3ds max 7 Biblia I-II.

Kelly Murdock mérnöki és számítógépes grafikusi háttérrel rendelkezik - bebarangolta az egész 3D ipart, látványterveket készített, térhatású modelleket hozott létre játékfilmekhez, szabadúszó 3D művészként dolgozott, és még háromdimenziós programozással is foglalkozott. Könyve a kezdőtől a középhaladóig terjedő tudásszinttel rendelkező felhasználóknak szól, érintve néhány haladó témakört is; a kezdőket külön Gyorstalpaló segíti. A kötet fő célja, hogy a max átfogó leírásaként szolgáljon. Ennek a célnak az elérése érdekében a szerző gondos részletességgel taglalja a max szinte minden szolgáltatását, beleértve az összes alapelemet, anyag- és leképezéstípust, módosítót és vezérlőt. A 3D Studio max 7-es változatába számos, korábban bővítményként elérhető szolgáltatást beleolvasztottak (ilyen például a Character Studio) - az új szolgáltatások között vannak olyanok, amelyek teljesen újak, nemcsak a Maxben, hanem az egész iparágban. A könyvben helyett kapott egy teljes rész, ami a Character Studióval foglalkozik, és néhány további fejezet, amelyek átveszik az új szolgáltatásokat. A könyv a következőkkel ismertet meg:

  • a program kezelőfelülete, a nézetablakok használata, a fájlok kezelése,
  • az objektumok (rácsok, kamerák, fények, térgörbületek stb.) alkalmazása,
  • a módosítók és a Modifier Stack,
  • modellezés (rugalmas alakzatok, sokszögek, foltok, NURB-ök, összetett objektumok, részecskerendszerek stb.),
  • anyagok és leképezések,
  • a kamerák vezérlése és a kameraeszközök használata, Multi-Pass Camera hatások, megvilágítás,
  • animáció: kulcskockák, az Animation módosító, a Track View nézetek, megszorítások és vezérlők,
  • a Character Studio,
  • a Dynamics eszköz és a reactor szolgáltatásai,
  • leképezés - légkörök, Render Elements, Render Effects, hálózati leképezés, sugárkövetés, képzeletbeli sugár, Video Post kezelőfelület, a MAXScript és a bővítmények használata.

Minden fejezetben logikus lépéssorozatokat tartalmazó gyakorlatokat találunk, amelyek általában egy tanulmányozható és összehasonlítható ábrával végződnek. A gyakorlópéldák a könyvhöz tartozó CD-ROM-on is szerepelnek, így élesben is kipróbálhatjuk őket. A könyv legvégén négy függeléket találunk, amelyekben a max 7 új szolgáltatásai, a telepítési és rendszerbeállítások, a max billentyűparancsai, valamint a könyvhöz tartozó CD-ROM tartalomjegyzéke szerepelnek.


Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram