Pixel-csodák Spanyolországból

  kep 01 nyito_119.jpg

  A pixeles grafikák és játékok a 80-as, 90-es évek legszebb emlékeit idézik fel az emberben, napjainkban pedig sokadik virágzásukat élik. Egyre több programmal készíthetünk viszonylag egyszerűen, kifejezetten látványos szándékosan pixeles grafikákat, azonban az igazán profi munkák mögött rengeteg befektetett idő áll.

  Octavi Navarro, egy Barcelonában élő és alkotó grafikus saját bevallása szerint már gyermekkorában is imádta ezeket a dolgokat. Órákat töltött a videójáték magazinokban látható játékbemutató képek reprodukálásával, az akkori egyik legmenőbb grafikai program, a DPaint segítségével. Így lesz egy Maniac Mansion, egy Monkey Island vagy egy Loom játékosból, pixel artból élő grafikus.

  Navarro azóta tökélyre fejlesztette a saját pixel art tudását, ráadásul eltérően sok hasonló munkát végző grafikustól, ő Adobe Photoshop segítségével készíti el a végtelen részletekig kidolgozott munkáit.

  Pixels Huh névre hallgató projektjében már 38 darab nagyszerű munkával találkozhatunk, a legkülönfélébb témákban, a Forma 1-től, a Star Warson keresztül az árvízig. Ezek mindegyike egy-egy komplett jelenetet ábrázol, és mindegyiket érdemes komolyabban megvizsgálni, hiszen az igazi szépségük a részletekben rejlik.

  A spanyol grafikus emellett dolgozott egy nemrégiben befejezett játékon is, amely a Thimbleweed Park nevet viseli

  A munkái egyébként egy-egy előzetes vázlattal készülnek, amelyeket szeret igazán részletesen elkészíteni, hogy már első körben minél jobban érzékelhetők legyenek a dolgok. Ezek után következik a főbb vonalak elkészítése egy szürkeárnyalatos drótváz formájában, majd ezután kezdődik el a lényegi munka.

  A többi munkafolyamatot megnézhetitek timelapse videók formájában a művész YouTube csatornáján, a többi munkáját pedig a Pixels Huh weboldalán.

  kep 02_115.jpg

  kep 03_116.jpg

  kep 04_105.jpg

  kep 05_99.jpg

  kep 06_89.jpg

  kep 07_4.png