A ColorChecker Classic 24 tudományos alapon összeállított szín sorozata, melyek több mint 40 éve szolgának referenciaként a fotósok és a filmesek részére.

  Áttekintés

  A ColorChecker Classic 24 természetes, kromatikus, elsődleges és szürkeárnyalatos színt tartalmaz négy sorba rendezve. A színsorozatot úgy állították össze, hogy a fényképészek és a filmkészítők minden esetben élethű színeket kapjanak az aktuális fényviszonyoktól függetlenül. A ColorChecker Classic-kal saját kamera és szkenner profilokat hozhatunk létre, beállíthatjuk a filmfelvételek fényelését és referenciákat hozhatunk létre.

  A ColorChecker mind a 24 színe egy a természetben megtalálható jelenség színét reprezentálja, így például a bőr színét, a növényzetét vagy égboltét, és úgy veri vissza a fényt, mint a természetes megfelelői.

   

   

  A ColorChecker Classic az elmúlt évtizedben kiváló eszköz volt a tökéletességre törekvő szakemberek kezében, akik saját DNG profilokat használtak az Adobe Lightroom és a Photoshop CC munkafolyamatokban. Saját ICC kameraprofilokat is létrehozhatunk a Capture One és más ICC kompatibilis szoftverek részére a ColorChecker Classic és az X-Rite ColorChecker Calibration együttes felhasználásával.

  Minden esetben valós színeket fogunk kapni, függetlenül az aktuális fényviszonyoktól és a használt kameráktól. A pontosság ebben az esetben időt és megspórolt munkát is jelent!

  A ColorChecker Classic hat különböző méretben érhető el, a legkisebb Nano-tól a legnagyobb MEGÁ-ig, így minden helyzetre felkészülhetünk.

   

  Nano

  colorchecker_classic_thmb_nano.png

  24x40 mm

   

  Extrém közeli vagy kisméretű felvételek készítéséhez.

  Classic Mini

  colorchecker_classic_thmb_mini.png

  63,5x108 mm

   

  A sztenderd ColorChecker Classic méretének alig egy nyolcadát teszi ki a Mini. Közeli felvételekhez ajánlott.

  Passport Photo 2

  colorchecker_classic_thmb_passport_photo_2.png

  63,5x108 mm

   

  Több mint 10 éve kedvelt eszköze a fotósoknak ez a kompakt, könnyen hordozható, ugyanakkor strapabíró verzió.

  Classic

  colorchecker_classic_thmb_basix.png

  21,59x27,94 cm

   

  A sztenderd méretű ColorCheckert több mint 40 éves használják a fotósok és a filmesek a tökéletes színek megtalálásához.

  Classic XL

  colorchecker_classic_thmb_XL.png

  53,34x37,45 cm

   

  A Classic verzió XL méretű változatának akkor vehetjük hasznát, ha nagyobb távolságból kell elkészítenünk a felvételeket.

  Classic Mega

  colorchecker_classic_thmb_mega.png

  102x152 cm

  Ha nem elég az XL, akkor itt a Mega verzió az extrém nagy távolságokhoz.

   

  Funkciók

  Fehéregyensúly korrekció A legalsó sör második szürke kockája segítségével tökéletes fehéregyensúlyt állíthatunk be az aktuális fényviszonyoktól függetlenül.

  Szkenner profilok A ColorChecker Classic és az i1Studi, illetve az  i1Profiler szoftverekkel saját ICC profilokat hozhatunk létre a szkenner részére.

  Külső szoftverek támogatása  Black Magic DaVinci Resolve (fényezés), Hasselblad Phocus (ICC profilok), 3DLUT Creator