Kalibráld össze monitorjaid pillanatok alatt a SpyderX StudioMatch segítségével!


Aki a számítógépén olyan munkát végez, ahol fontos a színhelyesség, az pontosan tudja miért kell a monitorokat kalibrálni. Azonban nem csak ők, hanem mások is használnak különböző típusú képernyőket, rendszereket egyszerre, és ezek összhangba hozása korántsem egyszerű feladat. Ebben segít a SpyderX StudioMatch!


leadkep_53.jpg

 

Biztos észrevettük már, hogy egy kép színei eltérő látványt nyújthatnak számítógépünk különböző monitorjain. Ez könnyen előfordulhat, ha különböző modellekről van szó, azonban, hogy megfelelően tudjuk végezni a munkák, ezt az eltérést érdemes minél hamarabb kiküszöbölni. 

Gondoljunk csak bele: egy rosszul kalibrált monitoron nem láthatjuk megfelelően az árnyalat különbségeket, elveszhetnek részletek, és például a kontrasztokat sem érzékelhetjük megfelelően. Ha pedig a képernyők között is különbség van, az nemcsak nehezíti a munkánkat, de annak eredményére is hatással van.

 

kep1_45.jpg

 

Ma már minden profi grafikus és designer tudja, mennyire kihagyhatatlan a monitor kalibrálása, mivel, ha a munka szempontjából kritikusan fontosak a pontos színek, akkor precízen be kell állítani a monitorokat is.

A díjnyertes Spyder technológia következő generációját képviselő Datacolor SpyderX Elite eszköz kifejezetten a designerek igényei szerint lett tervezve. Segítségével tökéletesen kalibrálhatjuk monitorunk színeit, legyen szó akár CRT (katódsugaras), LCD/TFT vagy laptop kijelzőről. Ennek StudioMatch szolgáltatása pedig segít abban, hogy különböző képernyőink egységes, színhelyes megjelenést biztosítsanak.

 

 

Ehhez nem kell mást tennünk, mint meghatároznunk melyik a fő monitor, és ezen futtatni a StudioMatch programot. Ha egy rendszer képernyőiről van szó, a Spyder elvégez egy gyors fényerő-tesztet, és megméri a külső fényviszonyokat is. Ezután pedig javasol egy fényerő-beállítást, amihez érdemes igazodnunk de ezt természetesen meg is változtathatjuk. A maximális színhűség érdekében valószínűleg a legjobb, ha az ajánlott értéket választjuk, de természetesen minden értéket variálhatunk manuálisan is, igényeinkre szabva.

 

kep2_9.png

 

A SpyderX Elite ezen kívül még számos lehetőséget kínál, hogy megkönnyítse a mindennapi munkát. Ha szeretnél több részletet megtudni, kattints ide!

 

(Datacolor)

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram