Magyar dizájner készített városi biciklit 3D nyomtatás segítségével


Roller-szerű utcai bicikli rengeteg extrával


01 nyito.jpg

A háromdimenziós nyomtatás, ha egyelőre még nem is tekinthető hétköznapi dolognak, azért még is csak egy olyan procedúráról beszélünk, amihez bárki hozzáférhet, ha meg van hozzá a kellő tőkéje. A jelenlegi fő alkalmazásterülete persze még csak a gyors prototípuskészítés és a hobbi szintű használat, de a technológia fejlődésével hamarosan ipari használatban is találkozhatunk vele, akár már Magyarországon is.

Túri Tamás dizájner vélhetően nagyon örül a technológia fejlődésének, hiszen rengeteget segített neki tervei megvalósításában. Tamás a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatója, és kifejezetten szeret kerékpárokat tervezi, egyik legújabb projektje, amely a The Revo nevet viseli, megvalósításra is került. A tervek formába öntésében Frank Antal, a Bringanti kerékpárműszerésze volt segítségére.
A The Revo 3D nyomtatott műanyagból, fából és acélalkatrészekből áll, szem előtt tartva a könnyedséget és a strapabírást, azonban a kerékpár emellett is tartogat érdekességeket. A hosszított és szélesített ülés ötletét a rollerek inspirálták, és úgy próbálták kialakítani, hogy több pózban is kényelmes legyen, illetve adott esetben 2 fő is nyugodtan elférjen rajta.

A kerékpár első kereke kisebb mint a hátsó, így a rendkívül keskeny tengelytáv mellett is könnyen kormányozható és jól gurul. A Revo emellett tárcsafékkel rendelkezik, és alapvetően egysebességes, de hátsó váltóval is felszerelhető.
Az ötlet elsősorban egy praktikus, kényelmes, könnyű, és sokat bíró kerékpár létrehozása volt, amely a képek és a leírás alapján sikerült is, azonban valódi véleményt attól várnánk, aki már ki is próbálta.

A dizájn mindenesetre kifejezetten egyedi lett, a megvalósítás pedig profi, kíváncsian várjuk, hogy készül-e több modell is a Revo-ból. Összeszedtük nektek a fotókat, amelyeket Tarján Gergely készített, de ha érdekel a teljes projekt, vagy Túri Tamás további munkái, akkor látogass el a Behance oldalára.

02.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg

06.jpg

07.jpg

08.jpg

09.jpg

10.jpg

 

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram