Az Adobe Photoshop Windows 10 ARM-on is fut már!


Az Adobe Photoshop felhasználói mostantól letölthetik és natívan futtathatják a képszerkesztő szoftvert 64 bites Windows 10 ARM eszközökön.


Az Adobe Photoshop a post-processing egyik iparági szabványaként - amely csak 64 bites operációs rendszerekben fut - korábban nem volt elérhető Windows 10-re ARM64 PC-ken. Az Adobe azonban bejelentette, hogy bővítette a Photoshop kompatibilitását a Windows 10 ARM64 eszközökkel, ez pedig minimum 8 GB RAM-ot igényel.

 

 

Az ARM processzort széles körben használják a hordozható eszközökben, mert alacsony energiafogyasztást tesz lehetővé, miközben jó teljesítményt nyújt. Az ARM64-es Windows 10-es eszközök, például a Surface Pro X hibrid táblagépek - amelyek könnyen kombinálhatóak billentyűzettel és tollal az útközbeni munkavégzéshez és szerkesztéshez - nagy teljesítményű, hosszú akkumulátor-üzemidővel rendelkező mobil eszközt biztosítanak az alkotóknak. A Photoshop-támogatás hiánya azonban kevésbé vonzóvá tette ezeket eddig.

A Windows ARM eszközök eddig nem voltak olyan népszerűek, mint az Apple ARM, annak ellenére, hogy jóval régebbiek. Ez főként a szoftveres korlátozásoknak (az asztali alkalmazások emulációja általában nem támogatott) és a gyenge teljesítménynek egyszerre köszönhető, ahogy azt az Linus a LTT csatornán az alábbi videóban elmagyarázza:

 

{"preview_thumbnail":"/wp-content/uploads/2022/migra/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/OhESSZIXvCA.jpg?itok=rFEeCSxd","video_url":"https://youtu.be/OhESSZIXvCA","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

 

2019-ben, amikor a Surface Pro X-et bejelentették, az Adobe ezzel egy időben mutatta be új digitális rajzoló és festő alkalmazását, a Fresco-t. A vállalat azt is állította, hogy elkötelezte magát amellett, hogy a teljes Creative Cloud csomagot ARM64-es eszközökre hozza, de akkor még nem határoztak meg határidőt.

A Microsoft 2020 novemberében kezdte meg a Windows 10 on ARM támogatás bétatesztelését a Photoshophoz, és most végre letölthető a felhasználók számára. Az Adobe azonban felhívja a felhasználók figyelmét, hogy ne telepítsék a Photoshopot, ha továbbra is használni kívánnak bármilyen 32 bites Adobe alkalmazást.

"A Photoshop csak 64 bites operációs rendszereken fut, és a Creative Cloud azon verziója, amelyre a Photoshop telepítéséhez szükség van, csak 64 bites alkalmazás. Ne telepítse a Photoshopot, ha továbbra is az Adobe 32 bites alkalmazásait kívánja telepíteni" - figyelmeztet a vállalat.

A Windows 10 ARM eszközre telepítve a Photoshop natívan futtatható lesz, és a jövőben várhatóan további frissítések jelennek majd meg, amelyek a rendelkezésre álló eszközök és funkciók teljes körű használatát biztosítják.

Jelenleg az Adobe szerint bizonyos funkciók, például a beágyazott videorétegek importálása, exportálása és lejátszása, a "szerkesztésre meghívás" munkafolyamatok, az U3D fájlok megnyitása vagy elhelyezése, az Oil Paint Filter és a Shake Reduction Filter és mások még nem állnak rendelkezésre a natív módban.

Hasonlóképpen, a jelenleg nem elérhető funkciók mellett több Windows ARM-problémát is kiemeltek az Adobe támogatási oldalán, a megoldási útmutatóval együtt. A problémák ellenére, akik szeretnék kipróbálni a Photoshop for Windows ARM-ot, azok innen tölthetik le.

 

(Petapixel)

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram