bővíti ki.


Az Autodesk bejelentette az új-zélandi székhelyű Moxion felvásárlását, ami a nyers forgatási felvételek kezelésére hivatott nagy teljesítményű, felhőalapú platform fejlesztője, s amelyet a világ legösszetettebb és legnagyobb kihívást jelentő produkcióiban, többek között az "Éjféli égbolt", a "The Marvelous Mrs. Maisel" és a "Mátrix feltámadása" című filmekben is használtak. A Moxion tudásának és technológiájának felvásárlása kibővíti az Autodesk saját felhőplatformját a gyártás irányába, új felhasználókat hozva az Autodeskhez, miközben segít a teljes tartalomgyártási lánc folyamatainak jobb integrálásában.

 

A Moxion digitális dailies (ez a nyers digitális filmfelvételt jelent) felhőmegoldása egy iPhone-on

A 2015-ben alapított Moxion gyorsan a M&E iparág vezető felhőtechnológiai szereplőjévé vált, és olyan elismeréseket nyert el, mint a Hollywood Professional Association (HPA) Engineering Excellence Awardja, a Society of Motion Picture and Television Engineers (SMPTE) Workflow Systems Medalja, valamint az Advanced Imaging Society Lumiere Awardja.

A Moxion a biztonságos digitális dailies munkafolyamatok terén vezető szerepet szerzett. A vállalat lehetővé teszi a szakemberek számára, hogy a forgatáson és távolról is együttműködjenek és felülvizsgálják a kamerafelvételeket a kreatív döntések meghozatalához szükséges hatékonysággal és azonnalisággal a forgatás során, 4K nagy dinamikatartományú (HDR) minőségben és stúdiószintű biztonsággal, csökkentve az utómunkálatok szükségességét. Az adatvédelem a Moxionnál elsődleges fontosságú, és olyan funkciókkal biztosítja a biztonságot, mint az MPAA-megfelelőség, a többfaktoros hitelesítés, a látható és láthatatlan törvényszéki vízjelek és a teljes körű digitális jogkezelés.

"Mivel a tartalom iránti kereslet továbbra is növekszik, és az alkotókra egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy kevesebb pénzért többet tudjanak nyújtani, ez a felvásárlás elősegíti a szélesebb körű együttműködést és kommunikációt, és nagyobb hatékonyságot biztosít a gyártási folyamatokban, időt és pénzt takarítva meg" - mondta Diana Colella, az Autodesk média és szórakoztatóiparért felelős SVP-je. "A Moxion felgyorsítja a felhőben történő gyártással kapcsolatos elképzeléseinket, a Tangent Labs közelmúltban történt felvásárlására építve."

"Alig várjuk, hogy tehetséges csapatunk erőfeszítéseit egyesítsük az Autodesk mélyreható erőforrásaival és gazdag mérnöki tehetségével, hogy az ügyfeleknek új Moxion funkciókat és integrációkat nyújthassunk" - mondta Hugh Calveley, a Moxion vezérigazgatója. "Az iparág vezető forgatási és utómunkafolyamatainak egyesítése segít az adatok egyesítésében és az együttműködés fokozásában a gyártás során, hogy így javuljon a projektek hatékonysága."

Aaron Morton operatőr, aki többek között az "Orphan Black", a "Black Mirror", az "American Gods" és az Amazon új "A Gyűrűk Ura" sorozatában dolgozott, több projekthez is használta a Moxiont.

"Sosem szórakoztató, amikor a munkáddal kapcsolatos döntések úgy születnek meg, hogy a dailies-ek nem úgy néznek ki, ahogy szeretted volna" - mondta Morton. "A Moxionnal az történik, amit a forgatáson látok, és a dailies coloristával hozott döntéseim mindig úgy játszódnak le, hogy a produkciós emberek és a producerek azt látják, amit látni szeretnék. A képek nagyon hűek ahhoz, amit forgatás közben látunk."

A Moxion felvásárlásával az Autodesk ügyfélköre új irányba bővül, az utómunkálatokon túl a forgatáson belüli gyártásra is kiterjed, ami a film- és televíziós gyártási folyamat kritikus pontja. Ekkor keletkezik a nyers gyártási adatok nagy része, és ekkor születnek a kreatív döntések, amelyek jelentős hatással vannak az utómunkára.

A tranzakció az Autodesk 2022-es pénzügyi év negyedik negyedévében, 2022. január 31-én zárul, és nem lesz lényeges hatása az Autodesk 2021. november 23-án bemutatott 2022-es negyedik negyedéves és 2022-es pénzügyi évre vonatkozó előrejelzésére.

(Autodesk)

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram