Az Adobe bemutatja a Creative Cloud felhőmegoldást


A vállalat radikálisan átértelmezi a kreatív szoftverek világát


LOS ANGELES – 2011. október 3.– Az Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) a MAX 2011 technológiai konferencián a mai napon bejelentette a vállalat nagyszabású új kezdeményezését, az Adobe® Creative Cloud kreatív felhőszolgáltatást, amely radikálisan átértelmezi a tartalomkészítés folyamatát. Az Adobe Creative Cloud a kreatív közösség központja lesz, ahol több millió felhasználó asztali és táblaszámítógépes alkalmazásokat érhet el, nélkülözhetetlen kreatív szolgáltatásokat találhat és megoszthatja a legjobb műveit. Az Adobe Creative Cloud megjelenését az új, táblaszámítógépes tartalomkészítésre használható Adobe Touch alkalmazásokkal együtt jelentették be (további információt a különálló sajtóközleményben talál). Ezek a lenyűgöző új alkalmazások a táblaszámítógép-felhasználók milliói – a fogyasztóktól a kreatív szakemberekig terjedő közönség – számára teszik elérhetővé a professzionális kreatív megoldásokat, és kihasználják az üzemeltetett felhőalapú szolgáltatásokat a fájlok megosztására, és a különböző eszközökön történő megosztásra, valamint a munkák Adobe Creative Suite® szoftverbe való átvitelére, ahol további finomításokat végezhetnek.

„Az Adobe Creative Cloud újraalkotja a kreatív kifejezésmódot, mivel olyan új generációs kiadási és kreatív szolgáltatásokat tesz lehetővé, amelyek az érintőképernyők interakciós jellemzői segítségével új alapokra helyezik az emberek és a kreatív eszközök közötti kapcsolatot, és mélyebb társasági kapcsolatokat építenek a világszerte dolgozó kreatív szakemberek között – mondta Kevin Lynch, az Adobe műszaki igazgatója. –  A Creative Cloud bevezetése fontos része az Adobe átalakulásának.”

Az Adobe Creative Cloud bemutatása
Az Adobe Creative Cloud első bemutatása a mobilkorszak kreatív szoftvereit átformáló Adobe Touch alkalmazások innovatív gyűjteménye köré épül, amelyek lehetővé teszik, hogy a táblaszámítógépek a kreatív folyamat szerves részét alkossák. Az Adobe Creative Cloud 20 GB felhőalapú tárkapacitásával az Adobe Creative Suite és az Adobe Touch alkalmazásokkal készített fájlok megtekintésének, megosztásának és szinkronizálásának központjává válik. Hamarosan olyan szolgáltatássá fog fejlődni, amely hozzáférést biztosít az Adobe vezető kreatív alkalmazásaihoz és szolgáltatásaihoz, és elengedhetetlen erőforrás lesz minden kreativitás iránt érdeklődő számára – mégpedig igen vonzó áron. 2012 elejére az Adobe Creative Cloud várhatóan a következőket foglalja majd magában:

  • Alkalmazások – az Adobe Creative Suite eszközök és a ma bejelentett hat Adobe Touch alkalmazás termékkínálatának elérése. Az ajánlat olyan iparági vezető asztali eszközöket is magában foglal majd, mint a Photoshop®, az InDesign®, az Illustrator®, a Dreamweaver®, a Premiere® Pro, az After Effects® továbbá olyan innovatív új eszközöket, mint az Adobe Edge és Muse.
  • Szolgáltatások – az Adobe Digital Publishing Suite kulcsfontosságú technológiái interaktív kiadványok táblaszámítógépeken való terjesztéséhez, az Adobe Business Catalyst egyik szintje a webhelyek készítéséhez és felügyeletéhez, valamint új tervezési szolgáltatások, például a felhőalapú betűtípusok használata a webhelytervezéshez azon technológia segítségével, amelyhez az Adobe a Typekit Inc. ma bejelentett felvásárlásával jutott hozzá (további információt a külön sajtóközleményben talál).
  • Közösség – olyan funkciók, amelyek a kreatív szakembereket a munkájuk és ötleteik bemutatására és megosztására sarkallják a közösség a világ minden táján élő tagjaival, továbbá egy visszajelzésre és ötletelésre szolgáló fórum, amely ápolja a kreatív emberek közötti kapcsolatokat.  Az Adobe Creative Cloud minden kreatív szakember életében központi szerepet fog betölteni.

Árak és elérhetőség
Az Adobe Creative Cloud és az alkalmazásokhoz, a szolgáltatásokhoz és a közösséghez kapcsolódó kibővített funkcióinak részletes árai 2011. novemberében válnak nyilvánossá. 

Jövőre vonatkozó állítások közzététele
Ez a sajtóközlemény a jövőre vonatkozó állításokat tartalmaz az 1995. évi magánértékpapírokra vonatkozó peres eljárások reformtörvénye (Private Securities Litigation Reform Act of 1995) értelmében, amelyeket kockázatok, bizonytalanságok és egyéb tényezők befolyásolhatnak. Ezek közé tartoznak az azzal kapcsolatos kockázatok és bizonytalanságok, hogy az Adobe sikeresen meg tudja-e célozni a felhőalapú technológiák és kreatív szolgáltatások piacát. A történelmi tényekre vonatkozó kijelentéseken kívül minden állításjövőre vonatkozó állításnak tekinthető. Ezek közé tartozik az Adobe képessége a webes tipográfiai és egyéb felhőalapú technológiákkal és kreatív szolgáltatásokkal kapcsolatos igények kielégítésére, a piac növekedése és a tranzakció egyéb várható előnyei az Adobe számára, minden várakozásokra vagy elképzelésre vonatkozó kijelentés és a fentiek alapját képező minden állítás vagy feltevés. Ezek miatt a kockázatok, bizonytalanságok és egyéb tényezők, valamint az Adobe üzleti tevékenységéhez kapcsolódó általános kockázatok miatt a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek a jövőre vonatkozó állításokban foglaltaktól. Felhívjuk a figyelmét, hogy a jövőre vonatkozó állítások nem tekinthetők megbízhatónak. Minden jövőre vonatkozó állítás az Adobe számára jelenleg elérhető információkon alapul, és teljes egészében vonatkozik rá ez a figyelmeztető nyilatkozat. E kockázatok és bizonytalanságok további ismertetését a magánszemélyek az Adobe által az Egyesült Államok tőzsdefelügyeletéhez benyújtott dokumentumokban tekinthetik meg. Az Adobe semmilyen kötelezettséget nem vállal az ilyen, jövőre vonatkozó állítások, vagy a jelen sajtóközleményben szereplő egyéb állítások frissítésére vonatkozóan.

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram