Photoshop Elements

  Adobe Photoshop Elements 15

  Legyenek a fotóink olyan csodálatosak, mint az emlékeink
  Photoshop Elements

  Árakhoz kattintson ide

  Az Adobe Photoshop Elements könnyed, mégis sokoldalú, professzionális tudást nem igénylő, mégis professzionális eredményt nyújtó képszerkesztő program otthoni képeink nyomtatására, internetes publikálására. A Windows-os verzióban egy képkatalogizáló program is segít, hogy ne vesszünk el a képrengetegben.

  Áttekintés

  Az Adobe Photoshop Elements szoftver egyesíti a tudást az egyszerűséggel, és mindezt egyetlen cél érdekében: hogy segítségünkre legyen fotóink retusálásában, katalogizálásában, és kreativitásunk korlátlan kiélésében. Az általános képhibákat egyetlen kattintással orvosolhatjuk, de ha haladó fotósok vagyunk, a csúszkák csak ránk várnak (pl. alul- vagy túlexponált képek fényértékeinek módosítása, ill. piros szemek eltüntetése). Digitális kameránkról letölthetjük képeinket, de a hagyományosan szkennelt fotót is ugyanolyan könnyedén szerkeszthetjük vele. Minden fotó helyét ismerhetjük és különböző kulcsszavakhoz rendelhetjük őket, így megkönnyítve bárminemű keresést. Végül pedig lenyűgözhetjük családtagjainkat képvetítésekkel, képüzenetekkel, online fotóalbumokkal, de még VCD-re is kimenthetjük képeinket kellemes zenei aláfestéssel fűszerezve. A program tele van ötletekkel és megoldási javaslatokkal arra, hogyan tehetjük képeinket élvezhetőbbé, érdekesebbé. 

  A program kezelőfelülete az Adobe Photoshop mintájára készült, mégis vannak lényeges különbségek. A Photoshop Elements csak RGB-ben tud dolgozni, tehát nem nyomdai kivitelre tervezték.

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows 7 SP1, Windows 8.x vagy Windows 10 (64 bit)
  Processzor
  1.6 GHz vagy gyorsabb processzor SSE2 támogatással
  Memória
  4 GB
  Tárhely
  5 GB
  Képernyő
  1024x768 - 16 bit
  Egyéb
  • Microsoft DirectX 9 vagy 10 kompatibilis videovezérlő
  • DVD meghajtó
  • Internet
  Apple
  Rendszer
  Mac OS X v10.10 vagy v10.11
  Processzor
  64 bites többmagos Intel processzor
  Memória
  4 GB
  Tárhely
  5 GB
  Képernyő
  1024x768
  Egyéb
  • DVD meghajtó
  • Internet
  Funkciók

  Rossz kedvből jó kedv Alakítsuk át a rosszkedvű arcokat mosolygóssá, igazítsuk ki a keresztbe álló szemeket, és egyéb módosításokkal érjük el, hogy a legjobb arcukat mutassák a fotón szereplő személyek.

  Elképesztő szövegek Lépésről lépésre sajátíthatjuk el annak a technikáját, hogy hogyan dobjuk fel látványos feliratokkal a fotóinkat, ami után a térbeli hatás elérése és az árnyékolás már csupán gyerekjáték. Ideális eszköz képeslapok, üdvözlőlapok és meghívások elkészítéséhez.

  Effektek halmozás Művészi eredményeket érhetünk el azzal, ha egyszerre több effektust is hozzáadunk egy egyszerű fotóhoz. A Photoshop Elements részletes útmutatókkal, és számos sablonnal segíti a munkánkat.

  Akcióban A háttéren alkalmazott motion blur effekt segítségével izgalmas és akció dús jeleneteket hozhatunk létre.

  Képfestés Használjuk ecsetként az effekteket a képeinken, és adjunk hozzájuk különböző textúrákat és színtémákat az egyedi hatás érdekében. Tökéletes technika, ha például közösségi oldalra szeretnénk képeket feltölteni.

  Személyre szabott keretek Hozzunk létre saját képkereteket kedvenc fotóink részére, így is szebbé téve a portréfotókat. A Guided Edit funkcióval pillanatok alatt  hozhatunk létre kereteket.

  Érintéses vezérlés Az Organizer és a Quick Edit nézet mostantól támogatja az érintőkijelzős készülékeket is, így jóval kényelmesebbé válik a képek rendszerezése és szerkesztése.

  Okos címkézés A képek gyorsabb megtalálást segíti a Smart Tags funkció. A Photoshop Elements a fotó témája alapján javasol címkéket, így a később könnyedén előkeríthetőek még  a nagy gyűjtemények mélyéről is.

  Fotók bárhol és bármikor Az Elements képeket könnyedén megnyithatjuk és ellenőrizhetjük tableten, vagy mobiltelefonon egyaránt. A mobilon készült képeket pedig a neten keresztül is feltölthetjük az otthoni gépünkre.

  Viszlát kameraremegés A szelfi legjobb barátja. Egyetlen kattintással kiigazíthatjuk a bizonytalan kéz által okozott remegéseket.

  Nincs több ködös nap Könnyedén eltávolíthatjuk a háttérből a homályosságot, így az pont olyan éles lehet, mint ami elől látható a képen.

  Elemek mozgatása Az új Content-Aware Move eszközzel úgy mozgathatjuk egy kép egyes elemeit, hogy közben a háttér automatikusan kitöltődik.

  Állatszem korrekció Ezentúl nem csak az úgynevezett vörösszem effektust korrigálhatjuk, de kedvenc háziállataink szemét is a helyes árnyalatra igazíthatjuk.

   

   

  Facebook támogatás Olyan különleges hatásokat alkalmazhatunk a Facebook-os profilképeinket, amiket az ismerőseink nem csupán egyszerűen lájkolni fognak, de egyenesen imádni!

   

  Igazítás kedvenc fotóstílushoz Szeretné utánozni kedvenc fotóstílusát, szeretne drámain nagy kontrasztokat vagy gyönyörű tónusokat? A Photomerge Style Match képes analizálni bármilyen kép stílusát, amit aztán alkalmazhat egy teljesen más képen.

  Teljesebb panorámaképek Könnyedén készíthet lenyűgöző megjelenésű panorámaképeket. A Photomerge Panorama-val horizontálisan és vertikálisan is egymáshoz illesztheti a panorámakép részeit. Mindezt automatikusan, és az éles élek eltüntetésével.

  Képek azonnali javítása és tisztítása A fotó tele van nem kívánatos elemekkel? Telefondróttal, járókelőkkel, elsuhanó autókkal? Egy ecsetvonással eltávolíthatja ezeket a továbbfejlesztett Spot Healing Brush-sal, amivel fantasztikusan lehet dolgozni még a legösszetettebb képeken is.

  Lenyűgöző képi effektusok Könnyedén használhatja a Photoshop Elements lenyűgöző új effektusait, amikkel professzionális hatásokkal dobhatja fel a képeit.

  Képek és videók megosztása a Facebookon Az Organizerből közvetlenül is feltölthet képeket és a videókat a Facebook-ra, amiket a Photoshop Elements automatikusan optimalizál.

  A képek megjelölése a Facebook ismerősök alapján A Facebook ismerősök listái elérhetők a Photoshop Elements-ből is, így még egyszerűbben bejelölhetjük az ismerőseinket a Facebookra szánt képeken.

  Képkeresés Szeretnénk megtalálni egy képet, amin a szörfdeszkánk, a nagymamánk háza vagy az Eiffel torony van? Nem gond. A Tárgykeresővel automatikusan kereshetünk a fotókon szereplő dolgok alapján.

  Fotógyűjtemények kezelése A Photoshop Elements képes automatikusan megtalálni az egyforma vagy az egymáshoz hasonló képeket, tehát ezeket könnyedén rendezhetjük csoportba, vagy törölhetjük azokat, amikre nincs szükségünk.

  Friss megjelenés az új sablonokkal Nyűgözzük le a családunkat és az ismerőseinket az új fotóalbum sablonokkal, amiket nyomtatásban és akár online is használhatunk. 

  Mac multitouch támogatás Használja ki a Mac OS multitouch gesztusainak az előnyeit munkája során.

  Portörlő ecset (Brush Away Flaws) Ezzel a nagyszerű eszközzel pillanatok alatt eltakaríthatjuk a nemkívánatos részeket a fotóról (pl. a port, a maszatokat, a foltokat vagy a csoki nyomait).

   

  Sötét és világos részek gyors javítása Gyorsan és egyszerűen javíthatjuk a kép túl sötét vagy túl világos részeit. Mindezt egy időben, így nem kell attól félnünk, hogy a folyamat közben a világos részek túlságosan világosak lesznek. A program csak ott korrigál, ahol szükséges.

   

  Bejelentkező képernyő Indításkor egy ablakba gyűjtve a program azonnal felajánlja új fájl nyitását, a képimportálás lehetőségét, vagy az oktatóanyag megtekintését és egyéb lehetőségeket.

  Palettagyűjtő a fejlécben Az itt elhelyezett paletták bármikor kéznél vannak, mégsem takarják ki a képernyőt.

  Kiterjedt Help fájl Az angol nyelvű segítség lépésről-lépésre vezet végig a program funkcióinak használatán, így segítve minket a kívánt hatás elérésében.

  Szótár Az angol szakkifejezések magyarázatát tartalmazza.

  Kötegelt feldolgozás Egy előre felvett szerkesztési sort ismételhetünk meg bármilyen fájlon automatikusan.

  Fájlkezelő (File Browser) Ezen a felületen az Adobe Photoshop Elements az egyazon mappában található összes képnek egyszerre megmutatja az előnézeti képét. Egyiket-másikat ki is nagyíthatjuk, és egyszerre több képet is megnyithatunk.

  Quick Fix ablak Ezen gyorsjavító eszköz segítségével egyetlen mozdulattal eltüntethetjük a vörös színt a vakutól csillogó szemből, helyreforgathatjuk képeinket, és levághatjuk a felesleges részeket is.

  Színvariációk Összefoglaló ablakban nézhetjük meg egymás mellett az eredeti, a rózsa, a sárga, a cián, a kék, a piros, és a zöld szín felé eltolt színképű, vagy sötétített, világosított képváltozatokat.

  Videoimport Egy videofájlból is beolvashatjuk bármely kiválasztott képkockát.

  Festhető maszkok Nem kell a kiválasztó eszközzel óvatosan dolgoznunk körülrajzoláskor. Ecset módjára maszkot festhetünk képeink kívánt részeire.

  Rétegstílusok Bármely rétegre alkalmazhatunk előre paraméterezett stílust, ami dinamikusan változik a réteg tartalmával. Ha pl. vetett árnyékot szimulálunk, akkor bármi, ami arra a rétegre kerül, vetett árnyékot kap. A rétegstílusokat elmenthetjük, egyik rétegről a másikra másolhatjuk vagy kitörölhetjük.

  Cseppfolyósító eszköz (Liquify) A cseppfolyósító eszköz úgy működik, mintha a kép folyékony higany felületén lenne, amibe ujjal belenyúlva össze-vissza húzogathatjuk, forgathatjuk, torzíthatjuk a kép bármely részét.

  PDF prezentáció Képeinkből a HTML katalógus mellett PDF prezentációt is készíthetünk, amelyet a világ bármely számítógépén, az interneten, vagy akár PDA-kon is megtekinthetünk az ingyenes Adobe Reader segítségével.

  E-mail továbbítás Automatikusan tömöríthetjük képeinket, és az elindított e-mail program új leveléhez csatolhatjuk őket.

  Képbeolvasás Könnyedén beimportálhatjuk képeinket digitális kameránkból vagy a szkennerből, esetleg CD-ről.

  Panorámakép A dombtetőről körbefotózott képeket panorámaképpé olvaszthatjuk össze, miközben a program magától felismeri az átfedéseket, és korrigálja az elcsúszásokat, torzulásokat.

  Természethű ecsetek Élethű, művészi ecsetvonásokkal egészíthetjük ki fotóinkat, de saját festményeket is készíthetünk.

  Képkeretek Számtalan virtuális képkeret közül választhatunk, amelyeket egyszerűen ráhúzhatunk a kívánt képre.

  Internetes tömörítési eljárások A "Save for the Web" ablakban az Adobe Photoshop programhoz hasonlóan GIF, JPG és PNG formátumban tömörített képek előnézeti képeit és fájlméreteit egymás mellé téve még elmentés előtt összehasonlíthatjuk.

  Webgaléria A barátoknak szánt képek internetes megjelenítését sablonokra épülő HTML katalógus segíti.

  Stílusok Előre elkészített internetes nyomógombokat használhatunk, ill. az általunk kombinált és elmentett stílusok egyszerű kiválasztásával gyorsan készíthetünk is ilyeneket.

  Filterkezelő (Filter Browser) Előnézeti képeket láthatunk a különböző filterek (szűrők) hatásáról, és akár egyszerűen a képre húzva is alkalmazhatjuk őket.

  GIF animációk Lehetőségünk van egyszerű GIF animációk készítésére.

  JPG 2000 támogatása Ezáltal veszteségmentes tömörítést ér el a program.

  Előtte és Utána kép Mostantól egymás mellett láthatjuk, milyen volt az eredeti kép, és milyen lett módosítás után. Így meggyőződhetünk arról, hogy valóban jobb lett-e a módosítás hatására.

  RAW és 16 bites támogatás Digitális fényképezőgépünk legjobb lehetőségeit is használhatjuk, hiszen az Adobe Photoshop Elements támogatja a RAW formátumot és a 16 bites képek kezelését is. A képeket az általunk választott formátumba menthetjük - beleértve a DNG formátumot is (DNG = Digitális Negatív Specifikáció - bővebb információ itt). Mindebben sokat segít az expozíció, az árnyék, a világosság, a kontraszt és más értékek automatikus korrekciója.

   

  Rugalmas nyomtatási lehetőségek Nem kell az értékes fotópapírokat feleslegesen elpazarolnunk. Egy lapra több képet is nyomtathatunk, akár különböző méretben is.

   

  Gyors képjavítás (Smart Fix) Ennek az eszköznek a használatával a program automatikusan kijavítja képeink fényesség-, színezet- és kontrasztproblémáit.

   

  Teljes színeloszlás figyelése A beépített hisztogram palettával folyamatosan figyelhető, hogy mely értékeknél hogyan alakul a színeloszlás bármilyen módosításnál. Így még időben megakadályozhatjuk, hogy a kép fontos részei elvesszenek, ezáltal könnyebben optimalizálhatjuk az összes módosítási folyamatot.

  Dekoratív keretek (Cookie Cutter) Elfelejthetjük az egyszerű, szögletes képszéleket. Ezzel a funkcióval több száz mókás, elegáns és kreatív kivágás között válogathatunk, így képeink még dekoratívabbá válhatnak.

   

  Osztott szkennelés Nem kell többé azzal fáradoznunk, hogy egyesével szkenneljük a fényképeket. Elég egyszerre többet behelyezni, amit a program automatikusan szétválogat, elforgat.

  Egyszerű archiválás Nem kell bonyolult CD író programot használnunk, ugyanis a szoftvernek köszönhetően nem fogunk elveszni - az idővel igen nagyra nőtt - képgyűjteményünkben. Egyszerűen felírhatjuk képeinket CD-re vagy DVD-re, közvetlenül az Adobe Photoshop Elements programból.

   

  A legjobb kép kiválasztása (Photo Compare) Ha sorozatképnél vagy adott témájú képeknél nem tudjuk eldönteni, melyik a legjobb, akkor ez az eszköz segít, ugyanis használatával könnyedén összehasonlíthatjuk képeinket, így ki tudjuk választani az igazit.

   

  Katalogizálás Az Adobe Photoshop Elements tartalmaz egy katalogizáló programot, így mindent azonnal megtalálhatunk. Rákereshetünk dátumra, témára és helyszínre is.

   

  Fényképek küldése e-mailben Képeinkből készíthetünk digitális képeslapokat, majd elküldhetjük őket akár az összes ismerősünknek, természetesen e-mailben (változtatható háttérrel, témával és egyéb dekorációval).

   

  Előadás szerkesztése (Slide Show) Készíthetünk zenés előadást ismerőseinknek képeinkből, így sokkal szebben el lehet mesélni például a nyaralási élményeket.

   

  Bárhová Képeinket bárhol megtekinthetjük és bárhová elküldhetjük. TV-n, kézi számítógépen, vagy akár mobiltelefonon is.

  Egyszerű konvertálás, átméretezés Nem kell egyenként megnyitnunk a képeket, ha csak át szeretnénk méretezni, vagy konvertálni őket. Ha kijelöltük a kiválasztott fotókat az Export opcióval, pillanatok alatt átméretezhetünk, konvertálhatunk akár több száz képet is.

  Csináljunk mindent egyetlen termékkel Készítsünk szebbnél-szebb kreatív anyagokat minél több médiaformátumban egyetlen, könnyen használható termékkel.

  Hozzunk ki mindent fényképeinkből Egyetlen kattintással kijavíthatjuk az általános hibákat, kevesebb problémával szerkeszthetjük, finomíthatjuk képeinket haladó lehetőségekkel, és élvezhetjük a művészi speciális effektusokat.

   

  Gyors és egyszerű retusálás Könnyen kijelölhetjük fotóinkon a retusálni kívánt területet, ha ecsettel körbejelöljük. Ezek után könnyedén végezhetjük el a kívánt változtatásokat a kijelölt területen.

   

  Mondjunk búcsút a vörös szemeknek Az Adobe Photoshop Elements programot használva áttöltés közben automatikusan javításra kerülnek a vörös szemek a képeinken, de lehetőségünk van arra is, hogy csak az általunk kiválasztott képeken végezze el a program a javítást.

   

  Online képmegosztás az interneten Könnyedén feltölthetjük fényképeinket saját online fényképalbumunkba, amit bármikor felfrissíthetünk újonnan fotózott képeinkkel. A család és a barátok percek alatt élvezhetik új fotós élményeinket.

   

  Egyszerű és valóságos bőrtónus-állítás Könnyedén állíthatjuk a bőr tónusát, hogy minél természetesebbnek hasson, és ezt akár rossz fényviszonyok mellett felvett képeken is alkalmazhatjuk. Egyszerűen elkülöníthetjük az objektumokat a háttértől - akár komplex, textúrával rendelkező esetekben is -, így ezeket a szélek mentén könnyűszerrel eltávolíthatjuk.

   

  Találjuk meg barátainkat, ismerőseinket Fényképeink garmadái között könnyedén rákereshetünk barátainkra, családtagjainkra, ismerőseinkre, mivel a programban most már arcokra is kereshetünk, így különböző személyes kulcsokat illeszthetünk képeinkhez.

  Keresse és katalogizálja képeit a saját módszereivel Nincs többé elveszett kép, a pontos és rugalmas kulcsszavak segítségével kereshetünk, hasonlíthatunk és különböző opciókat határozhatunk meg képeinknek.

   

  Hol vannak a képeink? Kész mappákban tároljuk fotóinkat? Könnyű elérést kínál a Mappa nézet, amin keresztül képeket tudunk mozgatni, hozzáadni, törölni.

   

  Mutassuk meg kreativitásunkat Osszuk meg képeinket szórakoztató és kreatív módszerekkel. Dolgozzunk sablonfájlból vagy saját módszerekkel a kívánt eredményt mindig könnyűszerrel elérhetjük.

   

  Legyünk kreatívak kevesebb idő alatt Kezdjünk hamarabb a szerkesztéshez a gyorsindítású Szerkesztő módban.

  Szórakoztassuk barátainkat személyre szabott diavetítéssel Készítsünk percek alatt szórakoztató diavetítést. Nyűgözzük le nézőközönségünket nagyszerű átmenetekkel, zoomhatásokkal, zenei aláfestéssel és hangalámondással. A végeredményt abban a formátumban menthetjük le, ami számunkra a legjobb.

   

  Nézzük képeinket a TV képernyőjén Egy egész teremre való baráti társaságot nyűgözhetünk le, ha a képvetítéseket TV-n keresztül szemléltetjük. Ezt megvalósíthatjuk akár helyi hálózatban, akár VideoCD formájában. Amennyiben rendelkezünk Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 operációs rendszerrel, a képvetítést akár a távirányító gombjairól is vezérelhetjük.

   

  Kreativitás azonnal! A rugalmas sablonoknak köszönhetően pillanatok alatt elkészíthetjük a képkompozíciót. Csak a kép elhelyezési metódusát, a stílust, valamint a keretet kell kiválasztanunk és már készen is vagyunk.

   

  Még jobb animációk Az unalmas diavetítés helyett új animációs lehetőségekkel dobhatjuk fel a vetítést. A Flash technológián alapuló animációs galériában érdekes hatások között válogathatunk, mint pl. a lapozás. Ennek köszönhetően képeinkből látványos "filmet" készíthetünk, amelyek még hangulatosabbá teszik fényképeinket.

   

  Animált webgaléria Most már nemcsak statikus képgalériát készíthetünk, hanem Flash alapokon működőt is. Ráadásul közben nem kell attól félnünk, hogy elveszünk a webtervezés rejtelmeiben, hiszen az Adobe Photoshop Elements mindent megcsinál helyettünk.

  Szuper szerkesztési lehetőség Készítsünk remek képeket a szuper szerkesztési lehetőségekkel! A finoman hangolt színek, a világosság és az expozíció állításához az új Színgörbe csúszkák állnak rendelkezésünkre. Emellett lehetőségünk van valós fekete-fehér képek készítésére, lencsekorrekcióra és elmosott részek élesítése is.

   

  Osszuk meg képeinket barátainkkal, családtagjainkkal! A beépített fénykép szolgáltatással képeinket az internetre is feltölthetjük, ahol további lehetőségeket találhatunk. A Facebook ismerősök listái elérhetők a Photoshop Elements-ből is, így még egyszerűbben bejelölhetjük az ismerőseinket a Facebook-ra szánt képeken.

  Képkeresés Szeretnénk megtalálni egy képet, amin a szörfdeszkánk, a nagymamánk háza vagy az Eiffel torony van? Nem gond. A Tárgykeresővel automatikusan kereshetünk a fotókon szereplő dolgok alapján.

  Fotógyűjtemények kezelése A Photoshop Elements képes automatikusan megtalálni az egyforma vagy az egymáshoz hasonló képeket, tehát ezeket könnyedén rendezhetjük csoportba, vagy törölhetjük azokat, amikre nincs szükségünk.

  Friss megjelenés az új sablonokkal Nyűgözzük le a családunkat és az ismerőseinket az új fotóalbum sablonokkal, amiket nyomtatásban és akár online is használhatunk.

  Feltöltés YouTube-ra A képekből készített montázsokat egy kattintással feltölthetjük a YouTube-ra az Organizerből.

  Kinek ajánljuk?

  Ezt a könnyen kezelhető, leleményes programot bátran ajánljuk mindenkinek, aki szeretné egyszerűen és fantáziadúsan formálni képeit, de nem szeretne elveszni a bonyolultabb képszerkesztő programok rengetegében. Emellett mindenkinek ajánljuk, akinek egyre bővülő fényképgyűjteménye van, és szeretné azt rendszerezni vagy az interneten közzétenni.