Az Adobe ingyenes PDF szkennelő alkalmazást jelentett be


Az Adobe június elején jelentette be az Adobe Scan-t, egy új, ingyenes mobilalkalmazást, melynek segítségével okostelefonunkat, vagy tabletünket szkennerként is használhatjuk - ezzel jelentős mértékben megkönnyítve a digitális dokumentumok létrehozását bárhonnét. Kihasználva az Adobe fejlett képfeldolgozási eljárásait, az Adobe Sensei technológiával megerősítve, az Adobe Scan rögzíti a képeket és átalakítja őket Adobe PDF formátumba, amelyeket a későbbiekben újra felhasználhatunk. 


Az Optikai Karakterfelismerés (OCR) használata szkennelő alkalmazásban már nem újdonság,  de egyéb alkalmazások előfizetést, vagy pedig frissítést követelnek meg a technológia használatához. Az Adobe Scan alkalmazásban lévő OCR teljesen ingyenes, a nyomtatott szöveget pillanatok alatt átalakítja digitális szöveggé. Gyorsan és könnyedén tudunk beszkennelni akár több oldalas dokumentumokat is. Valójában az Adobe Scan-t többoldalas dokumentumok szkennelésére optimalizálták minőségromlás nélkül. Egyéb ingyenes alkalmazások esetében korlátozva van a beszkennelhető oldalak száma, vagy pedig vízjellel jelölik meg a képeket. Az Adobe Scan nem ilyen.

A beszkennelt dokumentumokat az Adobe Cloud-ban tároljuk, így mindig elérhetőek lesznek asztali és mobil eszközökről. Az Adobe Scan tökéletesen együttműködik az Acrobat DC-vel, így ha előfizetésük van hozzá sokkal több funkció áll a rendelkezésünkre – dokumentumok szerkesztése és rendezése, aláírások gyűjtése és az új mobil funkciók előnyeinek kihasználása az Adobe Sign segítségével - dokumentumok digitális aláírása és továbbítása bármilyen eszközről.

Függetlenül attól, hogy tervezők, ügyvédek, tanulók, vagy értékesítők vagyunk, az Adobe Scan segítségével digitálisan átalakíthatjuk az életünket. Nézzük meg a lenti videót, kövessük lépésről-lépésre az ismertetőt és próbáljuk ki

{"preview_thumbnail":"/wp-content/uploads/2022/migra/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/L2_-jwiIbL0.jpg?itok=WUyhXt5d","video_url":"https://youtu.be/L2_-jwiIbL0","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

Szkennelés egy pillanat alatt.

Tartsuk az eszközt a szkennelni kívánt dolog fölött -- űrlapok, képek, jegyzetek, számlák, névjegyek, sőt táblára írt szöveg fölé. Az Adobe fejlett képfeldolgozó technológiájának segítségével, valamint az Adobe Sensei használatával az Adobe Scan automatikusan megtalálja a dokumentumunk széleit, majd pedig beszkenneli és megtisztítja a képet. A végeredmény pedig egy beszkennelt kép lesz. Ezután az elkészült fájlt átnevezhetjük, hozzáadhatunk egy fotót, módosíthatjuk az oldalak sorrendjét, megvághatjuk, forgathatjuk, vagy javíthatjuk. De ez csupán a kezdet...

Szöveg beolvasása és átalakítása.

Szkennelés után a program felszólít bennünket, hogy az elkészült fájlt mentsük el Adobe PDF formátumba, az Adobe Document Cloud-ba, így bármikor és bárhonnét hozzáférhetünk.
A szkennelést automatikusan átalakítja. Az ingyenes, optikai karakterfelismerés (OCR) felismeri a nyomtatott szöveget. Ami korábban csupán egy beszkennelt kép volt, átváltozott egy sokoldalú Adobe PDF formátummá, amelyben kereshetünk, kiemelhetünk, megjelölhetünk, megjegyzést fűzhetünk valamint megoszthatjuk. 

PDF dokumentum használata. 

Amint a beszkennelt dokumentumokat a program átalakította smart PDF formátumba az Adobe Document Cloud-ban, szerkeszthetjük, kereshetünk benne, és megoszthatjuk bárhonnan. Acrobat-ban történő megnyitás után kulcsszavakat kereshetünk, megjegyzéseket adhatunk hozzá, aláírhatjuk, vagy pedig elküldhetjük a PDF-et ellenőrzésre. 

További információk az Adobe Scan-ről: https://acrobat.adobe.com/us/en/acrobat/mobile-app/scan-documents.html

(https://blogs.adobe.com/)

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram