Így mutatta be 1987-ben az Adobe az Illustrator 1.0-ás verzióját

  30 évvel ezelőtt az Adobe bemutatta az Illustratort, amely a bemutatása óta a legnépszerűbb vektor és tervezőszoftverré vált. Nézzük meg, hogy pontosan hogyan is történt a bejelentése, a következő videók segítségével.   

  1987 márciusában az Adobe kiadta az Illustrator első verzióját, amely professzionális illusztációkészítő eszközöket biztosított a Mac felhasználók számára. Az Illustrator 1.0 a mai színvonalhoz viszonyítva kezdetlegesnek néz ki, de akkor ez mérföldkőnek számított. 

  Az alábbi videókban az Adobe elnöke John Warnock mutatja be a szoftvert, amely elsősorban a munkafolyamatok során az illusztrációk szkennelésében, rajzolásban és manipulálásban, illetve elemek hozzáadásában (például szövegek) nyújtott segítséget. 

  Mi maradt meg az Illustrator 1.0-ból?

  Nagyon sok minden megváltozott az 1.0-ás verzióhoz képest összehasonlítva a legújabb verzióval, az Illustrator CC 2017-el, de ennek ellenére nagyon ismerősnek tűnhet. Annak ellenére, hogy fekete-fehér színben és alacsony felbontáson futott az első Apple Macintosh számítógépeken. Megmaradt a bal oldali eszköztár, valamint a Toll, Szöveg és Nagyító eszköz.

  A videót eredetileg egy hosszú promóciónak szánták, amelyben bemutatták volna az alkalmazást és a funkcióit, de ehelyett feldarabolták 7 perces részekre, amelyeket Rufus Deuchlar töltött fel. Rufus 2009-ben újra feltöltötte őket, és a közelmúltban megemlítette őket az Illustrator harmincadik évfordulójával összefüggésben. 

  A promóciós videók fanatasztikusan nosztalgikusak – függetlenül attól, hogy láttuke-e a megjelenésről szóló videókat. Nem valószínű, hogy egy következő Adobe termék bejelentését egy hagyományos irodában fogják megtenni, egy olyan előadóval, aki szürke öltönyt visel.