AutoCAD

  Autodesk AutoCAD 2023

  CAD-szoftver, amelyet bárki, bármikor, bárhol használhat
  AutoCAD

  Ha most előfizet az AutoCAD® szoftverre, hozzájuthat az AutoCAD 2D és 3D CAD szoftverhez és az iparág-specifikus eszközkészletekhez is. Élvezze az AutoCAD új webes és mobil alkalmazásainak előnyeit, hiszen ezek segítségével bárhonnan elvégezheti a munkát.

  Áttekintés

  Támogassa csapatai kreativitását automatizálással, közös együttműködéssel és az AutoCAD-szoftver gépi tanuláson alapuló szolgáltatásaival. Az építészek, a mérnökök és a kivitelezési szakemberek az alábbiakra használhatják az AutoCAD-et:

  •  2D geometria és 3D modellek tervezése és feliratozása szilárdtestek, felületek és hálóobjektumok használatával

  • Automatizálhatja az olyan feladatokat, mint a rajzok összehasonlítása, az objektumok számlálása, a blokkok hozzáadása, az ütemezések létrehozása és egyebek

  • Testreszabott munkaterület létrehozása beépülő alkalmazások és API-k használatával a lehető legnagyobb termelékenység érdekében

   

   
  a

   

  A webes és mobil alkalmazásokkal a munka bármikor, bárhol elvégezhető

  Az összekapcsolt tervezési szolgáltatást különböző eszközökön használhatja az AutoCAD-del. Létrehozhatja, megtekintheti, szerkesztheti és feliratozhatja a rajzokat az AutoCAD mobilalkalmazással, vagy bármely számítógépen az AutoCAD webes alkalmazással.

  Fedezzen fel hatékonyabb munkafolyamatokat

  Az AutoCAD legújabb frissítései lehetővé teszik a csapattársakkal való együttműködést, a rajzadatok gyorsabb összegyűjtését és a tervek más Autodesk-termékekbe történő exportálását.

  b

   

  c

   

  A munkaterület testreszabása és az AutoCAD kibővítése

  Végezze el munkáját gyorsabban. Az iparág-specifikus eszközkészletek, a közös folyamatok automatizálására szolgáló API-k és a több mint 1 000 külső alkalmazás révén több ezer alkatrészhez és további szolgáltatáshoz férhet hozzá.

   

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows 10, Windows 11 (64 bit)
  Processzor
  2,5 GHz vagy gyorsabb
  Memória
  8 GB
  Tárhely
  10 GB
  Képernyő
  1920x1080
  Egyéb
  • .NET Framework Version 4.8
  • DirectX 11 kompatibilis VGA. legalább 1 GB RAM-mal
  • Böngésző
  Apple
  Rendszer
  macOS 10.15 vagy újabb, macOS Big Sur
  Processzor
  64 bit Intel
  Memória
  4 GB
  Tárhely
  5 GB
  Képernyő
  1280x800
  Funkciók

  Az AutoCAD újdonságai

  Saját betekintő adatok Gyorsabban befejezheti projektjeit a Saját betekintő adatok hasznos tippjeivel és szolgáltatásaiva.

  Jelölőimportálás és Jelölősegéd Visszajelzéseket importálhat papírról vagy PDF-fájlokból, és automatikusan módosításokat adhat hozzá a meglévő rajz módosítása nélkül.

  Megosztás Elküldheti a rajz ellenőrzött másolatát csapattársainak és munkatársainak, hogy bárhonnan megtekinthessék és szerkeszthessék.

  Számlálás A DARABSZÁM paranccsal automatizálhatja a blokkok vagy a geometria megszámlálását.

  Lebegő ablakok Megjelenítheti a rajzablakokat egymás mellett vagy több monitoron egyetlen AutoCAD-példányon belül.

  AutoCAD bárhol, bármikor A CAD-rajzok az AutoCAD webes alkalmazásával böngészőn keresztül vagy az AutoCAD mobilalkalmazásával is létrehozhatók, szerkeszthetők és megtekinthetők.

  Rajz előzményei A rajzok korábbi és jelenlegi verzióinak összehasonlításával nyomon követheti munkája előrehaladását.

  Feltöltés az Autodesk Docsba A CAD-rajzlapokat feltöltheti PDF-fájlként közvetlenül az Autodesk Docsba az AutoCAD-ből.

  Blokkok paletta Gyorsan megtekintheti és hozzáférhet blokkjaihoz az AutoCAD-ben asztali gépen vagy az AutoCAD webes alkalmazásában.

  2D válatolás, rajzolás és feliratozás

  Szövegbeállítások Egy- vagy többsoros szöveget (bszöveg) hozhat létre egyetlen szöveges objektumként. Könnyedén formázhatja a szöveget, az oszlopokat és a határvonalakat. 

  Méretek Automatikusan hozhat létre méreteket. Ha a mutatót a kijelölt objektumok fölé húzza, megtekintheti az eredmény előnézetét még azelőtt, hogy létrehozná azt. 

  Táblázatok Képleteket hozhat létre, Microsoft Excel-számolótáblákhoz csatolhatja őket, és táblázatokat hozhat létre adatokkal és szimbólumokkal. Automatikusan importálhat adatokat a táblázatokba olyan funkciókkal, mint a Darabszám. 

  Mutatók Mutatóvonalakat hozhat létre számos tartalommal (például szöveggel vagy blokkokkal). Egyszerűen formázhatja a mutatóvonalakat és meghatározhatja a stílust. 

  Középvonalak és középpontjelek Létrehozhatók és szerkeszthetők olyan középvonalak és középpontjelek, amelyek a hozzájuk rendelt objektumok áthelyezésekor automatikusan azokkal együtt mozognak. 

  Revíziós buborékok Revíziós buborékok rajzolhatók a rajzban található frissítések gyors azonosítása érdekében. 

  Nézetek A nézetek név szerint menthetők, így gyorsan előkeresheti a kívánt nézetet, ha hivatkozni szeretne rá vagy egy elrendezési nézetablakra alkalmazná. 

  Elrendezések Megadhatja a rajzlap méretét, címpecsétet adhat hozzá, valamint a modell többféle nézetét is megjelenítheti. 

   

  2

   

  Mezők A szöveges objektumok mezőinek használatával olyan szöveg jeleníthető meg, amely a mező értékének változásakor automatikusan frissül. 

  Adatcsatolás Egyidejű frissítések engedélyezhetők élő hivatkozás létrehozásával egy Microsoft Excel-munkafüzet és a rajzban lévő táblázat között. 

  Adatkiemelés Kiemelheti az információkat az objektumokból, blokkokból és attribútumokból, beleértve a rajzadatokat is. 

  Dinamikus blokkok Rugalmasságot és intelligenciát (például alak-, méret vagy konfigurációmódosítást) adhat hozzá blokkreferenciáihoz. 

  Kiosztások Körkörös vagy négyszögletes mintába helyezve vagy egy útvonal mentén hozhat létre objektumokat, és módosíthatja azokat. 

  Parametrikus kényszerek Geometriai és méretkényszereket alkalmazhat a rajzgeometriák közötti kapcsolatok fenntartásához. 

  Tisztítás Az egyszerű kiválasztás és az előnézet révén egyszerre több szükségtelen objektum távolítható el.

  3D modellezés és látványtervezés

  Test-, felszín- és hálómodellezés Valósághű 3D modelleket hozhat létre terveiből a szilárdtest-, felület- és hálómodellezési eszközök együttesével. 

  3D navigálás (keringetés, ViewCube, kerék) A terv bemutatása érdekében 3D megtekintési és navigációs eszközöket használhat a 3D modellek körüli keringetéshez, elforgatáshoz, szabad körbejáráshoz és körberepüléshez. 

  Látványstílusok Látványstílusok alkalmazásával vezérelheti a 3D modell éleinek, megvilágításának és árnyékolásának megjelenítését. 

  Metszősíkok Metszősíkokat hozhat létre keresztmetszeti nézetek megjelenítéséhez a szilárdtesteken, felületeken, hálókon vagy lemezeken keresztül. 

  Renderelés Megvilágítás és anyagok alkalmazásával valósághű megjelenést kölcsönözhet a 3D modelleknek, és jobban bemutathatja terveit. 

   

  1

   

  Felhőalapú renderelés A 3D modellek online renderelhetők, így nem foglalnak le számítási kapacitást vagy tárhelyet a helyi számítógépen. 

  Pontfelhők 3D lézerszkennerek vagy más technológiák segítségével létrehozott pontfelhőfájlokat csatolhat, és kiindulópontként használhatja azokat a tervezés során. 

  Modell dokumentálása A 3D modellekből 2D rajzok állíthatók elő bázis-, vetített, metszeti és részletnézetekkel együtt.

  Együttműködés

  Xref-összehasonlítás Összehasonlíthatja egy rajz két verzióját, beleértve a külső referenciákat (xrefeket) is. 

  PDF-fájlok Megoszthatja és újrafelhasználhatja a PDF-fájlok adatait importálással, exportálással, illetve alávetítésként történő csatolással. 

  DGN-fájlok Megoszthatja és újrafelhasználhatja a DGN-fájlok adatait importálással, exportálással, illetve alávetítésként történő csatolással. 

  DWG-összehasonlítás Egy rajz két verziója az aktuális ablak elhagyása nélkül összehasonlítható. 

   

  3

   

  Lapkészletek Több rajzot is megtekinthet, megnyithat, kezelhet és nyomtathat lapkészletként. 

  Modellreferenciák és importálás A rajzokhoz alávetített Navisworks-modelleket csatolhat, és más alkalmazásokból is importálhat modelleket. 

  Földrajzi elhelyezkedés és online térképek Földrajzi elhelyezkedésre vonatkozó információkat szúrhat be és online térképszolgáltatásból térképet jeleníthet meg a rajzokban. 

  Telepítés és testreszabás

  Egyszerűsített telepítő A gyorsabb és testreszabható telepítésekkel csökkenthető az AutoCAD beállításával töltött idő. 

  Indítás lap Az AutoCAD új Indítás lapjával közvetlenül a kezdőképernyőről érheti el a fájlokat és más hasznos tartalmakat. 

  TrustedDWG technológia A TrustedDWG® technológia révén értesülhet a lehetséges inkompatibilitásról, ha a fájl legutóbbi mentése nem Autodesk-szoftverrel történt. 

  CUI testreszabása A hozzáférhetőség javítása és a gyakori feladatok végrehajtásához szükséges lépések számának csökkentése érdekében testreszabhatja a felhasználói kezelőfelületet. 

  Biztonságos betöltés A rosszindulatú futtatható kódok elleni védelem elősegítése érdekében biztonsági korlátozásokat adhat meg az AutoCAD-ben futtatott végrehajtható fájlokra. 

  Műveletrögzítő Parancsokat és beviteli értékeket rögzíthet, amelyeket műveletmakróként játszhat le. 

   

  4

   

  Rendszerváltozó-figyelő Megfigyelheti az aktuális rendszerváltozókat egy előnyben részesített értéklista alapján. Az eltérésekről a rendszer értesítési buborékban figyelmezteti. 

  CAD-szabványok ellenőrzése Megadhatja és figyelheti a CAD-szabványok betartását a fóliák, a vonaltípusok, a szöveg és a méretek stílusának egységessége érdekében. 

  Alkalmazásprogramozási felület (API) A rajzokat és adatbázisokat ActiveX, VBS, AutoLisp, Visual LISP, ObjectARX, JavaScript és .NET használatával vezérelheti.  (angol)

  Autodesk App Store Testreszabhatja szoftverét az Autodesk által jóváhagyott bővítményekkel.