AppCode 2018.3

  JetBrains AppCode 2018.3

  Az AppCode egy professzionális iOS/OS X IDE, ami az IntelliJ Platformra-épül.
  AppCode 2018.3

  Köszönhetően annak, hogy az AppCode képes mélységeiben megérteni a kód teljes struktúráját, nyugodtan rábízhatjuk az ismétlődő rutinfeladatokat, és megkímél minket a felesleges gépeléstől. Az AppCode egy professzionális iOS/OS X IDE, ami az IntelliJ Platformra-épül.

  Áttekintés

  Az AppCode segítségével a fejlesztők elképesztő appokat fejleszthetnek az Apple gépeire. A többi JetBrains IDE-hez hasonlóan, az AppCode legnagyobb erősségének a kódanalizálási rutinok, az okos kódkiegészítés, a nagyteljesítményű refactoring funkciók, az auto-import, az egy kattintású navigáció, az automatikus kódformázás számítanak. Ezek mellett meg kell még említeni az transzparens Xcode integrációt, a CocoaPods-ot és a számos, támogatott nyelvet. Az AppCode nem csupán a professzionális iOS fejlesztők számára jelent hathatós támogatást, de hasznos lehet azok a kezdő programozóknak is, akik még csak most ismerkednek a műfajjal.

  • Teljes Xcode kompatibilitás – Az AppCode-ban nem csak megnyithatunk Xcode projekteket, de létre is hozhatjuk őket.
  • Automatikus akciók a CocoaPods és az Objective-C részére.
  • Telkes körű támogatása az Objective-C, a C++, a Swift, a HTML, a JavaScript, az XML és a CSS nyelveknek.
  • Kifinomult kódasszisztencia és automatikus refactoring.
  • Integrált grafikus hibakereső.
  • A kód folyamatos követése és azonnali javítások.
  • Integrált UI Designer és a Reveal app támogatása.
  Rendszerkövetelmények
  Apple
  Rendszer
  Mac OS X 10.11 vagy újabb
  Processzor
  Dual Core
  Memória
  2 GB
  Tárhely
  400 MB
  Képernyő
  1024x768
  Egyéb
  • Xcode 8.3 - 9.2
  Funkciók

  Okos szerkesztő Sokkal gyorsabban megy a kódolás egy olyan IDE-vel, ami kontextusában képes értelmezni a készülő projektet. Több lehetőségünk van a kódkiegészítésre és a formázásra, mint azt először gondolnánk. Csökkentse a rutint a metódusok végrehajtásakor vagy felülbírálásakor. Az AppCode stub-okat hoz létre Önnek alapértelmezett kódokkal.

  Refactoring és kódgenerálás Fókuszáljunk a fontos feladatokra, és hagyjuk az AppCode-ra a rutinfeladatokat: Az egyszerű deklarációktól a sablonokon keresztül történő kódolásig.

  appcode_ui_screenshot.png

  Kódanalizálás Tiszta és korrekt kódot állíthatunk elő az AppCode-dal. Az összes támogatott nyelv rendelkezik statikus analizáló eszközzel, mely nem csupán arra képes, hogy kiemelje az esetleges hibákat, de javaslatokat is tesz a korrigálásukra.

  Navigáció és keresés Bármely osztályt, funkciót vagy szimbólumot gyorsan megtalálhatunk a kódon belül, és a keresés során csak a releváns találatok jelennek meg. Az AppCode keresőjével gyakorlatilag bármire rákereshetünk, még az IDE beállításaira is!

  Személyre szabhatóság Válasszunk egyet a rendelkezésre álló, előre elkészített felhasználói felület közül, és alakítsuk át olyanná, ami megfelel a felhasználói szokásainknak. Használhatjuk az alapértelmezett billentyűzetkiosztást is, de létrehozhatunk sajátot is.

  Futtatás és hibakeresés A projektek futtatása és a hibakeresés könnyedén elvégezhető az AppCode-on belül. Az AppCode a szerkesztőn belül mutatja az értékeket, és segít minket a kifejezések kiértékelésében.

  Unit tesztelés Az AppCode alapból támogatja az OCUnit, az XCTest, a Google Test és a Kiwi tesztelő keretrendszereket, a teszteredmények megjelenítésére pedig  fejlett felhasználói felület áll a rendelkezésre. Még arra is képes a szoftver, hogy a tesztelés közben előállítsa a kódot.

  Verziókontroll Az AppCode első osztályú felületet biztosít a legnépszerűbb VC rendszerekhez, így a Subversionhöz,a Githez, a GitHubhoz, a Mercurialjoz, a Perforce-hoz és a TFS-hez. Ha elfelejtettünk verziókontrollt adni a projekthez, az AppCode így is elmenti a változtatásokat a helyi history-ba.

  Integráció Számos előnnyel bír az olyan thirdy-party alkalmazások integrációja, mint a CocoaPods, és a Reveal.

  Xcode támogatás Az AppCode teljesen kompatibilis a legújabb Xcode-dal, így az abban készült projektek gond nélkül megnyithatók, nincs szükség egyéb akciókra.

  Pluginok Az IntelliJ platformnak köszönhetően az AppCode több, mint 50 plugint támogat, melyek lehetnek support, VCS, keretrendszer, szerkesztő és egyéb pluginok. A pluginok telepítése és kezelése az erre kifejlesztett Plugin Manager-en keresztül történik.

  appcode_reveal@2x.png

  Swift Az AppCode által biztosított Swift támogatás magába foglalja a szintaktikai elemzést, a Swift utasítások kiegészítést és kiemelését, a kód újraírást és a hibakeresést.

  Objective-C Az AppCode támogatja az Objectice legújabb fejlesztéseit, mint például a nullability magyarázatokat, a _kindof definíciókat és az általános osztályokat.

  C++ Az AppCode natív támogatást kínál a C, a C++ nyelvekhez, beleértve a C++ 11-et, a libc++-t és a Boostot. Használjuk ki a kód újraírás, a navigálási funkciók, a kódkiegészítés és generálás előnyeit.

  Web és keresztplatform Au AppCode teljes körű támogatást kínál a JavaScripthez, az XML-hez, a HTML-hez, a CSS-hez és az XPat-hez, ahogy támogatott az összes Emmet funkció is az AppCode-ban.