Munch Múzeum - Régi ecsetek digitalizálása


Egy online verseny promóciójával kapcsolatban, amelyet az Adobe és a Munch Múzeum szervezett Oslóban, felkérték Andreas Preist, hogy fesse le saját értelmezése szerint Edvard Munch leghíresebb festményét a Sikolyt (The Scream).


Ennek során együttműködött a nagy Photoshop ecsetkészítővel Kyle T. Webster-rel és elkészítették a Munch által több mint 100 éve használt eredeti ecsetek digitális változatát. Ezeket használhatjuk Photoshopban valamint az Adobe mobil alkalmazásában az Adobe Sketch-ben is. Az egyetlen feladat az volt, hogy valahogy készítse el az új ecseteket, miközben Andreas elkészíti a saját digitális munkáját.

01_10.jpg

Folyamat

02_16.jpg

Mindent amit látunk kézzel rajzoltam, vonalzók használata nélkül. A munkámat az Adobe Sketch használatával kezdtem egy durva elendezéssel. Ezután elindítottam az Adobe Photoshopot, ahol a teljes művészi munkát Wacom Cintiq segítségével készítettem el. Minden digitális, nem használtam igazi ceruzát vagy ecsetet. 
Kizárólag Kyle ecseteit használtam, de nem csak azokat, amelyeket erre a versenyre készített.

03_14.jpg

04_15.jpg

05_11.jpg

06_12.jpg

A Sikoly / The Scream

07_9.jpg

Valójában már egy ideje gondolkoztam egy Munch-hez hasonló festmény elkészítésén, mióta az ő expresszionista stílusa határozottan nagyon sok ihletet adott számomra. Ez az oka, hogy valójában nagyon közel maradok az eredeti elrendezéshez, miközben megpróbálom, hogy úgy nézzen ki, mintha az egyik személyes festményem lenne. A saját stílusom hozzáadásához, egy kicsit több absztrakt dolgot készítettem, és hozzáadtam egy vadabb tájképet az eredetihez képest. Megpróbáltam több hangsúlyt helyezni a kétségbeesett elmére, amelyet éppen elnyelni készül a saját kétségbeesése. 

(behance.net)

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram