A Maxon felvásárolta a Pixologic-ot


A Maxon bejelentette, hogy megállapodást kötött a Pixologic-al, a ZBrush készítőjének a megvásárlásáról. Az akvizícióval az iparág vezető 3D szobrászati és festési szakértelme kerül a Maxonhoz.


A Maxon bejelentette, hogy végleges megállapodást kötött a Pixologic nevű céggel (mely többek között az Oscar-díjas ZBrush szobrász- és festőszoftver készítője) a cég portfoliójának a felvásárlásáról. A felvásárlás várhatóan 2022-ben zárul le, és a szokásos hatósági jóváhagyásoktól és egyéb törvényi feltételektől függ. A tranzakció lezárásáig mindkét vállalat önállóan működik tovább. A lezárást követően a Pixologic alapítója és vezérigazgatója, Ofer Alon és csapata a Maxonhoz csatlakozik. A tranzakcióval kapcsolatos további részleteket a lezárást követően hozzák majd nyilvánosságra.

 

"A ZBrush az iparág vezető 3D szobrász és festő eszköze a világ legelismertebb stúdiói és művészei számára. Világszínvonalú szoftvereink és embereink egyesítésével reméljük, hogy a kreatív alkotók igényeit egy egyre bővülő és erőteljes eszközkészlettel elégíthetjük ki" - mondta David McGavran, a Maxon vezérigazgatója.

"A ZBrush több mint két évtizede a szenvedélyem. Nem tudok jobb otthont elképzelni a ZBrush és a közösség jövője számára. Alig várom, hogy a Maxon innovatív fejlesztőcsapatával együttműködve a ZBrush tovább forradalmasítsa a saját területén" - mondta Ofer Alon, a Pixologic alapítója és látnoka. 

A ZBrush-t világszerte elismert filmstúdiók, játékfejlesztők, tervezők, reklámcégek, illusztrátorok és tudósok is használják. Az iparág legjobb alkotói szinte minden jelentős franchise-hoz alkalmazták a ZBrush-t, többek között a Dűne, a Star Wars, az Avatar, a Marvel Univerzum, a Trónok harca, a Gyűrűk ura/Hobbit és még sok más alkotáshoz. Sokoldalúsága olyan animációs filmek szerves részévé is tette, mint a Frozen, a Tangled, a Zootopia, a Moana, a Raya és az utolsó sárkány vagy az Encanto. A ZBrush-t a leghíresebb játékokban is széles körben használják, többek között a Fortnite, a God of War franchise, az Uncharted franchise, az Assassin's Creed franchise, a Far Cry franchise, a The Division franchise és még sok más játékban. A Maxon és a Pixologic pedig együtt fogja készíteni azokat az eszközöket, amelyek benépesítik és gyönyörűvé teszik a metaverzumot.

(Maxon)

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram