Neked ki a festmény-hasonmásod? A Google Art Selfie megmondja


A képzőművészet móka és kacagás is lehet, pláne ezzel az alkalmazással.


nyitokep_2.jpg

Mostantól a magyar felhasználók számára is elérhetővé vált a Google ingyenesen letölthető Arts & Culture nevű alkalmazásának legizgalmasabb funkciója. Az Art Selfie névre hallgató opcióval bárki megtalálhatja festmény-ikertestvérét, az applikáció ugyanis egy szelfi alapján képes több ezer festmény közül kiválasztani azt a néhányat, melyek a leginkább hasonlítanak ránk.

 

A képelemző szolgáltatás egyébként kísérleti jelleggel indult még 2017-ben, azonban közel 78 millió feltöltött szelfi után a Google úgy döntött, hogy világszerte elérhetővé teszi a modult, így most már itthon is bárki kipróbálhatja.

 

01_2.png

 

A folyamat végtelenül egyszerű, először is le kell töltenünk az Arts & Culture alkalmazást, mely androidos és iOS-es mobiltelefonokra is elérhető, majd meg kell keresnünk a kezdőképernyőn található Art Selfie opciót. Az app segítségével készítsünk egy jó minőségű fotót magunkról, majd várjuk meg azt a néhány pillanatot, míg a több tízezer festmény közül megtalálja azokat, melyek a legtöbb egyezést mutatják. Ha tényleg szeretnénk megtalálni a hasonmásunkat, érdemes figyelni rá, hogy jó fények és előnyös beállítás mellett készüljön rólunk a szelfi, ugyanis előfordulhat, hogy egy szerencsétlenül vetődő árnyék miatt egy középkori szerzetes portréjához hasonlít majd bennünket az alkalmazás. Egyébként úgy tűnik, hogy ez nem igazán zavarja azokat, akik kipróbálták már az összehasonlítást, és esetleg egy ellenkező nemű találatot dobott nekik a Google programja. A #GoogleArtSelfie alatt rengeteg posztot találunk a közösségi médiában, ahol sokan osztották meg kire hasonlítanak, vagy éppen mekkorát tévedett az applikáció. Az eredményt egyébként százalékos adatokkal támasztja alá, az alkotásokra kattintva pedig még edukálhatjuk is magunkat, hiszen számos érdekes információt olvashatunk a műről és annak megalkotójáról is.

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram