Az ezévi hálaadás az otthonomban a szokásos volt — Jó ételek, barátok és család. Ez alkalommal azonban kellemes meglepetésben részesített a 21 éves fiam, Miles.
Ez alkalommal korán megérkezett az ünnepségekre. Egy frissen vasalt begombolt inget viselt az alkalmi ruha helyett. Azt akarta megtudni, hogy hogyan segíthetne az étel elkészítésében, ahelyett, hogy rámhagyná az egészet.
Konyhafőnökként tudom, hogy az étel mindig meghatározza az alkalmat. Bármikor az emberek ünnepelnek valamit, akkor a felszolgált étel van legelöl és a középpontban. Például július 4-én mindig hamburgert és roston sült húst készítünk. Születésnapokon mindenki születésnapi tortára számít. Ne feledkezzünk meg a Hálaadás napján felszolgált pulykáról.
A Miles-szal történt legutóbbi élményem miatt, azon tűnődtem, hogy a családom étkezési és kultúrális hagyományai hogyan élhetnek tovább az ezredfordulós fiammal, aki hajlandónak mutatkozik fejest ugrani bele. Egy kis segítséggel, azt gondolom, hogy ennek a generációnak az elsődleges célja, klasszikus családi ételek készítése majd pedig testre szabása.
A 90-as évek óta főzök profi szinten. Több mint 1.200 receptet készítettem a Food Network számára. Eddig 16 szakácskönyvet írtam, és több százat gyűjtöttem össze, amelyek ihletet adtak számomra, a szenvedélyes munkavégzéshez. Ez rengeteg papíralalpú tudást jelent, amelyeket könnyen rossz helyre tehetünk vagy pedig örökre elveszthetünk. Büszke vagyok minden egyes általam írt receptre, de nincsen állandóan szükségem az összesre. Valójában, a legtöbb ember csak néhány kedvenc receptet használ a saját szakácskönyveiből.
Ez az, ahol az új technológiájú eszközök, mint amilyen az Adobe Scan is átmenetet képeznek a régi dolgok és az új dolgok között. Nemrég fedeztem fel az Adobe Scant. Ez a szolgáltatás a telefonomat hordozható szkennerré varázsolja, így lehetővé teszi receptek rögzítését, függetlenül attól, hogy éppen hol tartózkodom. Így egyre inkább személyes receptkészítőmmé és segédeszközömmé válik a különböző ünnepi alkalmakkor. Bármikor egy új ételt látok (mindig megpróbálok valami újat létrehozni) az Adobe Scan segítségével gyorsan és könnyedén rögzíthetem azt, átalakíthatom PDF-be, az Adobe Acrobat használatával pedig szerkeszthetem, megoszthatom barátaimmal és a családommal.
{"preview_thumbnail":"/wp-content/uploads/2022/migra/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/nL286xeGZDM.jpg?itok=jXY2fLay","video_url":"https://youtu.be/nL286xeGZDM","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}
Az Adobe Scan alkalmazás segítségével, Miles és az ezredfordulós társa egy modern, időszerű módszerrel őrizhetik meg a családjuk klasszikus főzési tradícióit valamint megoszthatják az új bölcsességeiket egy vadonatúj, érdekes és izgalmas módszerrel. Már meghívtam az Insagram barátaimat, hogy szavazzanak a szakácskönyveimben lévő kedvenc receptjeikre, az eredmények alapján pedig létrehoztam egy testreszabott receptkönyvet PDF formátumban. A PDF fájl itt tölthető le.
A digitális eszközzel történő memória megőrzésében benne van a potenciális lehetőség a tradíciók megváltoztatásához. A régi és új receptek keverésével valamint csoportosításával lehetővé válik a tradíciók továbbadása generációról generációra és egy olyan ünnepélyes megőrzést tesz lehetővé, amelyhez egyszerűen hozzáférhetünk.
Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.