Új webes tartalomfejlesztő a Macromediától

A 2002. december 3-án megjelent Macromedia Contribute képében talán minden idők egyik legegyszerűbb webtartalom- és websiteszerkesztője látta meg a napvilágot. HTML ismeretek nélkül percek alatt frissítheti a weboldalát, vagy kialakíthatja új website-ját. Beépített sablonok várják a felhasználót a weboldal arculatának kialakításában többféle kategóriákban és színvilágban, mint pl. Personal, Office, stb. amelyek tetszőlegesen átszerkeszthetők, átszínezhetők. A sablonok számát bővítheti a Macromedia Dreamweaver sablonjaival, vagy akár saját sablonokkal.

Elképesztő egyszerűséggel helyezheti el az elkészített Microsoft Office dokumentumait és táblázatait a weboldalára, megtartva azok formázását. Emellett szintén tudja módosítani a weboldalhoz csatolt bármely dokumentumot is. Rengeteg idő megspórolható azzal, hogy a weboldalak tartalmát maguk a tartalomfejlesztők frissíthetik, így a programozó az arculatra, a kompatibilitási és programozási kérdésekre koncentrálhat. Maximálja a teljesítményt a tartalmak offline módosításával, később újra az Internetre csatlakozva jelenítve meg a változásokat.

Mivel a Macromedia Contribute egy olyan asztali alkalmazás, amely minden HTML oldallal képes dolgozni, a kapcsolódás egyszerű - nincs drága szerver komponens, és nincs szükség implementációs eljárásra. A legfontosabb feladatok megoldását lépésről-lépésre leírja és végig vezeti a felhasználót az útmutató.
Bármely web szerverhez kapcsolódik szabványos FTP illetve LAN protokollt használva. A felhasználók elől lezár minden scriptet és szerver kódot, melynek átírása az oldal működését befolyásolhatná, így ezekhez csak az adminisztrátori jogokkal rendelkező rendszergazda férhet hozzá. Pontosan beálítható a felhasználók jogköre, melyek akár csak egy meghatározott oldal egy meghatározott feladat elvégzésére adhatnak hozzáférési jogokat. Megakadályozza, hogy a felhasználók a szövegeken, táblázatokon kívül bármi mást változtathassanak. XHTML oldalak módosításakor automatikusan generál XHTML-el együttműködő kódokat.

Ezek a funkciók csak töredékei ennek az igazán egyszerű, de funkciókban bővelkedő Macromedia Contribute webfejlesztő- és tartalomszerkesztő szoftvernek.

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram