Photoshop előtt és után

  15 kép, ami jól szemlélteti a Photoshop lehetőségeit

  Amikor 1990. február 19-én megjelent az első Photoshop, kevesen gondolták volna, hogy egy olyan szoftver született, ami örökre megváltoztatja fotózás iparágát. Amellett, hogy a Photoshop gyakorlatilag a fotómanipuláció szinonimája lett, megdöntötte azt a régóta az emberekbe ivódott hitet is, hogy amit a saját szemünkkel képen látunk, annak hihetünk is.

  Az azóta is folyamatosan fejlődő és meghökkentőbbnél meghökkentőbb funkciókkal megújuló Adobe Photoshop a megfelelő kezekben gyakorlatilag bármire képes, és szerencsére egyre többen vannak, akik művészet céljából használják a legismertebb fotómanipulációs szoftvert.

  01_6.jpg

  A következő tizenöt képet a Brightside oldala gyűjtötte csokorba, olyan, főként Kelet-európai grafikus művészek galériájából, mint Elena Bedakova, Veronika Stepanova vagy Eugene Kuptsov.

  A képek mindegyike egy-egy egyszerű fotó felhasználásával készült, és mindegyik alkotó a saját stílusát, hangulatvilágát adta hozzá. Helyenként persze megkérdőjelezhető, hogy a manipulált alkotás valóban szebb lett-e, mint az eredeti, azonban a befektetett munka és a tehetség vitathatatlan.

  02_5.jpg


  03_4.jpg
   

  04_4.jpg


  05_3.jpg
   

  06_4.jpg


  07_2.jpg


  08_2.jpg


  09_1.jpg


  10_1.jpg


  11_2.jpg


  12_1.jpg


  13_0.jpg


  14_0.jpg


  15_0.jpg