Reason 11

  Reason Studios Reason 11

  Komplett virtuális zenestúdió és zeneszerkesztő szoftver.
  Reason 11

  Árakhoz kattintson ide

  A Reason egy komplett virtuális zenestúdió és zeneszerkesztő szoftver, mely tartalmazza egy dal szerkesztéséhez és keveréséhez szükséges összes hangfeldolgozó- és generáló elemet – egyetlen csomagban.

  Áttekintés

  A zenei szoftverek népszerű gyártója, a korábban Propellerheads, 2019 szeptemberétől pedig már Reason Studios néven tovább működő svéd cég bejelentette zeneszerkesztő szoftverének legújabb verzióját, a Reason 11-et és a Reason Rack Plugin-t. Ez nemcsak egy egyszerű frissítés, hanem igazi forradalmi változást fog jelenteni a szoftver terjedésében és használatában. 

  A névváltást az indokolja, hogy a legtisztább formában fejezzék ki a zeneszerkesztő szoftver elkészítése iránti elkötelezettségüket, és tovább vezessék és inspirálják a zenészeket a kreatív flow fenntartásában. A világ már régóta úgy ismeri őket, mint “a Reason alkotói”, az új Reason Studios név pedig sokkal jobban kifejezi ezt a küldetést.

  A zenei szoftver most már három verzióban érhető el: a Reason 11 Intro, Reason 11 Standard és a Reason 11 Suite az elérhető Rack pluginek számában különböznek, errő részletes összehasonlító táblázatot itt találunk.

  A Reason Rack Plugin pontosan az, ami a neve: a komplett Reason Rack elérhetővé válik VST3 / AU plug-inként az ezeket a szabványokat támogató DAW szoftverekben. Aki ismeri a Reasont, az jól tudja hogy a benne található fantasztikus zenei eszközök, hangszerek, effektek és segédeszközök rengeteg lehetőségek kínálnak a zeneszerzés során. Lehet, hogy csak egy nagyszerű zongora hangszínre vágyunk, vagy procedurálisan szeretnénk generálni egy slágergyanús részletet, ami órákon keresztül tudunk lejátszani anélkül, hogy akár csak egyetlen ismétlődés is lenne benne. A Reason Rack mindezt és még sok más dolgot is tud. Reason felhasználóként a Reason Rack plug-in segítségével a kedvenc eszközeink, combinátoraink mostantól bármilyen projectben vagy kollaborációban használhatóak lesznek.

  A zene készítés teljesen egyéni dolog, mindenki másképp és különböző eszközökkel végzi. A Reason Rack plug-innek köszönhetően mostantól a Rack minden előnyéhez hozzáférhetünk a saját zeneszerkesztő DAW alkalmazásunkban, legyen szó Cubase, Logic, Live, Studio One, Bitwig, Reaper, FL Studio vagy bármilyen VST3 / AU kompatibilis DAW programokról. E szoftverek és a Reason Rack workflow kombinálása elképzelhetetlen kreatív kombinációkat eredményezhet.

  A Reason Rack plug-in jelenleg a VST3 host-ot támogató alkalmazásokkal működik, de a Reason Studios intenzíven dolgozik a macOS Audio Unit (AU) verzión is, ami ingyenes frissítésként még 2019 vége előtt meg fog jelenni. További formátumok implementációját is vizsgálják, tervben van az AAX formátum támogatása a ProTools platformon.

  A Reason 11 persze sokkal több, mint a Reason Rack plug-in, hiszen a jól bevált zenei munkakörnyezet önálló zeneszerkesztő DAW (digital audio workstation) szoftverként továbbra is a fő része a szoftvercsomagnak. Ez öt új rack eszközzel és jó pár, a felhasználók által régóta kért, DAW munkafolyamatot segítő eszközzel bővült. 

  A kicsi fejlesztések is hatalmas változásokat hoznak, mint pl. több hangjegy rajzolása egy adott snap érték szerint jegyzet, vagy ezek gyors némítása, egészen az olyan kritikus szerkesztési funkciókig, mint például a bezier görbe alapú automatizálás és az audio crossfade-ek alkalmazása a szomszédos audio sávokon.

  Új funkciók:

  Görbe alapú automatizáció szerkesztés a sima átmenetek készítéséhez:

  Curve based editing

  Audio clip crossfade-ek: zökkenőmentes átemenetek készítése szomszédos audio klippek között

  asdf


  Továbbfejlesztett egyedi függőleges nagyítás a szekvencerben:

  zoom

   

  Az egyes MIDI note-ok némítása / visszaállítása a különböző variációk gyors kipróbálásához:

  midi mute

   

  Egyszerre sok note rajzolása gyors ritmusok alkotásához:
   

  notes

  A lejátszott és kiválasztott MIDI note-ok megjelenítése a key editorban:
   

  midi notes selection


  Bár nagyon népszerűek voltak a régi fél rack széles modulációs effektek, mostanra megérettek a ráncfelvarrásra. A Sweeper Modulation Effect és a Quartet Chorus Ensemble az új standard effektek - chorus, ensembe, phaser, flanger és a filterezés széles skáláját fedik le. A sweeper akár 40 pólusú phaser hatásra is képes (miközben a phaserek általában megállnak a 2 v. 4 pólusnál). Ezenkívül a Sweeper-ben megtaláljuk a fantasztikus Europa szintetizátor túlmintavételezett verziójú szűrőit is.

  Sokan kérték, hogy az analóg szimulációt használó keverő kompenensek önálló rack eszközként is legyenek elérhetőek. Ez a Reason 11-ben valósággá vált: mostantól ugyanazokat a nagyfelbontású, csúcsminőségű EQ és dinamika plug-ineket használhatjuk akár egy Combinátorban, vagy Master Bus Compressort egy drum bus-on a maximális kohézió elérése érdekében.

  A Reason 11 Suite az alábbi extra eszközöket tartalmazza: Scenic Hybrid Instrument, Complex-1 Modular Synth, Umpf Club Drums, Umpf Retro Beats, Reason Electric Bass, Reason Drum Kits, Processed Pianos, Layers Wave Edition, Layers, Parsec Spectral Synthesizer, Radical Keys, Polar Dual Pitch Shifter, Rotor Rotary Speaker, PolyStep Sequencer, Quad Note Generator és Drum Sequencer. Erre a frissítés a Reason korábbi verziójáról $249 / €249-ba kerül.

  A szoftver mindhárom verziójával kapcsolatban keresse a viszonteladóinkat vagy hívja ügyfélszolgálatunkat.
   

   

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows 7 vagy újabb 64-bites operációs rendszer
  Processzor
  Kétmagos Intel vagy AMD processzor
  Memória
  4 GB RAM (8GB vagy több ajánlott)
  Tárhely
  4 GB
  Képernyő
  1280x768
  Egyéb
  • Gyors és stabil internet kapcsolat a telepítéshez és az aktiváláshoz
  • Legalább 16 bites Windows kompatibilis audio kártya, ajánlott 24-bites hangkártya ASIO driverrel
  • MIDI interface és MIDI billentyűzet ajánlott
  Apple
  Rendszer
  macOS 10.11 vagy újabb
  Processzor
  Kétmagos Intel processzor
  Memória
  4 GB RAM (8GB vagy több ajánlott)
  Tárhely
  4 GB
  Képernyő
  1280x768
  Egyéb
  • Gyors és stabil internet kapcsolat a telepítéshez és az aktiváláshoz
  • CoreAudio kompatibilis audio interfész vagy beépített hangkártya
  • MIDI interface és MIDI billentyűzet ajánlott
  Funkciók
  virtual-rack.jpg
  Virtuális rack
  A Reason szíve a hangszereket és effekteket tartalmazó virtuális rack. Ahogy dolgozunk egy dalon és újabb és újabb hangszereket illesztünk be, ezeket a Reason automatikusan “bekábelezi” a rendszerbe. Ha ennél tovább szeretnénk menni, akkor egyszerűen a rack hátsó részén saját új kapcsolatokat is kialakíthatunk a hangkeltő/módosító elemek között.
  sounds.jpg

  Hangok
  A hangok kiválogatása fontos része a zeneszerzési folyamatnak. A temérdek szintetizátor, hangminta, dob-szet  és effektek több mint elegendő gyakorlatilag bármilyen stílushoz. Mégis többre lenne szükség? Nem probléma, a meglévő gyári hangkészlet szabadon bővíthető ingyenes és megvásárolható ReFill könyvtárakkal.

  creative-flow.jpg
  Kreatív folyamat
  Az új Reason felhasználók számára elsőre az a legmeglepőbb, hogy milyen rövid idő alatt képesek kész darabokat komponálni. A Reason legendássá vált kreatív munkafolymata segít abban, hogy csak a zenére fokuszálhassunk, és közben ebben még örömünket is leljük. Mindig.
  need-more-gear.jpg
  Még több eszközre lenne szükségünk?
  Nem probléma. Válasszunk egy szintetizátort, dobgépet, looplejátszót vagy bármilyen másik eszközt a Create menüből, amely azonnal megjelenik a Rack-ban, automatikusan bekábeleződve a jelútvonalba. Mivel a Reasont úgy tervezték, hogy optimálisan használja ki gépünk erőforrásait (még lassabb számítógépen is nagyszerűen használható), ezért rengeteg különböző hangszerrel bővíthetjük a virtuális rack-et.
  control-controls.jpg

  Sokoldalú vezérelhetőség
  A Reason virtuális rack-jében található eszköz a felületén található kontrollerekkel vezérelhető. Az összes gomb, tekerő, fader, stb. ott van előttünk, melyek teljesen valósidejű vezérlésre lettek tervezve. Az össes ilyen jellegű paraméterváltoztatás – mint pl. szűrők állítása, pitch-bend (hangmagasság csúsztatás), hangerő vagy panoráma (pozíconálás a térben) – felvehető és automatizálható a Reason szekvencerében.

  radical-routing.jpg

  A jelút flexibilis alakíthatósága
  Egyetlen gombnyomásra szemünk elé tárul a Reason virtuális rackjének hátulja, ahol a virtuális patchkábelek mennyországa vár ránk. (A patchkábelekkel lehet az audio illetve kontroll vezérlő jeleket az eszközök között továbbítani). A legtöbb kapcsolat automatikusan jön létre. Amikor beillesztünk a rack-be egy új eszközt, akkor az azonnal megjelenik a kiválasztott eszköz alatt és a Reason hátul a leglogikusabb módon ”bekábelezi”. Ezeket a kábeleket átköthetjük máshová vagy pedig saját magunk is létrehozhatunk új kapcsolatokat, azaz így módosíthatunk már létező hangzásokat vagy hozhatunk létre újakat.

  A REASON BEÉPÍTETT HANGSZEREI

  europa_synth.jpg

  Europa

   

  Az Europa egy sokoldalú dinamikusan generált hullámtáblákat használó (wavetable) szintetizátor. 

  grain_synth.jpg

  Grain

  Grain a szinte korlátlan hangzásbeli lehetőségeivel és egyszerűen kezelhető felületével a granuláris szintézis világába kalauzolja el a Reason-t használó zenészeket. 

  thor_synth.jpg

  Thor

  Fantasztikus hangú félmoduláris szintetizátor gigász: hatféle (többek között hullámtábla, FM és fázistorzításon alapuló) szintézis, négy különböző szűrő, rendkívül sokoldalú modulációs lehetőségek, óriási hangzás

  propelleread_reason_kong.jpg

  Kong

  Dobszintetizátor 16 ütőpaddal, mely a klasszikus Roland TR szériát, fizikai modellezős dobszintetizátorokat és az a hangminta alapú AKAI MPC szériát szimulálja.
      
   

  propelleread_reason_octo.jpg

  Dr. Octo Rex

  A korábbi Dr.Rex modult felváltó looplejátszó és manipulációs hangszer, most már 8 REX loop  egyidejű lejátszási lehetőségével. Nem számít hogyan használjuk – pattern szekvencerként loopokhoz vagy teljesen átvariálva a loop-ot alkotó egyes hangokat a szekvencerben – a Dr. Octo Rex-el garantáltan kiélhetjük a kreativitásunkat.

  radical_piano_synth.jpg

  Radical Piano

  Radical Piano egy hiteles, sokoldalú és sokféle hangszínt tartalmazó akusztikus zongra, ami kötöttségek nélkül bármilyen dalban felhasználható.

  SZINTETIZÁTOROK

  Subtractor
  Virtuális analóg modellezésű (szubtraktív) szintetizátor.
  Malström
  Túlvilági hangzású, teljesen egyedi Propellerhead fejlesztésű graintable szintézis alkalmazó szintetizátor, spektrális modulációs és hullámtábla szkennelő lehetőségekkel. Hallani kell!

  SAMPLEREK

  NN-XT
  A Reason egyik legfejlettebb samplere, ahol rengeteg modulációval és szinte az összes hagyományos szintetizátor paraméterrel (LFO, burkológörbék, szűrők) alakíthatóak a hangminták.
  NN-19
  A legelső Reason sampler, mely kiválóan alkalmas egyszerűbb hangzások megszólaltatására.
   
  REASON RACK ELEMEK
   
  A Rack
  Ez a Reason leglényegesebb összetevője, a fő keretrendszer, ahova az összes hangszert és effektet betölthetjük és egymáshoz kapcsolhatjuk.
  A szekvencer
  A Reason szekvencer a komponálás eszköze, ahol a dalt az idővonal mentén építhetjük fel az egyes sávokból. Komplex automatizációs lehetőségekkel, valósidejú felvétel MIDI-n keresztül, egy sávon több szekvencia megjelenítése, stb.
  RPG-8
  Az akkordokat hangzatos melódiákkal alakítja át, a kreatív arpeggio készítés nélkülözhetetlen eszköze. eszköze.
  The MClass Mastering Suite
  Négy eszközből álló professzionális szintű mastering megoldás, melyek dinamikával és élettel telítik a zenénket és professzionális hangzást nyújtanak.
  Spider Audio & CV Mergers & Splitters
  Speciális céleszközök az audio és a kontrolljelek megosztására, összegzésére és továbbítására.
  ReGroove Mixer
  Emberi jelleget kölcsönöz a merev számítógép pontosságú ritmusoknak, mivel az emberi játék finom pontatlanságait szimulálja.
  Combinator
  A Combinator a Reason-ben egyszerre több hangszer és effekt kombinációja, melyekkel vastag, teljesen saját és egyedi hangzást alakíthatunk ki. A hangszerek és az effektek több paraméterét dinamikusan, akár egyetlen kontrollerről is vezérelhetjük, ami rendkívül expresszív játékmódot tesz lehetővé..
  Matrix
  Analóg step-szekvencer

  EFFEKTEK

  rv7000_effekt.jpg

  RV7000 MkII Advanced Reverb

  Kifinomult ugyanakkor egyszerűen kezelhető zengeő modul, mely tartalmazza a korszerű Impulse Response reverbet is.

  sync_effekt.jpg

  Synchronous

  Keltsük életre a zenénket a Synchronous modulációs effekttel.

  mclass.jpg

  MClass Mastering Suite

  Az MClass professzionális mastering egységgel tökéletes hangzást adhatunk a kész zenéinknek. Használhatjuk hangsávokon és a teljes mixen egyaránt.

  propelleread_reason_pulveriser.jpg
  Pulveriser Demolition
   
  A Pulveriser Demolition durva kompresszálást, piszkos torzítást, többmódú szűrőt és rugalmas modulációt tartalmaz egyetlen effektben.
  propelleread_reason_echo.jpg
  The Echo
   
  Az Echo egy továbfejlesztett sztereó visszhang effekt, ami összehozza a modern delay effektek hangzásvilágát a természetes analóg effektezéssel..
  propelleread_reason_alligator.jpg

  Alligator

  Az Alligator egy háromsávos, minta alapú gate effekt, ami képes radikális méretekben megváltoztatni a loopok hangzását, és feldobni az egyébként unalmas ütemeket.

   

  Kinek ajánljuk?

  Mindenkinek, aki szeretne a zeneszerzéssel, komponálással megismerkedni, de nem akar drága stúdióeszközökre sok pénzt költeni. Azok számára, akik gyorsan és hatékonyan szeretnének professzionális, CD minőségű felvételeket készíteni üzleti vagy akár otthoni/hobbi célra.

  Ha további információra van szüksége, kérem keresse fel viszonteladóink egyikét, illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll!