Árakhoz kattintson ide

  A Reason egy komplett virtuális zenestúdió és zeneszerkesztő szoftver, mely tartalmazza egy dal szerkesztéséhez és keveréséhez szükséges összes hangfeldolgozó- és generáló elemet – egyetlen csomagban.

  Áttekintés

  A Reason egy komplett virtuális zenestúdió és zeneszerkesztő szoftver, mely tartalmazza egy dal szerkesztéséhez és keveréséhez szükséges összes hangfeldolgozó- és generáló elemet – egyetlen csomagban.

  Ez a zeneszerkesztő szoftver egy önállóan, kiegészítő hangszerek és plug-inek nélkül használható virtuális stúdió, az innovatív szoftvereiről híres svéd Propellerhead Software terméke.

  Komplett stúdió a szó szoros értelmében: a program egy teljes zenei környezetet valósít meg a legmodernebb számítógépes hangszimulációs algoritmusoknak köszönhetően. Így a stúdiókban használatos szintetizátorok, samplerek (hangmintavevők), effektprocesszorok, szekvencerek és mixerek virtuális másai mind rendelkezésünkre állnak az alkotás során, egyetlen programon belül. Ezek a virtuális hangkeltő és hangfeldolgozó rendszerek egymással teljesen szabadon kombinálhatóak, így a kreativitásnak valóban csak a képzeletünk szab határt.

  A Reason nem csak önmagában, hanem akár más zenei alkalmazásokkal (pl. Cubase, Logic, Reason, ProTools, Digital Performer, Live, FL Studio, stb) is kombinálható a szabadalmaztatott ReWire technológiának köszönhetően.

   

  REASON 10

  A Reason 10 a valaha készített legnagyobb tartalom update a szoftverhez. A Reason 10 két új szintetizátorral, három új organikus hangzású hangminta alapú hangszere, egy akusztikus zongorával, egy kreatív modulációs eszközzel valamint 3 GB-nyi dobloopal és hangmintákkal bővül.

   
   

  A Reason 10 két vadonatúj virtuális hangszert tartalmaz, az Europa nevű shapeshifting szintetizátort és a Grain nevű hangminta manipulátort.

   

   

  Az Europa egy sokoldalú dinamikusan generált hullámtáblákat használó (wavetable) szintetizátor. Kezdésnek magát a hullámformát modulálhatjuk egy csomó modulatorral. Adjuk hozzá a fejlett spektrális szűrést, harmonikusokat kezelő műveleteket de akár mi magunk is rajzolhatunk egyedi hullámformákat. És a legjobb, ami általában igaz a Reason filozófiájára is: a hatalmas tudású szintézis motor egyszerűen kezelhető maradt.

   

   

  A Grain a szinte korlátlan hangzásbeli lehetőségeivel és egyszerűen kezelhető felületével a granuláris szintézis világába kalauzolja el a Reason-t használó zenészeket. Egyszerűen csak dobjunk bármilyen hangmintát a Grain-be és fedezzük fel a végtelen hangzásvariációkat, köszönhetően a a Grain ultra flexibilis modulációinak, routing és effekt lehetőségeinek.

   

  A Propellerhead a csúcsminőségű hangkönytárairól ismert Soundiron-al együttműködve új hangminta alapú hangszereket is beépített a Reason 10-be.

   

   

  Klang Tuned Percussion - 10 csúcsminőségű melodikus perkusszív hangszert tartalmaz, melyekkel bármilyen modern pop vagy elektronikus proukció feldobható.

   

   

  Pangea World Instruments - 11 világzenei hangszín, melyek műfajtól függetlenül szinte bámilyen zenében felhasználhatóak.

   

   

  Humana Vocal Ensemble - kórusok és szóló vokalisták gyűjteménye, ami a tökéletes emberi elem lehet bármilyen bombasztikus film vagy játékzenei soundtrack aláfestéseként.

   

  A Reason 10 most már tartalmazza a Propellerhead saját Radical Piano hangszerétt és a Synchronous Effect Modulator-t - ezek körábban csak külön Rack Extension-ként voltak megvásárolhatóak a Propellerhead Shop-ból.

   

   

  A Radical Piano egy hiteles, sokoldalú és sokféle hangszínt tartalmazó akusztikus zongra, ami kötöttségek nélkül bármilyen dalban felhasználható.

   

  A Synchronous pedig életet fog lehelni a zenédbe: hozz létre gyors side-chain effekteket, vagy rajzold meg a saját LFO görbéidet a filterek, delay, reverb, torzító és a hangerő modulálásához.

   

   

  Ezen felül a Reason 10 a Sample Magic-tól származó 3 GB-nyi hangmintával bővíti a gyári hangmintatárat, Reason Drum Supply és Reason Loop Supply néven. Ezek a ReFill-ek hatalmas mennyiségű új dobmintát és loopot tartalmaznak, a vintage dobgépektől kezdve egészen a “jövő hangját” képviselő dobhangokig.

   

   

   

  REASON 9

  A Propellerhead Software bejelentette zenei produkciós szoftverének legújabb verzióját, a Reason 9-et Windows és Macintosh platformra. A Reason 9 számos új rack device-ot, hangot és kreatív eszközöket mutat be amivel a leggyorsabb és legélvezetesebb módon juthatunk el az inspirációtól a végleges dalig.

  “A Reason 9 az eddigi legizgalmasabb verzió, több olyan újdonsággal ami mindenki számára biztosan könnyebbé teszi hogy több és jobb zenét készítésen” - mondta Mattias Häggström Gerdt, a Propellerhead termékmarketingért felelős menedzsere. “A Reason 9 esetében az inspirációtól a tökéletességig tartó utazásra koncentráltunk. Az új eszközök és hangok millió új ötletet ihletnek, miközben a régóta kért és végre megvalósított új eszközök segítenek a tökéletesre csiszolásban. A Reason 9 örömtelivé és könnyűvé teszi bárki számára az inspirációt és a zenei ötletek kidolgozását.”

   

  A Reason 9-ben egy új eszközkategória jelenik meg az eddigiek mellett (Instruments, Effects, Utilities), ez pedig a Players. A három új Player eszköz segítségével bármilyen MIDI Inputra érkező egyszerű jelből komplett zenei frázisokat kapunk. A Note Echo ritmikus, akár transzponált MIDI alapú késleltető, amivel dallamokat, dobpergéseket, stb. Készíthetünk játszi könnyedséggel. A Scale & Chords egyszerű dallamokból szép harmoniákká és akkordokká alakítja, miközben továbbra is könnyedén koncentrálhatunk a zeneszerzésre. A hangjegyeket az adott skálához transzponálja és automatikusan akkordokat készíti a dalhoz - ezt bármiféle zenei tudás nélkül elérhetjük! A Dual Arpeggio az akkordokat izgalmas és eredeti ritmusokká konvertálja. A klasszikus fel-le arpeggio-tól kezdve a polifonikus és poliritmikus arpeggiokig bezárólag a Dual Arpeggio a Reason Rack bármelyik hangszerébe képes új életet lehelni!

  Új Player eszközök
  Új player eszközök

  Az új Pitch Editor a ma nagyon népszerű tökéletes énekhang elkészítéséhez nyújt segítséget. Korrigálhatjuk a többé vagy csak kevésbé hamis hangokat, szabályozhatjuk a vibratok mennyiségét, időben pontosíthatjuk, dinamikát változtathatunk vagy akár teljesen új dallamot is készíthetünk. Az Audio to MIDI segítségével a vokálok MIDI hangjegyekké alakíthatók ami végtelen hangmanipulációs lehetőségeket kínál.

  Pitch Editor
  Pitch Editor

  A Reason 9-ben 1000 új hang is segíti a kreativitás tombolását. Készíts akár listavezető clubhimnuszt vagy underground dalt, az új Reason hangbank a zenédet teljesen új szintre fogja emelni.

  1000 új hang
  1000 új hang

  A legendás Rason rack munkafolyamatai is fejlődtek: az új Bounce in Place funkcióval könnyedén konvertálhatunk bármilyen virtuális hangszert azonnal audio file-ba.

  Bounce in place
  Képfelirat

  További újdonságok:

  • A MIDI file-ok egyetlen mozdulattal megfordíthatóvá váltak, hasonlóan az automatizálás is tovább egyszerűsödött.
  • A Razor (penge) eszközzel szabdalhatjuk a hangjegyeket.
  • A vizuális megjelenés is fejlődött: néhány sötétebb színű téma is megjelent, amelyek tökéletesek az éjszakai munkához.

  Softube Amp és Cabinet gitárerősítő modellek

  Leheljünk életet a gitár és basszusgitár játékunkba! A Softube már jól ismert Reason Rack Extension fejlesztő, de mostantól egy állandó helyet foglalnak el a Reason Rack-ben a hihetetlen hangzású amplifier and speaker cabinet modellezésű plug-injeikkel, amitől bármilyen gitár és basszusgitár felvétel életre kel. De ne álljunk itt meg! Rakhatjuk elektromos zongorára, vagy egy Thor szintetizátor patchre is, ahogy azt anno Jan Hammer vinnyogó szintiszólóit is a világhír felé röpítette.

  Kísérletezzünk, örömöködjünk és legyünk kreatívok!

  png;base643c60cc975d333848.png

   

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows 7 vagy újabb 64-bites operációs rendszer
  Processzor
  Kétmagos Intel vagy AMD processzor
  Memória
  4 GB RAM (8GB vagy több ajánlott)
  Tárhely
  4 GB
  Képernyő
  1280x768
  Egyéb
  • Gyors és stabil internet kapcsolat a telepítéshez és az aktiváláshoz
  • Legalább 16 bites Windows kompatibilis audio kártya, ajánlott 24-bites hangkártya ASIO driverrel
  • MIDI interface és MIDI billentyűzet ajánlott
  Apple
  Rendszer
  Mac OS X 10.7
  Processzor
  Kétmagos Intel processzor
  Memória
  4 GB RAM (8GB vagy több ajánlott)
  Tárhely
  4 GB
  Képernyő
  1280x768
  Egyéb
  • Gyors és stabil internet kapcsolat a telepítéshez és az aktiváláshoz
  • CoreAudio kompatibilis audio interfész vagy beépített hangkártya
  • MIDI interface és MIDI billentyűzet ajánlott
  Funkciók
  virtual-rack.jpg
  Virtuális rack
  A Reason szíve a hangszereket és effekteket tartalmazó virtuális rack. Ahogy dolgozunk egy dalon és újabb és újabb hangszereket illesztünk be, ezeket a Reason automatikusan “bekábelezi” a rendszerbe. Ha ennél tovább szeretnénk menni, akkor egyszerűen a rack hátsó részén saját új kapcsolatokat is kialakíthatunk a hangkeltő/módosító elemek között.
  sounds.jpg

  Hangok
  A hangok kiválogatása fontos része a zeneszerzési folyamatnak. A temérdek szintetizátor, hangminta, dob-szet  és effektek több mint elegendő gyakorlatilag bármilyen stílushoz. Mégis többre lenne szükség? Nem probléma, a meglévő gyári hangkészlet szabadon bővíthető ingyenes és megvásárolható ReFill könyvtárakkal.

  creative-flow.jpg
  Kreatív folyamat
  Az új Reason felhasználók számára elsőre az a legmeglepőbb, hogy milyen rövid idő alatt képesek kész darabokat komponálni. A Reason legendássá vált kreatív munkafolymata segít abban, hogy csak a zenére fokuszálhassunk, és közben ebben még örömünket is leljük. Mindig.
  need-more-gear.jpg
  Még több eszközre lenne szükségünk?
  Nem probléma. Válasszunk egy szintetizátort, dobgépet, looplejátszót vagy bármilyen másik eszközt a Create menüből, amely azonnal megjelenik a Rack-ban, automatikusan bekábeleződve a jelútvonalba. Mivel a Reasont úgy tervezték, hogy optimálisan használja ki gépünk erőforrásait (még lassabb számítógépen is nagyszerűen használható), ezért rengeteg különböző hangszerrel bővíthetjük a virtuális rack-et.
  control-controls.jpg

  Sokoldalú vezérelhetőség
  A Reason virtuális rack-jében található eszköz a felületén található kontrollerekkel vezérelhető. Az összes gomb, tekerő, fader, stb. ott van előttünk, melyek teljesen valósidejű vezérlésre lettek tervezve. Az össes ilyen jellegű paraméterváltoztatás – mint pl. szűrők állítása, pitch-bend (hangmagasság csúsztatás), hangerő vagy panoráma (pozíconálás a térben) – felvehető és automatizálható a Reason szekvencerében.

  radical-routing.jpg

  A jelút flexibilis alakíthatósága
  Egyetlen gombnyomásra szemünk elé tárul a Reason virtuális rackjének hátulja, ahol a virtuális patchkábelek mennyországa vár ránk. (A patchkábelekkel lehet az audio illetve kontroll vezérlő jeleket az eszközök között továbbítani). A legtöbb kapcsolat automatikusan jön létre. Amikor beillesztünk a rack-be egy új eszközt, akkor az azonnal megjelenik a kiválasztott eszköz alatt és a Reason hátul a leglogikusabb módon ”bekábelezi”. Ezeket a kábeleket átköthetjük máshová vagy pedig saját magunk is létrehozhatunk új kapcsolatokat, azaz így módosíthatunk már létező hangzásokat vagy hozhatunk létre újakat.

  A REASON 5 BEÉPÍTETT HANGSZEREI ÉS EFFEKTJEI - a felsorolás nem teljeskörű!

  propelleread_reason_kong.jpg

  Kong

  Dobszintetizátor 16 ütőpaddal, mely a klasszikus Roland TR szériát, fizikai modellezős dobszintetizátorokat és az a hangminta alapú AKAI MPC szériát szimulálja.
      
   

  propelleread_reason_octo.jpg

  Dr. Octo Rex

  A korábbi Dr.Rex modult felváltó looplejátszó és manipulációs hangszer, most már 8 REX loop  egyidejű lejátszási lehetőségével. Nem számít hogyan használjuk – pattern szekvencerként loopokhoz vagy teljesen átvariálva a loop-ot alkotó egyes hangokat a szekvencerben – a Dr. Octo Rex-el garantáltan kiélhetjük a kreativitásunkat.

  Redrum

  Hangminta alapú dobgép beépített szekvencerrel.

  SZINTETIZÁTOROK

  propelleread_reason_thor.jpg
  Thor
  Fantasztikus hangú félmoduláris szintetizátor gigász: hatféle (többek között hullámtábla, FM és fázistorzításon alapuló) szintézis, négy különböző szűrő, rendkívül sokoldalú modulációs lehetőségek, óriási hangzás. Kell ennél több?
  Subtractor
  Virtuális analóg modellezésű (szubtraktív) szintetizátor.
  Malström
  Túlvilági hangzású, teljesen egyedi Propellerhead fejlesztésű graintable szintézis alkalmazó szintetizátor, spektrális modulációs és hullámtábla szkennelő lehetőségekkel. Hallani kell!

  SAMPLEREK

  NN-XT
  A Reason egyik legfejlettebb samplere, ahol rengeteg modulációval és szinte az összes hagyományos szintetizátor paraméterrel (LFO, burkológörbék, szűrők) alakíthatóak a hangminták.
  NN-19
  A legelső Reason sampler, mely kiválóan alkalmas egyszerűbb hangzások megszólaltatására.
   
  REASON RACK ELEMEK
   
  A Rack
  Ez a Reason leglényegesebb összetevője, a fő keretrendszer, ahova az összes hangszert és effektet betölthetjük és egymáshoz kapcsolhatjuk.
  A szekvencer
  A Reason szekvencer a komponálás eszköze, ahol a dalt az idővonal mentén építhetjük fel az egyes sávokból. Komplex automatizációs lehetőségekkel, valósidejú felvétel MIDI-n keresztül, egy sávon több szekvencia megjelenítése, stb.
  RPG-8
  Az akkordokat hangzatos melódiákkal alakítja át, a kreatív arpeggio készítés nélkülözhetetlen eszköze. eszköze.
  The MClass Mastering Suite
  Négy eszközből álló professzionális szintű mastering megoldás, melyek dinamikával és élettel telítik a zenénket és professzionális hangzást nyújtanak.
  Spider Audio & CV Mergers & Splitters
  Speciális céleszközök az audio és a kontrolljelek megosztására, összegzésére és továbbítására.
  ReGroove Mixer
  Emberi jelleget kölcsönöz a merev számítógép pontosságú ritmusoknak, mivel az emberi játék finom pontatlanságait szimulálja.
  Combinator
  A Combinator a Reason-ben egyszerre több hangszer és effekt kombinációja, melyekkel vastag, teljesen saját és egyedi hangzást alakíthatunk ki. A hangszerek és az effektek több paraméterét dinamikusan, akár egyetlen kontrollerről is vezérelhetjük, ami rendkívül expresszív játékmódot tesz lehetővé..
  Matrix
  Analóg step-szekvencer

  EFFEKTEK

  propelleread_reason_pulveriser.jpg
  Pulveriser
  A Pulveriser durva kompresszálást, piszkos torzítást, többmódú szűrőt és rugalmas modulációt tartalmaz egyetlen effektben.
  propelleread_reason_echo.jpg
  The Echo
  Az Echo egy továbfejlesztett sztereó visszhang effekt, ami összehozza a modern delay effektek hangzásvilágát a természetes analóg effektezéssel..
  propelleread_reason_alligator.jpg

  Alligator

  Az Alligator egy háromsávos, minta alapú gate effekt, ami képes radikális méretekben megváltoztatni a loopok hangzását, és feldobni az egyébként unalmas ütemeket.

  RV7000
  Professonális minőségű digitális zengető / térszimulácós plug-in.
  BV512 Digital Vocoder
  Nem csak a jól ismert robotos énekhangzást érhetjük el vele, hanem akár 512 frekvenciasávon is képes a hangok spektrális módosítására.
  Scream 4
  Az EQ-val kombinált plug-in alkalmas a finom analóg melegség hozzáadásától a digitáls glitch hangzáson keresztül egészen a brutális, sivítós torzítás előállításáig.
   

   

  • DDL-1 Digital Delay Line - digitális késleltető és visszhang
  • D-11 Foldback Distortion - torzító
  • ECF-42 Envelope Controlled Filter - flexibilis szűrő
  • CF-101 Chorus/Flanger - kórus / flanger modulációs effekt
  • PH-90 Phaser - késleltetés-alapú modulációs effekt
  • UN-16 Unison - “hangvastagításra” szolgáló plug-in
  • COMP-01 Compressor/Limiter - dinamikaszabályozás
  • PEQ-2 Two Band Parametric EQ - hangszínszabályozás

  Live Sampling

  A 80-90-es évek népszerű kreatív producer technikája ismét az alkotói arzenál részévé vált, a mai kor színvonalán újragondolva és megvalósítva. Saját hangunkat vagy bármilyen külső hangforrást azonnal rögzíthetünk és beilleszthetünk a zenébe a Redrum, NN-19, NN-XT vagy a Kong Drum Designer segítségével.

  Blokkok

  A dalszerzésben hasznos pattern-alapú szerkesztőeszköz a szekvencerben, ahol a dal egyes részeit könnyedén variálhatjuk és módosíthatjuk.

  PROFI REASON FELHASZNÁLÓK
  Professzionális Reason felhasználók a Hip-hop, R’n’b műfajokból.

   

  Kinek ajánljuk?

  Mindenkinek, aki szeretne a zeneszerzéssel, komponálással megismerkedni, de nem akar drága stúdióeszközökre sok pénzt költeni. Azok számára, akik gyorsan és hatékonyan szeretnének professzionális, CD minőségű felvételeket készíteni üzleti vagy akár otthoni/hobbi célra.