Az Adobe bejelentette a Premiere Pro HDV formátumú beépülő modulját

Az Adobe Systems Incorporated ma bejelentette, hogy díjnyertes Adobe® Premiere® Pro 1.5 videószerkesztő programjához egy HDVTM bővítmény kiadásával kibővíti annak IEEE-1394 támogatását. Ugyancsak mai bejelentés szerint a még idén megjelenő HDV bővítményt az Adobe az újgenerációs HDV kamerákkal, így például a Sony HDR-FX1 típussal történő együttműködés érdekében fejleszti ki. A videós szakemberek az új HDV kamerák és az Adobe® Premiere® Pro 1.5 használatával képesek lesznek stúdió minőségű, nagyfelbontású videót gyorsan és egyszerűen rögzíteni, valós időben szerkeszteni és leadni. Az Adobe® Premiere® Pro 1.5 az Adobe AfterEffects 6.5 Professional, az Adobe Audition 1.5 és az Adobe Encore DVD 1.5 programok legújabb változatát tartalmazó Adobe Video Collection Professional 2.5 fő alkalmazása. Az Adobe Video Collection Professional 2.5 professzionális változata az Adobe PhotoShop CS szoftvert is tartalmazza. Ezek a termékek együtt a konkurens megoldások árának töredékéért biztosítanak teljes videó és audió utómunka platformot videó és audió editáláshoz, mozgásgrafikához, vizuális effektezéshez, és DVD műsorkészítéshez. "A Sony HDR-FX1 és a JVC GR-HD1 mérföldkő termékek. HD minőségű videót kínálnak olyan bomba árfekvés mellett, amellyel ösztönözni fogják a HDV széles körű elterjedését a szakmában" - mondja Steve Saylor, az Adobe videó termékek alelnöke. "A HDV forradalom úttörőjeként az Adobe még ebben az évben egy Adobe® Premiere® Pro HDV beépülő modul kiadását tervezi. Ügyfeleink arra számíthatnak, hogy az Adobe Video Collection komoly valós idejű szolgáltatásait kihasználva döbbenetes produkciókat készíthetnek azokból a hihetetlen snittekből, amelyeket ezekkel az új kamerákkal már rögzíteni lehet."

"A Sony büszkeséggel jelenti be új HDV kamerafelvevőit, mert segítségükkel az ügyfelek saját egyéni anyagaikat korábban csak a műsorszórók rendelkezésére álló nagyfelbontású minőségben vehetik fel" - mondja Masashi Imamura, a digitális képalkotással foglalkozó társaság, a Sony Corporation IT & Mobile Solutions Network Company személyi videó részlegének első vezérigazgatója. "Emellett abban is biztosak vagyunk, hogy az Adobe HDV kompatibilis szoftvere tovább gazdagítja majd a videókészítés élményét, végső soron pedig mindenkit hozzásegít ahhoz, hogy a HD tartalom minden varázsát élvezhesse." Az Adobe® Premiere® Pro DV, SD, HD és most már HDV formátumban is támogatja a szerkesztést, amivel páratlan rugalmasságot biztosít a szerkesztőknek. Az Adobe® Premiere® Pro valós idejű editáló teljesítménye ezzel az új HDV beépülő modullal már a nagyfelbontású videóra is kiterjed. Az Adobe® Premiere® Pro verzió által alapból támogatottal megegyező IEEE-1394 (Firewire) csatlakozó használatával a beépülő modul a HDV eszközök közvetlen vezérlését és a videó rögzítését úgy biztosítja, hogy más hardverre nincs szükség. Mivel a HD digitális kivetítés és folyamatos sugárzás alkalmazása tovább nő, a független filmgyártók, céges videósok, műsorszórók és hírszerkesztők a HD fájlokat könnyen terjeszthetik közvetlenül Windows Media® formátumban.

A Windows Media® a Microsoft Corporation bejegyzett védjegye az Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban.

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram