Az Adobe Photoshop CS bővíti a fényképezőgépek nyersfájl támogatását

Az Adobe bejelentette a Photoshop CS új bővítményét, amellyel további 14 digitális fényképezőgéphez nyújt nyersfájl támogatást. Az Adobe honlapjáról ingyenesen letölthető Photoshop CS Camera Raw bővítmény a Photoshop CS beépített nyersfájl funkciójára épül, és további vezető gyártók, így például a Fujifilm, a Kodak, a Leaf, a Leica, a Nikon, az Olympus, a Panasonic, a Pentax és a Sony digitális fényképezőgépeit támogatja.

Az új Photoshop bővítménnyel a felhasználók a digitális fényképezőgép képérzékelője által rögzített adatokat közvetlenül módosítva kiváló színárnyalatú, és maximális részletességű képeket állíthatnak elő. A nyersképekhez hozzáférve a fényképészek a JPEG-hez és TIFF-hez hasonló formátumokba való konvertálás előtt állíthatják be a fehéregyensúlyt, a telítettséget, és az élességet, ahelyett, hogy ezeket a döntéseket a fényképezőgép automatikus beállításaira bíznák.

A bővítmény megjelenésével a Photoshop CS nyers fájlkezelő funkciója már több, mint 40 különböző fényképezőgép típust támogat, és segítségével a felhasználó könnyen módosíthatják a "digitális negatívokat". A hivatásos fényképészek a nyersadatokat immár egyszerűen importálva és módosítva időt takaríthatnak meg, közben pedig növelhetik a művészi ráhatást.

"Ezt a frissítést azért bocsátjuk ingyenesen ügyfeleink rendelkezésére, hogy a Photoshop a nyersfájl rögzítés választott platformjaként megvethesse lábát" - mondja Bryan Lamkin, az Adobe alelnöke. "Számítunk a digitális fényképészet gyors technológiai fejlődésére, és biztosítjuk a fényképészek számára azokat az eszközöket, amelyekre a versenyben maradáshoz és a legkiválóbb minőségű eredmények előállításához szükségük van."

A Photoshop CS -sel könnyebb a hivatásos fényképészek munkafolyamatát nyersfájl konverzióval kibővíteni. Az átalakított fájlböngésző segítségével egyszerű rendezés és sorozatkorrekció céljából a felhasználók megtekinthetik a rögzített nyersfelvételek bélyegnézeteit és nagyított előképeit. A 16 bites képek támogatása a fényképészek számára az optimális képminőség lehetőségét biztosítja, mivel a fájlok elmentésénél a rétegeket érintetlenül hagyja. A Photoshop CS bővítmény kezelőfelülete most már továbbfejlesztett kalibrációs kezelőszerveket és lehetőséget is tartalmaz, hogy az egyes fényképezőgépekhez egyéni színprofilokat hozzunk létre, illetve mentsünk el.

Árak és beszerzési lehetőségek
Az újonnan támogatott fényképezőgépek közé a következők tartoznak: Fujifilm FinePix F700, FinePix S5000 Z és FinePix S7000 Z; Kodak DCS 720x, DCS760 és DCS14n; Leaf Valeo 22; Leica Digilux 2, Nikon D2H, Olympus C-5060 Zoom és E-1; Panasonic DMC-LC1; Pentax *ist D; és Sony DSC-F828. A bővítmény a Mac OS X 10.2.4 és újabb, a Microsoft Windows 2000 (3. szervizcsomag) és a Windows XP operációs rendszert futtató Photoshop CS ügyfeleket támogatja. A frissített nyers fényképezőgép bővítmény ingyenesen letölthető az Adobe honlapjáról.

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram